14

Анонимен

преди 3 години

Дам, по-правилно е да се каже "броят на получаващите обезщетение за безработица расте", не ми говорете за обща безработица, като няма как да имате яснота за общата картина. Кажете колко общо са тези, които трябва да работят, извадете тези, които работят и плащат осигуровки и тогава ще си говорим колко са безработните...

13

БАНко

преди 3 години

УПРАВИТЕЛЯТ НА ПАНДЕМИЯТА , СЕЛЯНИНА ОТ БАНКЯ , ПОВДИГАЧА НА ИКОНОМИКАТА МОЖЕ ЛИ ДА ЧЕТЕ ИЛИ И ТОВА Е ПРОПУСНАЛ КАТО ДЕТЕ ???

12

Анонимен

преди 3 години

Да де ама според Агенцията по заетостта, безработицата вече надхвърля 7%,а когато приключи"подаянието" с анти- кризисните"мерки"се очаква да надхвърли 12%

11

Програмист

преди 3 години

До Анонимен 12Точно така, не ме интересуват! Защо трябва да се чувствам виновен за нещо, което сами са си причинили от простотия и тарикатлък?

10

Анонимен

преди 3 години

До ПрограмистСупер. Аз съм добре, ама другите кучета ги яли. Сигурно риташ и бездомните по улицата, като не ти е на кеф, нали?

9

Анонимен

преди 3 години

Вместо да си измисляте цифри, да вземете да кажете колко хора работят по трудов договор, колко учат/следват, колко получават пенсии и колко са общо хората според вас. Защото данните за безработните от бюрата по труда не са верни. Повечето хора изобщо не си доставят унижението да се регистрират там.

8

Сатира

преди 3 години

5,2% е съвсем нормално ниво, имайки предвид и Коронакризата. Да припомним периода 2010-2012 когато безработицата беше в рамките на 11-14 %

7

dp

преди 3 години

Моля, напишете колко се е увеличила безработицата в държавните и общински служби и администрации, агенции, институти,комисии и други знайни и незнайни държавни служби? Или може би там се увеличават само заплатите ,а не безработицата?

6

Програмист

преди 3 години

До Анонимен 3А на кого му пука за сивият сектор? Те сами са избрали да работят без договор и осигуровки, сега никой не им е длъжен. Още повече, че помощите се изплащат от държавният бюджет, който се захранва от такива дето си плащат всичко. Малко глад ще ги научи че законите трябва да се спазват.

5

Анонимен

преди 3 години

А от преди няколко часа четем "КТ "Подкрепа": Безработицата е в приемливи граници" ?!

4

Анонимен

преди 3 години

Шокирах се дори без да чета статията. Самото заглавие ме шокира дълбоко.

3

Анонимен

преди 3 години

и всичко това без сивия сектор и хората които не са на борста.. сметки без кръчмар..

2

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 1Не точно. По-скоро е какво се води в бюрото по труда. А Бюрото по труда има около 1000 начина, да не ти плати обезщетение. Шефът изоставил всичко, счетоводител и управители ги няма. Отиваш да си псукаш документите за помощи:- Ама ти не си уволнен!- Няма кой да ме уволни. Старият ми шеф каза, че фирмата ще бъде закрита до 3 седмици.- Оооо, ами тогава ... може да ти даваме по 12 лева над за 3 месец.- WTF! Имам 2 години на 1400 лева, кви са тея глупости!

1

Анонимен

преди 3 години

При толкова затворени/фалирали бизнеси би трябвало да има доста нови безработни, а щом процентът е толкова нисък те или са били без договор и ги няма в официалната статистика, или леко ни послъгват с процентите за да си оправдаят затварянето или похарчените пари от 80/20