36

по заповед

преди 3 години

..на Путин руснаците над 70-годишна възрастняма да плащат сметки за ток и отопление.

35

ВЪЪЪЪЙ

преди 3 години

СЪСЕДЪТ МИ КАЗА - МОЖЕ!

34

Анонимен

преди 3 години

До хакерГледай филмът Междузвезни Войни. Нагледно показа, как се пътува във космоса....

33

Анонимен

преди 3 години

До МенБаш предвидими са си и са видели, че няма да имат дорби резултати.

32

хакер

преди 3 години

може разбира се . гледайте филма СКАНДАЛ , в една от сериите нагледно се показва как става .

31

Анонимен

преди 3 години

До МенПротокола зависи само и единствено от този, който го съставя. Аз лично бих направи съставянето в реално време, със история, която се складира на няколко места, включително и в публичен регистър, така че да няма лесни манипулации и всичко да се следи по време.

30

Мен

преди 3 години

Електронният вот с броене в реално време, в съчтание на проверка от всеки как му е бил отчетен гласа в специялни центрове гарантира 100% липса на манипулации. Обаче тогава изборите са непредвидими...

29

Анонимен

преди 3 години

До Калеко Алеко"Далеч по напреднали в технологично отношение държави отмениха електорнният вот"Колко "държави" вкараха, ползваха, а после отмениха електроният вот?И с акво е по-сигурне сегашният? Забравихме ли референдума?

28

Мен

преди 3 години

До АнонименВъзможно ли е не-електронният вот да се манипулира? Възможно ли е да се загубят бюлетини? Колко трудно е да се добавят бюлетини? Колко трудно е да се сменят бюлетини? Колко трудно е да се поправи или добави цифра в протокола?

27

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 27От 20 години с решили проблемите с това...

26

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 28Демонстрирай, моля как става!И още нещо - защо системата не е open source и не е публино достъпен кода, за да може да се свирят грешки и прочие?

25

Анонимен

преди 3 години

"Може ли електронният вот да се хакне?"А не бе. Не може. Или искахте да питате "До колко е реалистично да има изборни манипулации при електронен вот"?

24

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 19едно е да преброиш 5 милиона маймуни, съвсем друго е да направиш система за електронно и дистанционно гласуване.Най-малкото трябва да запазиш тайната на вота, а това изискване води до много проблеми със сигурноста..

23

Анонимен

преди 3 години

Може ли електронният вот да се хакне?С избора на Тръмп за президент на САЩ другарят Путин доказа че може, дори и за една сравнително изостанала държава като Русия това е по силите и. За съжаление така е устроен света, много по-лесно е да разрушиш нещо отколкото да го построиш.

22

Калеко Алеко

преди 3 години

Далеч по напреднали в технологично отношение държави отмениха електорнният вот поради възможност той да бъде манипулиран, както винаги ние няма защо да откриваме колелото и топлата вода, а да приложим добрият пример, който прави най-сигурно традиционното гласуване с бюлетини, което се практикува масово и в Западна Европа и в Щатите, и в Канада..Тези от "Позитано 20" и беквокалистите им от "Дондуков 2" пак се опитват да оправдаят предизвестеният си край, че после пак ще събират тълпата на Черепа

21

John Smit

преди 3 години

НЯМА нещо, което не може да се хакне

20

Анонимен

преди 3 години

От много кибер специалисти и експерти на държавна хранилка, в крайна сметка най-обикновен ученик хакна НАП. И изтекоха личните данни на хората.

19

Случаен

преди 3 години

Липсата на политическа воля и страх от дистанционното гласуване е проблема.Няма технически проблем!Работим, пазруваме, учим и банкираме онлайн. Само не може да гласуваме "че не било сигурно" Кой вярва на това. Не трябват секционни комисии. Не трябват противоепидемични мерки.Евтини избори.Дадоха милиони за принтерите нарчени машини за гласуване.Първобитна работа.

18

Анонимен

преди 3 години

България все още е далеч от експертите

17

Настрадин Ходжа

преди 3 години

Щом баща ми на 70 може да участва в статистическо преброяване от компютър, значи и може да гласува дистанционно.На всички които гласуват от разстояние, могат да им се приспаднат данъци, да им се дадат ваучери и т.н. само да се спести натрупване на хора по изборните секции!А относно хакването не се притеснявам, ясно ми е че е заложено в самия софтуер на машините за преброяване. Само едно алгоритъмче да се заложи и веднага ще има "всеки 6ти глас от твоята партия и всеки 3ти от др. да са мои!