34

До само някакви

преди 3 години

6 лева за това свинско само ако е на промоция с изтичаш срок на годност. Цената е 12-13 лева за килограм.Свинското беше 2,60 лева преди 1989, с не 4,50. Заплатите сега са бруто 4-5 пъти по-високи, при само 3-4 пъти по-висока нетна заплата, която е важната. Хайде пак смятай.

33

Само някакви

преди 3 години

Проценти нищо не значещи. Но ето малко факти. Днес си купих свински врат без кост за 6 лв. Това са 3 евро. Не сме виждали по евтино свинско дори в Германия. Там обаче видяхме свинско за 45 евро килото и много се чудихме как са я сложили тази цена след като масово е по 6 евро. А за справка 89 г свинско с кокал в БГ е било 4,50. Ако го сравним с врата, който купих днес е 50% за 30 години, без да отчитаме увеличението на заплатите 10 пъти

32

Анонимен

преди 3 години

Същото може да се каже с лекота за всички други продукти - хранителни, нехранителни, дрехи, лекарства и т.н. Има разбира се и две забележителни изключения - заплатите и пенсиите. Те не са сред най-високите...

31

6

преди 3 години

До АнонименАбсолюто точно!Ние отидохме и вървим назад към потурите ,цървулите и калпаците на нашите деди-в преносен смисъл разбира се !Кажете ми поне един период от нашата история , когато сме получили едно добро нещо от Запада !Само едно !Не повече!Те ни потупват великодушно по рамото , но вътрешно ни презират и не ни допускат до техните технологии по същество.Само някакви кабелчета , ключалки и др. простотии и ние се радваме , че имало инвестиции!Нещастници и *** сме!Сомо заСРМ се опълчихм

30

Иван

преди 3 години

Някои по-долу пишат,че по големите вериги килото контра било по 6-6,5олв.Е нали скоро ме гощаваха със врат от Т Маркет за 6,50.Цяла нощ ме боляха венците после.у.

29

Случаен минувач

преди 3 години

Бях в Хамбург. Посетих и немския Кауфланд. Нямаха традиционен хамбургски салам на рафтовете, както тук. От витрината ми дадоха нарязан широк телешки салам, който тук наричаме хамбургски. Беше на 8 евро килото. И други колбаси взех. Сметката беше само 23 евро! После в София си ги изядохме. Техният фин телешки салам, който тука наричаме хамбургски, беше много по-вкусен от този на Тандем или на Майстор Цветко! Не е вярно, че колбасите им имали пластмасов вкус!

28

Анонимен

преди 3 години

Схемите за източване на милиони и затягане на кайшката на овцете нямат край. Гласувайте за гробарите, извинявам се и да не гласувате те пак, ще спечелят, ще си платят....Няма такава държава.

27

Ф.С.В.

преди 3 години

Скоро имаше пак една статистика-че България е с най ниските заплати в Европа-но покупателната способност на хората била като на силно развити евродържави--сега се оказва че не е така-Най скъпите храни ,поради липса на собствено производство

26

Анонимен

преди 3 години

Това беше условието за влизането в ЕС - неофицална колония с няколко алчни клоуна ръководители. Капитализъм без колонии не е ефективен и с човешко лице.

25

Анонимен

преди 3 години

до 30 от 29''Това кво значи - че българина е лъжец и некоректен.''Кое е лъжливото и некоректното?Че е като пластмаса и няма дъвчене месото ли?Естествено,чеспирам да пазарувам от кофти магазина и ходя до Сърбия за хубаво месо.Какво чудно има и какви депутати те гонят теб?!Я си изпий хапчетата!!!!!

24

Анонимен

преди 3 години

след време започват да снабдяват с пластмасово,за нищо не става.Това кво значи - че българина е лъжец и некоректен.Тогава на кво се чудите?Пак депутатите ли са виновни за това ?Спираш да пазаруваш от кофти магазина и си ОК.

23

Анонимен

преди 3 години

Рядко попадам на хубаво българско месо.Обикновено като отвори някоя нова месарница е хубаво и след време започват да снабдяват с пластмасово,за нищо не става.А това месо във веригите е пластмасово всичкото.Изглежда добре но няма вкус и само варено става.

22

Анонимен

преди 3 години

къде са европейските заплатиАми питай шефа си, а не нас :)))Като си в Европа никой не ти е обещал да лежиш и да вземаш 5000?.

21

аз

преди 3 години

Командировка в Германия. Колегата вика "тук свинското много евтино, ... Ама не става за ядене.

20

Pipi

преди 3 години

То да е само свинското добре но те не се спряха. Нали сме в Европа къде са европейските заплати

19

Скъпо ли ?!

преди 3 години

Лидл- свинско контра филе 1 кг е 6,50 лв.Кое му е скъпото ?!А и щом българския бизнес не иска да инвестира в свинарници - ще внесем отвън.Това е поредната фейк статия.

18

аз

преди 3 години

,не ям месо.

17

Случаен минувач

преди 3 години

Друг е въпросът, че вдигат непрекъснато цените на сирена, кашкавали, олио, даже и на хляба. При тази криза трябва да намалят цените, а не непрекъснато да ги вдигат п-рос-та-ците! По тв канал 24 кичън казаха, че във Франция цената на хляба е около 50 евроцента и държавата определя цената, за да може всеки да си го купи!

16

Случаен минувач

преди 3 години

Тука специално не мога да се съглася. Винаги гледам обективно, изхождайки от фактите. Миналата седмица в Кауфланд свинско каре (контрафиле) беше на 6 лв. килото, тази седмица свински врат без кост е на 5 и 90. Това не е скъпо за мен. Виж - колбасите ги докараха до невъзможни цени! Не съм съгласен в никакъв случай шпек салам да е 30 лв. килото, а луканка или луканков салам - 50 лв.! Шпекът би трябвало да е 8 лв. килото, а луканката - най-много 14 лв.

15

Анонимен

преди 3 години

еми да.. Аз свинското за готвене в страна от ЕС си го купувам на 4.50 евро