28

пецата

преди 3 години

вярно е че гена до голяма степен играе важна роля в развитието, рядко са децата изоставени от свестни хора, това може да се е случило поради злополука или смъртоностна болест на родители/родител,но е 1 от 100 случая , явно има и друго което не можем да разберем , явно нещо в скъсването на връзката между детето и майката, когато то още е родено,като не получи тази топлина и грижа, организма му си формира защитни сили да се оправя сам , затова са по импулсивни,агресивни,диви и т.н., самосъхранение

27

Анонимен

преди 3 години

Малко неточно се е изразил журналистът затова звучи странно, че броят на приемните семейства е по-голям от броя на децата. Така е, защото има и семейства, които са с признат статут на приемни, но в които към дадения момент няма настанени деца. Всъщност, това е добре, защото има резерв да се настани дете по спешност.

26

Анонимен

преди 3 години

до 31дааа, някои деца са се изхитрили да имат по 2 приемни семейства :)

25

Анонимен

преди 3 години

1738 деца се отглеждат в 1947 приемни семейства - излиза, че 209 семейства явно отглеждат съвместно с някои други семейства приемни деца. Обратното би било по-вярно, ама може и аз да греша ?!

24

Анономен

преди 3 години

Има деца за осиновяване, но има и едно голямо НО. Голяма част от тези деца са с различна степен на увреждане /физическо/, за психиката се разбира малко по-късно.Голяма част от изоставените деца са от едно определено малцинство.Първите се сблъскват с проблеми относно финансирането на многобройните операции, другите се вждат в чудо, когато настъпи пубертета.Здравите и хубави деца се отглеждат от биологичните майки, не се оставят за осиновяване, както беше в миналото.

23

Анонимен

преди 3 години

Аз пък искам да попитам къде са децата за осиновяване? Защото ги няма. Как така има нужда от приемна грижа, но за осиновяване деца няма и се чака години за дете. Нещо не ми се връзват нещата. Или става въпрос за поредния начин да се точи системата, и някой да гледа дечицата докато им намерят родители в чужбина. Това според вас справедливо ли е? Няма сурогатно майчинство, няма деца за осиновяване (особено пък българчета), но иначе има огромна нужда от приемни родители. Каквоооо?

22

Анонимен

преди 3 години

Идеята да осиновиш/бъдеш приемен звучи благородно, но животът дава други примери. Твърде голяма част от осиновените/приетите са проблемни, дори и да са взети като бебета, защото генът е по-силен от обичта, грижите и възпитанието, които получават. Колкото осиновени познавам, все са проблемни. Лично аз не бих се натоварила с подобно бреме на никаква цена.

21

анонимен

преди 3 години

Публикувано в ДНЕС : "Запитани при какви условия биха станали приемни родители, българите поставят условие да получават заплата и средства за издръжка на детето от държавата."Повечето българи едва обличат и изхранват самите себе си, че и от държавата за мерси още едно-две гърла, дупета, глави....!

20

АМЕРИКАНЕЦ

преди 3 години

Да отглеждаш чуждо дете е голяма отговорност и не е безплатно. Да не говорим, че все едно да си вземеш лисица и да си я пуснеш при кокошките. Тъпо, та дрънка. Гена е определящ.

19

Германец

преди 3 години

Българин освен пари да иска, за друго не го търси...

18

Имагинерно

преди 3 години

Първо много отдавна има измислена контрацепция,второ парите са изключително важни,трето не става така тази работа и т.н.

17

Анонимен

преди 3 години

До този менталитет се докара българското общество. Всичко да се очаква на държавна хранилка. Заплата да ти дават за да отглеждаш дете. Това къде и кога в историята на човечеството го е имало? Не хората да плащат данък, ами държавата да им плаща. Ами като не можете да отгледате едно дете без помощи от държавата и от арменския поп, значи явно сте тотални неудачници. Сори, ама е факт.

16

Анонимен

преди 3 години

Статията малко манипулира.Ок, 63% не искат да взимат деца. Всеки 6-и иска пари, това са още 15%. Общо 78%.Значи все пак 22% биха взели дете от дом, а това е 1/5, близо 1/4 от хората.Което е добре според мен. Не всеки става за приемен родител и изобщо за родител.

15

23

преди 3 години

Като нямах деца си мислех, че някога мога и да взема от дом. Но след като имам и видях колко много търпение, грижи, труд се полага НЕ бих го направила за нищо на света и пари да ми дават - неограничени. Това много отговорана и трудна работа и бих я свършила само за моите деца.

14

Анонимен

преди 3 години

Преди години семеен приятел си осинови дете ромче (момиче). Дадоха му образование, грижиха се за него изцяло като за родно дете, ходеше на курсове и кръжоци по какво ли не. На около 12-13 годишна възраст започна да бяга от къщи и да се събира с ромове-рецидивисти, после забременя от такъв и окончателно скъса връзка с осиновителите си. Истината е, че средата не може да преодолее гена. Така че е нормално и приемните родители да внимават кого пускат в дома си при децата си.

13

Анонимен

преди 3 години

Не бих си го и помислил дори

12

ДДРОнег

преди 3 години

Ами те повечето такива деца са от ония, привилегированите !И срещу пари не бих приел да гледам от тях !!!Минавалк съм с процедурите, като разбраха, че не гледам с добро око на тумнозелените, ми писаха минус, когато карах курса.

11

Анонимен

преди 3 години

В другите държави безплатно ли е?

10

Анонимен

преди 3 години

Наще медии яко се скапват. Света още коментира изказването на Си Дцинпин в Давос. Когато говори може би най важният човек в света всички четат между редовете .В България нито една медия не публикува цялото изказване а някой медии цитираха само не особено важни изрази от него. Медиите вече заплашват икономиката и дори националната сигурност .Това са много важни неща ;)

9

русенец

преди 3 години

Да отглеждаш деца е отговорност, в това число и финансова. Половината работещи в Бг вземат заплати, които не покриват собствения им екзистенц минимум, какво чудно има, че не биха станали приемни родители? Просто съзнават, че НЕ МОГАТ ФИНАНСОВО.