26

епидемиолог

преди 3 години

И как така цяла година нямаше мутации и изведнъж след като додрапаха чрез локдауни дистанции и карантини, задържайки така жив вируса, до ваксините- и изведнъж почнаха мутациите?Какво пречеше толкова да се създаде още в началото за няколко месеца естествен общестествен имунитет сред здравото население, като се предпазят само уязвимите и да сме го забравили отдавана? Отговорете си сами?

25

Анонимен

преди 3 години

Айдееее у левооооо

24

Анонимен

преди 3 години

Откриват нови щамове, защото ги търсят. Абсурдно е да се твърди, че от миналата година изведнъж коронавирусът почна да мутира по-интензивно. Все пак това е вирус не от вчера и ако сега мутира значи винаги е мутирал, но просто не са ни занимавали с тия глупости.Вирусът мутира откакто го откриха. Има доказани доста мутации.Просто в България няма много информация.Може би, защото не всички са толкова различни и по ефект.

23

Анонимен

преди 3 години

За да има ваксини , трябва да има и щамове ...инак няма печалба !

22

до 22

преди 3 години

хайде пиши по разбрано

21

Анонимен

преди 3 години

Толкоз много разновидности регистрирани по щам с мутации понеж всички действат по свой си начин от един тип как вирус по вид определени чрез тест ПСР-бъркане с клечки в носа и гърлото на даден човек,че тоз смесен от два щама,а още с мутации да бъде определен измежду всичките останали разновидности за резултат с +/- за съществуване,пътуване по една единствена справка как сертификат,което излиза,че изследванията за щам и мутации трябва да са вписвани в нея/него кат достоверност за цялостен преглед

20

Анонимен

преди 3 години

Започнаха да се ваксинират и плъзнаха щамовете.

19

Анонимен

преди 3 години

Абе всяка държава - с неин си щам. И докато се надлъгват платените марионетки кой е най-опасен, ще мине понепетилетка, през която хората ще са лишени незаконно и несправедливо от основните си човешки права без никакъв смисъл.

18

Анонимен

преди 3 години

"Съдържал мутации, които се срещат в британския и южноафриканския щам"Хич не е създаден в лаборатория, ама хич.

17

haha

преди 3 години

Откриват нови щамове, защото ги търсят. Абсурдно е да се твърди, че от миналата година изведнъж коронавирусът почна да мутира по-интензивно. Все пак това е вирус не от вчера и ако сега мутира значи винаги е мутирал, но просто не са ни занимавали с тия глупости.

16

колцо

преди 3 години

и у нашту село откриха ноф щам, а съседното пък друг различен от нашия, който пък бил различен от софийския

15

Анонимен

преди 3 години

па не мойм насмогна на ваксини бря, ко прайти вий

14

Анонимен

преди 3 години

В България откриха нов щам.

13

Анонимен

преди 3 години

Като чуя за нов щам на коронавируса ме обзема изблик на гняв и раздразнение и ми идва да псувам много.

12

анонимен

преди 3 години

Допълнение: Зa пo-нaтaтък щe видим! Факт е и, че коронавирусите са много на брой!+ Нa мяcтoтo нa + вceки кoмeнтaтoр мoжe дa пocтaви прoизвoдитeл нa вaкcинa и мяcтo нa мутирaнe!Това ДНЕС са страшни питии - само 500 знака за коментар! Не като ФАКТИ!

11

анонимен

преди 3 години

Каквото и да си пишем тук за ваксините - и "коронните" ваксини са за пари, тъй както са противогрипните! С противогрипните не ни зарибиха да се ваксинираме всяка есен-зима масово! Сега ще искат да има сегрегация на база "ваксиниран-неваксиниран" за коронавирус, ама май и коронавируса бил мутирал като грипните вируcи и мутанта от +++++++ ваксината нa ++++++++май не го "хващала"- няма проблем нова ваксина ще ви направим! И ни намериха цаката : след като народонаселението не щe дa дава пари за грипни ваксини - ще плащат държавите от данъците на народонаселението зa "кoрoнни" зaceгa! Зa пo-нaтaтък

10

анонимен

преди 3 години

До СъвпадениеТака е! Навремето дядо ми така казваше : Каквото и да правиш, но никога с къса клечка в дълбоки л+++й++++а да не ровиш!

9

Хаха

преди 3 години

Колкото държави, толкова и щамове, после ще се премине към градове и села и т.н. Въпроса е да се чипира населението на Земята и който още не го ви да че това е пЛандемия, а не пандемия, е много сляп и заблуден. Намерете в нета Playbook и четете. До тук плана се изпълнява без никакви затруднения от страна на овце населението.

8

анонимен

преди 3 години

А в Танзания нещо да са открили!?

7

Гошо...Тъпото

преди 3 години

Новия щам са го прихванали с...краката финландците.Масово започнаха да тичат в снега само по плетени вълнени...чорапи(уж за...закаляване).Вируса да не е...будала,колко му е да мине през чорапите.