16

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 17ако хората бяха еднакви коли на конвейер, щеше да си прав. Реалността обаче е друга, различно телосложение, мускултура, сърца и тн.

15

Анонимен

преди 3 години

И аз се водя затлъстял, но се качвам пеша и с багаж до апартамента ми на осмия етаж и даже не се задъхвам.Всяка крачка с излишен килограм, всяко вдишване с излишен килограм, всеки удар на сърцето обградено от мазнини... хаби повече енергия и износва по-бързо организма.Така да то го представя: все едно да сложиш два бордюра в багажника на колата си и постоянно да я караш така. Дали няма по-бързо да замине окачването и спирачките? Освен по-големия разход на гориво? Тъй че: проблем ли е?

14

Анонимен

преди 3 години

Примерно мъж висок 175 см, е наднормено тегло, ако тежи над 77 кг, а ако е над 93 кг, се води затлъстял, а това не е нещо страшно, особено за хора с масивна структура на тялото.Точно е страшно. Чети научните статии, изследванията. Там много ясно описват връзката между всеки наднормен килограм и здравните последици.Погледни и статистиката - слабите хора(и тези в норма) живеят осезаемо по-дълго и безпроблемно.

13

До 12

преди 3 години

Защо си представяш някакви трагични случаи, като висок 1,70 и тежи 370 килограма?! И аз се водя затлъстял, но се качвам пеша и с багаж до апартамента ми на осмия етаж и даже не се задъхвам.

12

Обективен

преди 3 години

Тези съпътстващи болести са много разтегливи понятие. В повечето случаи те не се отразяват на продължителността на живота. Това затлъстяване, може да е много различно. Примерно мъж висок 175 см, е наднормено тегло, ако тежи над 77 кг, а ако е над 93 кг, се води затлъстял, а това не е нещо страшно, особено за хора с масивна структура на тялото. За диабета е също различно - има диабет и диабет и в повечето случаи не влияе на продължителността на живота.

11

Анонимен

преди 3 години

Този път 14 починали от 47, са на възраст над 75 години, което е 30%. Обикновено са около 25%.

10

До 8

преди 3 години

Съмнявам се, че е щял да доживее над 50 - 60 години със затлъстяване, пък и честно казано, това живот ли е? Да се задъхваш на всяка крачка, да не можеш да ходиш, да разчиташ винаги на кола, да не намираш дрехи и да ходиш с палатка по цял ден.

9

Анонимен

преди 3 години

Оня ден имаше 8 души под 40, жертви на инфаркта. Не го видях в медиите.

8

Анонимен

преди 3 години

Облъчвай, психясвай, зомбирай___Щом така ви действат фактите, макар и често повтаряни...Ами не четете, де, да не ви облъчват, психясват и зомбират повече. Стига ви толкова. Тук четенето не е задължително!

7

Анонимен

преди 3 години

Средна възраст идва от многото възрастни хора + многото млади, умиращи от болести, но и инциденти! Не умират масово на 70!Иначе доста живеят далече над 69-70 г. Да са живи и здрави.Няма нужда такива възрастни да бъдат жертвани, защото това било средната възраст на живот.

6

Анонимен

преди 3 години

37 годишен е, но е със затлъстяване.С което може дълги години да живее.Според изследванията, коварното е, че вирусът удря всеки индивидуално!Здрав-болен, млад-стар...намира си слабо място във всеки организъм и унищожава съответния орган. Далеч не са само сърцето и дробовете.

5

Анонимен

преди 3 години

"Защо важното е да има паника, ужас и клик, клик, клик, клик."Вие това ли изпитвате, паника, ужас...?Много хора с много лабилна психика...Лошо за нацията.Добре,е пишете за това, че да си го изкарвате!

4

Тя

преди 3 години

Нали уж знаехме вече как да лекуваме, след година ковид. Забравих, че хората в средна възраст са много болни....

3

Анонимен

преди 3 години

Ако беше умрял от инфаркт в трамвая (от затлъстяване), щяхте ли да го пишете?Щяхте ли като сте толкова загрижени да направите една кампания?Щяхте ли да кажете с колко е спаднала възраст на болните от злокачествени образувания?Не!Защо важното е да има паника, ужас и клик, клик, клик, клик.

2

Така е

преди 3 години

37 годишен е, но е със затлъстяване.

1

Анонимен

преди 3 години

Средна възраст на починалите: 69.8г, тоест без значителни отклонения от средната очаквана продължителност на живота в България.