63

Космонавт

преди 3 години

Отговор на:Да разбирам ли, че арабските мъже са .............От казаното разбирам, че не би слушала арабските мъже а би слушала европейските мъже :D Моралът не е нито мъжко нито женско качество - то е общостодостъпно и известно на всички

62

До 67 анонимен

преди 3 години

Да разбирам ли, че арабските мъже са с висок морал, че трябва да контролират ''развратните'' жени? Я вижте кои изнасилват, убиват, нямат никакви морални ценности-арабите! Написалият коментар 67 явно не е помирисвал жена, че току виж му е изневерила!

61

Анонимен

преди 3 години

А дали Европа и Северна Америка са добрия пример? Демографски срив и тотална разруха на традиционните ценности и морал, цялостен обществен разпад, издигане в култ на ненормалници и деграданти. По-добре в ОАЕ да се замислят какво точно искат и после да връчват панталоните на жените си. Иначе феминистките никога няма да са доволни, тяхната "борба" е вечна, важното е за тях е да си търсят повод да реват колко са дискриминирани и подтиснати.

60

Анонимен

преди 3 години

Недоволствате, но ако се замислите по-дълбоко ще видите съвсем друга картинка. Жените нахлуха във всички сфери на обществения живот и дефакто това извра щаване на семейните ценности и изместването на мъжа от ръководната му роля доведоха до тотален морален разпад. Жените не знаят какво да правят със свободата си, те я използват да се изравнят с мъже, отдават се на разврат и пошлост. Затова не се учудвам, че арабите са приели жените да имат настойник, който да ги упъти в правилната насока.

59

Анонимен

преди 3 години

Може да имат най-лъскавите градове и скъпи играчки,но мозъците им си остават камиларски.Не ме интересува първобитната им религия,която легитимира най-първичните стереотипи,и низки нагони.Ама нали са в района,в който лежи изконно американския петрол,и ни гък по въпроса за свободи,права,и други лигавщини от запада.

58

Космонавт

преди 3 години

Отговор на..абе не знам за 'морала', но и мароканец, и египтянин, с които сме говорили, поотделно 2 пъти ми казват, че у тях има даже арабска поговорка - колкото с повече фереджета и чаршафи е увита една арабка, толкова повече народ се е разхождал под тях...Това е показателно за женската природа... А на европейките даже им е позволено да се ***... Къде отиде целомъдрието??? Понеже животното не е способно на самоконтрол - вината за тяхното поведение е изцяло наша!!!

57

Космонавт

преди 3 години

Равенството е мит.. Разбира се че жената е подчинената в отношенията... ако не и изнася нека се мери със средните полове

56

Анонимен

преди 3 години

Отговор на...Между другото, аз също деля мъжете на робовладелци и останали. Не на богати, бедни, ниски, високи и т.н. Защото робовладелецът иска тотално обслужване, пълно подчинение и да няма гък. В подобно положение са и жените в техния свят.Това е деление на мъже и рогоносци!!!

55

Анонимен

преди 3 години

не трябва да плаща бг работодателя, а държавата. работодателят, в която и да е държава, те осигурява, за да можеш като родиш или се разболееш, да ползваш тези осигуровки (които са в държавата). ти също си плащаш осигуровки за това. това е до определен момент, след това се връщаш на работа, или си стоиш вкъщи. нещо не сте разбрали системата - ти не даваш детето си на работодателя, че да чакаш той да плаща за това. работиш и ти се плаща за работата. държавата у нас е ***, за съжаление

54

Анонимен

преди 3 години

не знам за вас..ама е доста хубавичка жената на тоя шейх..а той какво квазимодо е, завалийката. сега разбирам защо ги държат заключени..

53

Анонимен

преди 3 години

Техният начин на живот няма да стане наш такъв защото бг работодателя никога няма да заплаща адекватно за да може да се наеме масово от семейството детегледачка. Защо до демокрацията у нас безпроблемно е могло да се отглеждат деца и да не се получава "дупка" в биографията на жената от общата работничка до гл.инжвнер?

52

Анонимен

преди 3 години

в 'белите' държави обаче, платеното майчинство е максимум 6 месеца. след това или се връщаш на работа и наемаш бавачка, или оставаш домакиня на издръжката на мъжа си. детските стигат за храна на детето ти, но теб никой не те издържа. а ако решиш да го играеш 'самотна майка', получаваш 'дупка'в биографията си и трудно после някой те взема на работа. недейте чак толкова да хвалите западните системи - те са направени за техния начин на живот и за работещи хора.

51

до 59/64

преди 3 години

и двете сте прави..донякъде..за съжаление, доста жени раждат точно 'за себе си', т.е. да си уредят живота с една безкрайна издръжка от мъж или държава. а в западните държави (видял съм го лично с очите си) - частниците уволняват на секундата, ако разберат, че си бременна - те искат безполови работници. или майка, или кариера. да не говорим, че там извинения като 'дойде ми днес, ще работя само половин ден' не минават. старата патриархална система работеше за полска работа, сега има интернет.

50

Анонимен

преди 3 години

абе не знам за 'морала', но и мароканец, и египтянин, с които сме говорили, поотделно 2 пъти ми казват, че у тях има даже арабска поговорка - колкото с повече фереджета и чаршафи е увита една арабка, толкова повече народ се е разхождал под тях. тъй че полека за европейките. отделно, и двамата обясниха, че понеже ги женят млади за непознати, след точно 1 месец започват да си изневеряват съпрузите, всеки знае, но се правят на женени за пред обществото. иначе не могат да се понасят вкъщи.

49

Анонимен

преди 3 години

пррокът мохамед ясно е определил, че жената е наполовина колкото мъжа; че ако се вика свидетел, трябват 2 жени, но само 1 мъж. че мъжът може да бие жена си, но само докато я подчини (или ако отказва да прави секс с него); че изнасилването на немюсюлманки не е изнасилване и че това са предмети, създадени за удоволствие на мюсюлманите. нямаи ограничение в това колко роби немюсюлмани да притежаваш.всички либерали, дето се пулихте на Даеш - те просто следваха корана буква по буква

48

Анонимен

преди 3 години

чудесно. само не обяснявате,че боят над жени, невъзможните разводи, мъжкият настойник (контрольор), задължителното послушание, легалните изнасилвания..са все неща, подробно описани, уредени и стимулирани черно на бяло в корана. а това е тяхната свещена конституция.

47

Анонимен

преди 3 години

До анонимнаИ при нас има такива случаи.

46

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 57Има го. Не го оспорвам. Но пък, ако се съгласим, че мъжът е главата на семейството и е длъжен да изхранва семейството си, то той трябва да искарва повече пари от жена си. Сега и жените и мъжете работят подобни професии. И ако се съгласим, че една жена се очаква да си роди деца, нали ще искаме и работодателят да го одобрява и не я ощетява. Ние жените искаме да ни ценят като мъжете, но и да има леко снисхождение към нас, защото сме жени и майки и сме по-слабия пол.

45

Анонимен

преди 3 години

Помня преди 20 години по-голямата ми сестра на 11 години искаше да отиде на дискотека. Пита баща ми, но той не и разреши. Леле, голям рев падна, другите съученички ходят на воля, но тя не. След половин година отидохме без разрешение. То пък една дискотека, деца до тон колони, без тъпанчета останахме. На другата сутрин, баща ми естествено е разбрал, пита ни къде бяхме, очаквах да бъдем бити. Добре,че ни се размина.Има го изкушението,ние не ценим свободата си, но понякога прекаляваме с нея.

44

анонимна

преди 3 години

Между другото, аз също деля мъжете на робовладелци и останали. Не на богати, бедни, ниски, високи и т.н. Защото робовладелецът иска тотално обслужване, пълно подчинение и да няма гък. В подобно положение са и жените в техния свят.