34

радомир

преди 3 години

Аз предлагам да въведем такава данъчна система, каквато се ползва в повечето страни в ЕС, а именно: прогресивен подоходен данък с необлагаем минимум, и диференцирано ДДС сниски ставки за лекарства и храни. Така е навсякъде, само у нас от целия ЕС не е така. Време е да се хармонизираме в евроатлантическите данъчни практики, нали така?

33

Мяу

преди 3 години

И всичко това, че 60%работят без пари, а бръчките на правителството трупат милиони

32

Анонимен

преди 3 години

България стана по конкурентно способна? Увеличиха се чуждестранните инвестиции? Българите станаха по богати? Успяхме да си запазим кадрите и да привлечем нови? И всичко това е"благодарение"на плоският данък!

31

Анонимен

преди 3 години

Не бива да има необлагаем минимум, защото това прави заплатите които са малко по-високи от минимума безсмислени. И въобще - след като всички в България са на мнение, че правителството преразпределя парите некадърно, за какво да се качват данъци и да се дават на правителството повече пари за преразпределяне. Напротив - нака данъците да са колкото се може по-ниски, парите да остават при хората и да няма нищо за крадене в държавата.

30

Мяу

преди 3 години

Бизнесмените на Герб.ли са легалния бизнес?:)):))

29

Програмист

преди 3 години

Пак дрънка глупости за социалното неравенство и прогресивно облагане. Да, има неравенство и ще го има винаги. Пазара на труда определя кой колко ще получава. Един висококвалифициран специалист винаги ще изкарва в пъти повече от мързела, дето най-високото му постижение в живота е пет поредни валата на белот. НЕ СМЕ РАВНИ и всеки ще получава според стойността, която сам добавя към труда и квалификацията си! Комунизма свърши преди 20 и повече години!

28

Мяу

преди 3 години

Бизнесът плащалогромната част данъци!! Ето това е най_голямата спекулация!!Не може човек, който получава 700 лв да бъде облагане с 10%данък, точно така, както е облагане, този, който има 20млн.доход.,а има и милионери, които въобще не ги засягат никакви данъци! Там насрочете вниманието си!!Всичко друго е ала, бала!!

27

зер

преди 3 години

Плоският данък е най-справедливата опция.

26

Анонимен

преди 3 години

и от какъв *** трябва да се махне плоския данък, не разбрах? За да може и малкото успели да се ограбят, така ли? Как това ще вдигне нечии други заплати или повиши качеството на живот? Как ще стимулира работодателя да дава по-високи заплати? Аман от тая злоба и комплексарщина!

25

Мен

преди 3 години

Плоският данък е точната равнопоставеност. Единствената несправедливост е ниският необлагаем минимум. От там нататък наисина скъпите и луксозни стоки могат да бъдат обложени с по-високо ДДС. ДДС е данък върху потреблението и е най-ествественият начин да обложиш богатите. От него не могат да избягата. С вдигането на ДОД ще видите как масово ще се изнесе точно легалният биснес, който плащат огомна част от данъците.

24

Боби

преди 3 години

Проблем не са толкова данъците, а осигуровките, които отиват в общия кюп. Плащаш цял живот, а накрая получамаш толкова колкото този който не плащал колкото теб.

23

Мяу

преди 3 години

Има начин синдикатите да решат неравнопоставеността на гражданите. Те имат мощното средство в ръцете си, но са корумпирани и вързани. 11 години пожелаХа от правителството и се правеха на разсеяни.

22

Мяу

преди 3 години

До кога ще търпите пенсионерите от армията и полицията и без това с високи пенсии да получават минимални допълнителни заплати като охранители. Заради тях мин. работна заплата е облагаема. Ама тях ги боли фара да си докарат над 1000 лв. .доход за клатуркане цял ден, при положение, дори и да се облагат доходите. Кога ще се премахне 10% плосък данък? Щом пенсиите се определят на кг, трябва и данъците да са печалба/кг?

21

Анонимен

преди 3 години

Тез пък и те откриха топлата вода

20

Мяу

преди 3 години

А нещо ще кажеш ли за социалната пенсия от 141. 26ст. ? Как определяте тежестта на вноските, на кг ли? Когато се увеличават пенсиите и заплатите ги увеличават 30%, а мин заплати от 650лв не ги увеличават, защото има пандемия и се раздува бюджета. Увеличаването на големите заплати и пенсии , не раздуват бюджета. Нали така? А бюджета не се ли раздува с тези цени, които за 1 година и без това високи, скочиха два пъти?

19

Saki

преди 3 години

Интересува ме какви данъци се плащат от брадчедите,при положение ,че са равноправни граждани и броя им нарастна неимоверно .

18

Анонимен

преди 3 години

ВДИГАТ ДАНЪЦИТЕ - БИЗНЕСЪТ ФАЛИРА, ОСТАВАТ САМО КОРУПЦИЯТА И МУТРИТЕ

17

До17

преди 3 години

Абе и ти си прав донякъде,ама недей забравя,че потеклото на почти всички олигарси е Едно-ЧЕРВЕНО!

16

Менто

преди 3 години

Синдикатите са неефективни паразитиращи образувания - тип злокачествен тумор.!.

15

Анонимен

преди 3 години

Държава която използва прокуратурата политически винаги ще е фалирала