59

Анонимен

преди 3 години

Много разбирачи има тук! Никой не се сеща, че проблемът е в делегираните бюджети, в безкрайните рИформи в образУванието, за безкрайната бумащина и т.н., не в учителите. А родителите, които си мислят, че учителите трябва да покриват техните задължения..

58

Анонимен

преди 3 години

До специалистите, които смятат, че учителите са за завиждане - станете учители, взимайте големите заплати, давайте частни уроци. Но после не се оплаквайте. Даже бегло не знаете какво е да си учител днес.

57

Анонимен

преди 3 години

Отпуската е 56 работни дни, в които се включват:- ваканции - есенни, зимни, пролетни, летни- грипни/дървени и каквито още ваканции измислят от МОН и Общината- понеделниците след избори, когато не се учиВаканциите не са допълнително към отпуската.

56

Един от Вас

преди 3 години

До СтругарА защо забравяте за отговорноста на родителите ?

55

Анонимен

преди 3 години

До СтругарНе си прав. У нас мат'ряла е генетично увреден с чалга, алкохол и наркотици. Вожда ти го каза.

54

Св

преди 3 години

Аз наскоро разбрах, че освен ваканциите има и отпуска, която вземат през годината. Отделно колко часа е раб. ден ако имат по 2-3 часа? Това че си се прибрал вкъщи, не значи че не можеш да си го правиш и на работа до 8-те часа (планове, проверки класни и т.н.). А частните уроци на диванчето вкъщи са най-обидни. Т.е. учителя ако не си е свършил работата да го научи, може в училище да работи индивидуално в рамките на заплатата. Откъде накъде ще ходиш вкъщи?

53

osman

преди 3 години

До АнонименА лекторските що не ги казваш? Поне още 200 лв отгоре до за половин ден работа? Не сте ли малко нагли?

52

456

преди 3 години

До Анказаплатата ти идва точно от родителите и не е необходимо да плащат два пъти за това, че не си изпълнила служебните си задължения

51

345

преди 3 години

А до колко часа сте на работа? Другите работят по 8 часа на ден.

50

Анонимен

преди 3 години

Абе ако не се лъжа, в някой от тия страни учителите имат допълнителен надзор и проверки, допълнителни сертификати, могат и докторат да пишат, та затова получават това допълнително време. Не просто да не прегреят.И още нещо - аз не помня някой учител да е бил цяла лятна ваканция в училището и да е подготвял програмата за следващата година. Та дори сме имали учители, които си вземаха отпуските като почне учебната година.

49

123

преди 3 години

До Анона брутна?

48

Частни уроци

преди 3 години

Е значи сега ще взимат по още един частен урок вкъщи, да не прегреят. Няма такава простотия по целия свят - частни уроци вкъщи ...

47

Анонимен

преди 3 години

До SSЗавиждате. Имат бойни синдикати. А освен това, е нормално учителите да получават поне колкото шофьорите. Няма качество без пари. А и квалификацията ще оказва все по-голямо влияние върху заплатите, особено в държавния сектор. Тенденциите са такива. С втората категория труд леко прекаляват, но си е тяхна работа.

46

SS

преди 3 години

нахалството на даскалята просто няма граници

45

Стругар

преди 3 години

Бе де да знам. Аз като произведа брак не само не вземам заплата, но и плащам от джоба си бракувания материал. Пък виждаме каква "стока" ни произвеждат учителите .... А, и да, входния материал и във Финландия и в България си е един и същ.

44

Анонимен

преди 3 години

Може и над 40 г. и как измислиха точно 50 г. На останалите пък ГЕРБ и КНСБ ще дигнат над 70-80 г. за пенсия.

43

Takaa

преди 3 години

13. Работа с т.н. малцинства т.е *** където са били 1 г. в Германия, после 1 г. във Франция после другаде и са тотално неграмотни14. ходене по адреси да се търсят първокласници - след работа15. Работа с проблемни деца (т.н. бавнозагряващи защото вече няма спец. училища за тях)16. Постоянно препрограмиране на учебната програма при извънредни ваканции (при гримни епидемии или др.) - след работа

42

Анонимен

преди 3 години

До бай СпироМного си умен.....и грамотен.

41

Анонимен

преди 3 години

Учител съм с 20 годишен стаж, 3 ПКС, чиста заплата - 1199.54 лв за декември.

40

Анонимен

преди 3 години

Ако ще се сравняваме с първенца в PISA - Сингапур, там на частни уроци ходят огромна част от децата. Потърсете статията "Как се изкарва шестица на ПИЗА" - много полезно четиво.