34

Анонимен

преди 3 години

И ако собственика говори истината а именно че ще я възстанови а не да събаря и да прави нова къща - това е по-разумното решение. Сградата е красива и здрава. Бая зор ще види да събори и да изрине всичкия камък от центъра на София. По-добре да я запази в този вид и да я реставрира. Това е много здрава сграда, казвам ви :) която си струва да бъде запазена в този вид. Красота насред София. Аз лично, бих я реставрирал и бих живял в нея.

33

Анонимен

преди 3 години

За едно е прав тоя Димитров - тази сграда, няма да се събори от самосебе си. Щом оградата и колоните са от камък, 100% съм сигурен че и основата е от камък. Това е много здрава сграда. За дригото не съм съгласен. Били платени експертизите от собственика. Ми от него ами, кой да ги плати тия експертизи? Ако собственика каже - да ги плати държавата - веднага ще скочат пак "Ама ти си собственик, що да ти ги плаща държавата?". Все недоволни. Собственика ако има нотариален акт за имота - да ремонтира.

32

Краси

преди 3 години

След 9.9.44г.голяма част от българския елит е избит и изселен от комунистите,за да им вземат жилищата.Комунистите са били най-бедни,защото са били най-прости и най-мързеливи.Днес историята с въпросната къща продължава.Поради огромния брой прости избиратели комунистите са в изпълнителната,законодателната и съдебната власт!

31

Торанага Сама

преди 3 години

лек намек улавям за събаряне,да специалисти сте по разрушенията.Лесно се събаря,трудно се гради

30

пасарела

преди 3 години

Абе , тоя Златев , нали е от Правец и акъла му е най-правец ! Не дле ел централи , не дле рафинерии , ами сега и ягоди ! Асколшун , бе чиляк , не забравяй колко му трябва на човек !

29

Анонимен

преди 3 години

Тия селяни съсипаха София. И тая белчинска учителка по съветски от БКП...

28

Готвач

преди 3 години

Само кажете кой изяде ягодите.

27

:(

преди 3 години

Баба ми (Цанка се казваше) имаше къщо в подобен архитектурен стил в Овча купел. През 80-те години "другарите" почти насилствено събориха целия квартал (изграден предимно от подобни къщи) и на негово място издигнаха няколко блока на по 18 етажа, в които се побраха цели села - буквално.

26

Алоууу

преди 3 години

Предишния, ти не прочете ли, не знаеш ли, че имота не е на държавата, а на частно лице? Пише си - Валентин Златев.Явно някой друг, а не собственика размотава нещата. Добър повод някоя телевизия да организира на живо дебат от собственика и институциите, като всеки каже какво и защо, и да поемат ангажимент със срокове.Вече наистина не може да се крият всички като мишоци.

25

Анонимен

преди 3 години

Хубава къща, в центъра на София. Но проблема е че е на държавта и затова никой няма да я оправи. Я я продайте на някой, да видите ка к за една година - ще има живот в тая къща. Обаче сега не знам защо, държавата не я поправя. Нали има министерство на културата, то няма ли пари това министерство? Ако няма пари, то и култура отдавна няма - за какво ни е министерство на културата тогава? Да седи един брадат пияндурник, с вид на клошар вътре и да взема заплата???

24

Анонимен

преди 3 години

Путин не иска ли да си го прибере?На нас такива не ни трябват.Все ще се намери българин без руска обвързаност да направи ремонта.

23

Анонимен

преди 3 години

До АнонименБОГАТИ ОТ РУСКИ ПАРИ ХОРА В БЪЛГАРИЯ СЕ НАРИЧАТ МАФИОТИ

22

Анонимен

преди 3 години

ДА СИ ОБИРА КРУШИТЕ ПО-ДОБРЕ

21

Анонимен

преди 3 години

във всеки град е така - богати хора купуват стари красиви къщи, мин. на Халтурата им забранява да ги реставрират и собствениците чакат по 5-10 години къщите сами да паднат и да започнат да строят наново , понякога в автентичния вид, ама понякога напълно модерни сгради, защото 5-10 години никой от мин.на Халтурата не иска да си мръдне пръста

20

Анонимен

преди 3 години

До ВанкатаМного са ни сбъркани представите, както винаги една добра идея се опорачава, като се раздува до безкрайност - държавата не може да поддържа в приличен вид толкова много къщи! Ето защо ние като общество трябва да се гъвкави, да се стимулират хората да инвестират в такива къщи, а не да им се пречи. Тази къща тъне в разруха, това ли искаме в крайна сметка? Дали ще е Златев или някой друг за мен няма значение, важното е да се поддържа в приличен вид, а не да е обществена тоалетна.

19

Анонимен

преди 3 години

До 121Те зелените спряха изграждането на магистрали и стотици хора измряха, пък за една къща няма да се напънат да си изпросят бакшиш под масата.

18

Ванката

преди 3 години

Тази къща е едно малко бижу и щом държавата нехае и не може, защо не разрешават на хората с пари да се грижат за такива имоти!? Из цялата страна се рушат подобни архитектурни и културни паметници, но не - държавата само ги описва и после една стинка не дава за тях.

17

121

преди 3 години

Ама и тук ли зелените са се намесили?

16

Анонимен

преди 3 години

След като Златев искат да реставрира къщата, не виждам какъв е проблема на Димитър Димитров от Зелените? Или може би Димитров по стар зелен обичай, очаква да гушне тлъст подкуп, за да благоволи да не пречи? Всичко в този случай мирише на тежка корупционна схема - как точно обществото печели от рухването на една сграда?

15

Анонимен

преди 3 години

Едва ли има друг българин който да е изгонен от ръководството на чужда фирма по настояване на българското правителство заради обслужване на руски интереси.