31

Анонимен

преди 3 години

Много ясно, че е по-скъпа. Инфлацията не върви, а тича!

30

Авокадо

преди 3 години

До Анонимен 28Нищо подобно.Цените в Британия са в пъти по ниски спрямо БГ.Объркаали сте се нещо.

29

Анонимен

преди 3 години

Жените ни винаги са били приблизително равни на западните. Заплатите също. Просто на техни "големи" заплати държавата им взима 25-40% данък, а тука само 10%

28

Сата НАТО

преди 3 години

Според вас печатането на няколко трилиона, за да може такива като Боко да се "справят с пандемията", дали не води до обезценяване на парите?

27

Анонимен

преди 3 години

Преди три години бях в Англия и влязох в техния Лидл цените бяха почти същите като в България. Разликата е, че там взимат високи заплати, а тук не

26

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 24Ц. Не позна.

25

Анонимен

преди 3 години

До до 21/23Не е вярно, че са "два пъти по-високи", да не говорим, че не става ясно за какви храни говориш.В Германия едно кило хляб от пекарна ЗАПОЧВА от 5 лева и може да стигне МНОГО нагоре.

24

Анонимен

преди 3 години

До 21-цените в Европа на зеленчуците и плодовете са по ниски от тези в БГ. А заплатите са в пъти по високи

23

до 21

преди 3 години

Имам представа. Пътувал съм из цяла Европа. Примерно в Англия или Германия цените на храните са 2 пъти по високи от тези в България. Но и заплатите пък са 4 пъти по високи. Значи там е по евтино.От къде идва тази разлика?

22

Анонимен

преди 3 години

Търговец винаги е било синоним на мародер ...Особено последните 30 години .

21

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 19"А някой може ли да ми обясни защото храните в България са толкова скъпи?Цените вече почти се изравниха с тези в западна Европа и САЩ."Явно си нямаш представа колко са "храните в западна Европа и САЩ".

20

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 15"А до тях ГМО сортовете италиански семена, напръскани с химия, наторени си растат и връзват. Но зеленчука няма вкус!"Направо ви съжалявам такива "експерти", дето съм 100% сигурен, че си купувате нещата САМО от Лидъл. Как знам ли? Ами, щото си гледам сам зеленчуци. Купувам разсад какъвто продават бабите на пазара или от разсадник. С поливане и т.н. стават СУПЕР ВКУСНИ зеленчуци. А, и, между другото, прословутите "розови" домати и те са един вид ГМО.

19

Анонимен

преди 3 години

А някой може ли да ми обясни защото храните в България са толкова скъпи?Цените вече почти се изравниха с тези в западна Европа и САЩ.Заплатите са поне 5 пъти по ниски в България а в същото време производителите нашите все работели на загуба и все били пред фалит. Е как става тая работа? Къде изчезват тия разлики?

18

Баси

преди 3 години

А НСИ казаха инфлация нема! Щото цените и вдигнатите с 30-40% държавни заплатки не ги смятат...

17

Анонимен

преди 3 години

ям по-скъпа храна защото цените на храната скочиха драстично

16

ГосТ

преди 3 години

Напротив, точно с генно инженерство могат да се подобрят вкусовите качества на плодовете и зеленчуците. Освен това, могат да акумулират повече витамини и антиоксиданти и някои ваксини.

15

Анонимен

преди 3 години

Намерете си семена от старите български сортове зеленчуци и пробвайте да си отгледате навън на открито както са го правили едно време без химия и без изкуствени торове.Ще видите че нищо не става! Още рано напролет ги хваща маната, после лятото хи хваща сушата и слънцето направо ги изгря. Колкото и да поливаш няма спасение.А до тях ГМО сортовете италиански семена, напръскани с химия, наторени си растат и връзват. Но зеленчука няма вкус! Със всички култури е същата работа.

14

Анонимен

преди 3 години

До Гошо"Защото търсенето е голямо и заради това и Русия вдига двойно цена ,пазарни работи нали така"Не позна. Митата се налагат за ИЗНОСА от Русия, което ОЧЕВИДНО не работи в полза на пордавачите в Русия, ако цената е да продават.От статията не "излиза" нищо такова. Просто не си наясно.

13

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 10Точно в България нищо не е отроввено и има перфектни условия за качествена храна. То такава си е произвежда де, но се иска да се размърдате.

12

ГосТ

преди 3 години

Патриоте, Империята ще отвърне на удара! Хаха добре че е блока Китай-Русия, за да спре алчния капиталист, като му национализира активите.