15

Анонимен

преди 3 години

е котараците са строителите чрез обединени фирми

14

Анонимен

преди 3 години

"Българските застрахователи правят всичко възможно да не изплащат обезщетението за щети на коли, хора, имоти или друго застраховано имущество!"Те в България от това са решили да печелят. Ако изплащат всичко както следва, съвсем няма да им остане печалба, да не кажем че дори може да се наложи да вдигнат ГО-то за да не са на загуба. В момента по спомени събират около 2млрд. общо и изплащат 0,1 до 0,15 млрд. Сладка раута!

13

Отровна гад

преди 3 години

Българските застрахователи правят всичко възможно да не изплащат обезщетението за щети на коли, хора, имоти или друго застраховано имущество!

12

Логично

преди 3 години

Локдаун > Помалко движение > по малко ПТП-та > по-малко обезщетения от застраховки.

11

гражданско отговрен

преди 3 години

подвеждащо заглавие и по коментарите си личи... няма спад на обезщетенията, има спад на щетите, а резервът и цената на ГО, като цяло нямат много общо... размерите на изплащаните обезщетения са на нивото на Европа-та, но цената е като за Африка, за справка средно цената на ГО в страни от ЕС е между 500-600 евра, тук средно е 150-200.. който няма пари за ГО и "нафта" да кара колело... автомобилът не е право, а лукс...

10

Анонимен

преди 3 години

Сега е момента застрахователите да кандидатстват за мярката всеки шофьор с маска и противогаз и нещата ще се решат.

9

Краси

преди 3 години

След ПТП от ГО на виновния ми платиха пари ,които покриха 25% от разходите за поправка на колата.

8

Reptile

преди 3 години

Нмалиха цената на ГО с 10%, а разходите им са спаднали с 60%.... БЕЗ КОМЕНТАРИ! При искове за 100 млн зеленият резерв бил 1.1 млрд т.е 10 ПЪТИ повече, защо - не се разбира!

7

Пфффф

преди 3 години

Добре сме от 2018 до 2020 - близо 400 000 кошляци повече по пътищата. При 3 милиона горе-долу адекватно население без деца и възрастни - 3.1 милиона кошляка. Евала...

6

Архимандрит Груйчо

преди 3 години

Ами айде намаляйте ГО-тата....Между другото работя от вкъщи..вчера излязох баш в 18 часа и малко да пазарувам - като видях каква лудница е трафика, направо не ми се мисли какво е било преди година...

5

браво

преди 3 години

Добра новина , българинът е станал примерен шофьор.

4

Стикер

преди 3 години

КАТеричоците не благоволяват да се домъкнат и да напишат протокол, бг застрахователите не обичат да плащат обезщетения, а само да събират застраховки и да вдигат цената, така че си плащайте данъците, таксите и застраховките всяка година, дори и да надвишават стойността на бракмата ви (с пълен резервоар).

3

Костадин Филков

преди 3 години

Да намалят гражданската за 2021г. Стига са ревали че изплащат много... Когато има ръст искат да вдигат е сега има спад да свалят каде е КЗП ***

2

Веско

преди 3 години

Нямаше много движение на автомобили и зад граница, а там обезщетенията са доста по-високи. Интересно с колко ще намалята застраховката ;)

1

Анонимен

преди 3 години

Очаквано. Сервитьорът, горд собственик на BMW E60, цяла 2020-та година няма пари за нафта и не се проявява по пътищата. Съответно има спад в ПТП-тата. Следователно и по-малко щети. Simple as that.