15

Анонимен

преди 3 години

Още преди години като видях представителка на пенсионен фонд как идва с личната си S класа да агитира хората да се местят в нейния фонд - стана ми ясно че няма да я бъде тая работа с втората пенсия...Въпроса е кога системата ще се издъни официално.

14

Анонимен

преди 3 години

Този продажник не трябва да е на свобода,а трябва да изгние в зандана,обвързани са като свински черва заедно с женка му.Нали наскоро увеличиха заплатата на жена му,а трябваше да я опандизят за изтичане на данни но.........

13

Анонимен

преди 3 години

Не само е риск. Абсолютна реалност ще е, при това не само в началото. Няма как да вземаш едни пари, от тях да си покриваш разходите и в заден момент да върнеш повече. Щото знаем нашите "бизнесмени " как управляват с " печалба" парите.

12

Анонимен

преди 3 години

Как няма да сме бедни като има такива продажни синдикати. Ама че наглец !!!

11

Анонимен

преди 3 години

"В момента средната заплата, заради силната диференциация, показва огромна дупка"Преди години излъгаха хората и ги подмамиха за втората пенсия. Подлъгаха ги като обещаха да е наследствена.Това трябва да е доброволно решаване от страна на всеки дали иска втора пенсия или не.Те го направиха задължително на юруш бакалъм. Така както всичко се прави от социалистите-на килогорам, на парче, на петилетка, на десетилетка. Сега объркват хората като им правят оферти да прехвърлят втората пенсия към НОИ.

10

Анонимен

преди 3 години

София не е България.

9

Анонимен

преди 3 години

Само у нас може две да е по-малко от едно. Това се нарича абсурд, грабеж и измама.

8

Анонимен

преди 3 години

Анонимен 5, не те разбирам

7

Анонимен

преди 3 години

И след това изказване искат накоя да се осигурява на истинката сума, ама това е глупаво. Те ти казват в прав текст, че си задължен да си даваш парите на едни пробити партийни фирми и да не очакваш след време да получиш пенсия и след това реват, че хората не искат да се осугиряват на реалните пари и да захранват пробитите партийни фондове. Е ми всяко действие си има противодействие, хората отдавна им е писнало от тези неща и това е техният отговор...

6

Анонимен

преди 3 години

Пенсии.Това са помои,колкото да не умреш от глад.За какви пенсии става въпрос в най бедната и изостанала България в Европа.

5

Анонимен

преди 3 години

Бе кой ме е питал мене искам ли две пенсии или не искам бе??????Много ясно, никой не е луд ако му предложат да избере 1000 лева или 2000 лева да избере 2000 лева!И пенсиите задължително трябва да са така: Една: 1000 лева, две: 2000 лева!ТОЧКА! АЗ КАЗАХ!

4

Анонимен

преди 3 години

Колко години се говори, че хората се осигуряват на минимални заплати и им се дава отделно някой лев отгоре и нищо не се направи по въпроса, а много лесно може да се хванат такива работодатели. Втората пенсия е поредното мошеничество.

3

Анонимен

преди 3 години

Това противоречи на математиката___Не съвсем.100% пенсия = 90% от НОИ + 10% от доп. фонд.Но!10те % на фонда не са същия брой лв които са едни 10% от НОИ.Защото във фонда нямаме толкова много вноски + фондът не увеличава толкова много парите, които ще дава. По-слаб прираст от годишното увеличение на НОИ!Илюстрация на процеса с измислени числа:100 %= 100 лв - обща пенсия НОИ.90% от НОИ + 10% от доп. фонд = = 90 лв + 7 лв = 97 лвВалидно поне за масата хора!

2

MaйMyнaтa

преди 3 години

Това противоречи на математиката, въпреки, че съм скаран с нея

1

Анонимен

преди 3 години

А има и бизнеси дето те осигуряват на това дето го взимаш ама върху осем часа извънрения труд го няма като стаж