134

Бунтата

преди 3 години

Дъра бъра-два чадъра!!!!Абе не ви ли омръзна да пишете глупости???Искате да ни унищожите,мръсни европейци но няма да успеете!!!Българския народ е непреклонен и няма да позволи унищожението му!!!Даже и банкянския *** няма да успее,колкото и да му нареждат американските ***!!!!

133

Анонимен

преди 3 години

Думата славяни е измислена през 16 век в Русия, които пък след генетични тестове се оказаха угро финни, тоест финландци говорещи славянски език.Славяни няма и е време да проумеем това.Има народи които говорят славянски език.На тракийските народи на север от Дунав ,римляните им казвали Склавини или Склавони.Под римляни обаче трябва да разберем и голяма част от тракийските народи на юг от Дунав...

132

До За

преди 3 години

Като теб ли ?

131

За

преди 3 години

В тези форуми само зубъри с комплекси.

130

Анонимен

преди 3 години

Руните не са писменост а рисунки и символи които са се разтълкували от ,,вещи'' хора.Когато са се затруднявали с разтълкуването са хвърляли боб за да разгадаят какви са значенията на завъртулките.Глаголицата прозлиза от названието ,,глагол'' демек звук,в по-съвремени времена ,,глагол'' означава движение,действие,дейност и др. Та германите когато са рисували на кокали от умряла крава,по нашите земи вече се е учило четмо и писмо по школите.Това за ,,византиеца''?? То по-късно би бил и ,,османлия"

129

Великоморавско

преди 3 години

Да бъде вечно делото на Първият Епископ на Велика Моравия- Епископ Страхота. Това е свети Методий. След като Бохемия и разни немски барони завладяват преди 1000 г. Велика Моравия и Панония заличават гр. Велехрад и гроба на Св.Методий.

128

Анонимен

преди 3 години

Първата " славянска" ,само не е ясно кои са славяните?Великоморавия не е населена преобладаващо със славяни,примерно хърватите не се идентифицират като славяни,германците,чехите,поляците евентуално или словените,но пък те нито да руси,нито светлооки.Всъщност траките са били руси и синеоки,без да са славяни!

127

Анонимен

преди 3 години

Да изследват и прабългарските или тракийските руни да видим кои са по древни?Както е започнало кои са по ,нека се направи широко проучване в Европа ,защото изобилства от древни артефакти,че и да докоснем и елинската измишльотина!

126

Анонимен

преди 3 години

Да не са маГедонски руни ей, я гледайте по-добре. Щом са 24 знака прилича повече на близка до латиницата. Старобългарските букви са 43. А старобългарските руни са повече от 60.

125

Анонимен

преди 3 години

Намерили една кост с рунични знаци и хоп азбуката е вече ясна!Много крехки доказателства!

124

Анонимен

преди 3 години

И древните българи са дошли с руническа писменост,но от изток.Нека посетят Мадарския конник ,музея,схоството с барелефа от Северен Афганистан,в Плиска са запаьени камъни с рунични знаци.В музея казаха ,че прабългарите идват с тази писменост,а не че германските племена са я сътворили.Да бяха ползвали и български археолози и от Азия.

123

До 129

преди 3 години

Ти прочети - пише, че костта е изследвана от международни екипи, но точно чешките учени са я обявили за древна славянска писменост пред Франс-прес.

122

До 130

преди 3 години

Само че тук не става въпрос за живеещите в Чехия немци, а за чешки историци и археолози.

121

Анонимен

преди 3 години

До До 121В Чехия живеят и малко немци, а каква е гаранцията, че ако им платят, дори и да са чехи, няма да ръсят лъжи срещу заплащане?

120

Анонимен

преди 3 години

До До 121Ами не,прочети - "учени от Чехия, Австрия, Швейцария и Австралия"Но и в миналото Хитлер например е имал служба и цех за създаване на "немски исторически" артефакти уж от миналото и не само цех,а цял отдел и експедиции,учените отдавна доказаха,че много от тези артефакти са фалшиви и създадени през 19 век,защо да им вярваме сега, като добре знаем, че тогава немските племена са били разположени в горите на северозападна Европа ,а не на днешното място на Австрия,Германия, Швейцария?

119

До 121

преди 3 години

Чакай сега, според статията това го твърдят чешки учени, а според теб германски ! Хайде разбери се с автора кой от вас казва истината !

118

Анонимен

преди 3 години

Пишете абсолютни глупости,знаем как Хитлер е имал специален отдел за създаване на уж "немски" и "исторически" артефакти,цяла фабрика за лъжи и историческа пропаганда. Да не говорим как е плащал за експедиция и е търсил "арийци" сред монголоидите,за да докаже,че монголоидите са арийци,смях в залата,а не наука!Тогава немци изобщо не са живяли по тези земи,какви немски руни?

117

А

преди 3 години

А това за населението през средновековието и сега само за Германия ли важи?

116

Така е

преди 3 години

Така е днешното население няма общо с това в миналото. Много са променени нещата.

115

Аха

преди 3 години

Какво значение има тази крава какво е била и какво са писали. По скоро кой е писал и какво е писал.