21

кръпел

преди 3 години

бюрмаджистанци и севержданци има много документи и спомени от участници в тези събития които са познавали Гоце Делчев и всички пишат Българин!!!!Неговия баща пише писмо до царя за държавна пенсия защото е изгубил синовете си за България !!!! На Гоце сестрата живя в София и нейния син / дедо Милан / беже жив до преди 10 години всички Българи !!! В османските архиви пише кой народ е вдигнал въстание срещу тях - Българите !!! титованци марш от тука келели кюпеци негодни ......

20

Влади

преди 3 години

Отлична статия!Да можеше да я прочетат и да я разберат около Вардара.А дано , ама...

19

Krom

преди 3 години

До Анонимен 20 - като ти гледам "македонските" драсканици с латински букви, добре сте се "противопоставили" на сръбската пропаганда. Титолюбци смотани!

18

Анонимен

преди 3 години

До Анониментакива са и автентичните документи за дейността и целите на организациите на македонците и в други градове-варна,пловдив,бургас,русе,плевен,враца и т.н.,където ясно пише какви са били целите на тези организации-освобождение от турско владичество и независима македония на македонците...българия никъде и под никаква форма не фигурира.

17

Анонимен

преди 3 години

До Кънчо МисирковДелчев се смята за българин и се бори за независимост и освобождение от Турция чрез въстание. Заедно с Георги Димитров са от ранга на Левски. Георги Димитров спасява България след 1944 г. от Гърция и Югославия, можеше да върне с хитрост и Макеодния и Пирот в България без да жертваме повече войници срещу Тито , но е много болен и умира. Тито се скарва със Сталин и отива към НАТО.

16

Анонимен

преди 3 години

ето ви доказтелства на автентични документи за какво се е борила македонската имиграция в софия...нещо,което българия няма как да скрие.

15

Анонимен

преди 3 години

До ...а ти преди да говориш за ***,вземи и прочети автентични документи за истинските убийци и предатели на гоце делчев...ще ти помогна-не са нито гърците,нито турците,а българо-сърбите!

14

...

преди 3 години

Форумът замириса на сърбо-смакедонски ***...Още не схващат, че никой нито ги иска тях нито териториите им в България. Това не значи, че ще продължаваме да търпим налагането на изфабрикуванта от комунделите им история и т.нар. език...

13

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен"национален"празник само за вмро на красимир каракачанов,но не и за държавният връх...разликата между българия и македония е,че в българия гоце делчев се отбелязва от партия с подкрепа по-малко от 2 %,а в македония от политическият елит на държавно ниво.в този смисъл за българия не е важно тя да отбелязва гоце делчев,а македония да не го отбелязва.

12

Анонимен

преди 3 години

До Анониментака както на теб македонският език ти звучи комично,така на македонците българският им звучи комично...толкова е просто.още повече,че за наличие на македонски език се говори и пише много преди началото на 20 век и то в егейска македония като този език е признат от атина за македонски...

11

Анонимен

преди 3 години

интересно какво казва по тази тема сръбско-македонската история?

10

Анонимен

преди 3 години

6 Българинът Гоцев Делчев, който приживе винаги се е изяснявал като българин, се е борил за освобождението на българите в Македония. Никой днес не говори за никакво присъединяване, не ни трябват полуграмотни сърбомани, продали се на руски и сръбски диктатори. Край Вардар са останали хора с осакатени мислене, говорещи на български диалект, който звучи комично. Античките скоро ще бъдат претопени от албанския етнос. България трябва да се погрижи, за останалите там, с българско самосъзнание хора.

9

Анонимен

преди 3 години

Годишнината от рождението на Гоцев Делчев, е един от най-българските празници.

8

Анонимен

преди 3 години

ГЕОРГИ НИКОЛОВ ДЕЛЧЕВ БЪЛГАРИНЪТ ОТ ЕГЕЙСКА МАКЕДОНИЯ,УЧИТЕЛ ПО БЪЛГАРСКИ ЕЗИК В ЩИП СЕГА СЪРБОМАНСКА МАКЕДОНИЯ,СПОРЕД БАЩА МУ БЪЛГАРИН ПО РОД,БЪЛГАРСКИ ГЕРОЙ,БЪЛГАРСКИ ОФИЦЕР,ОБИКАЛЯЛ ОДРИНСКО ДА ПОДГОТВЯ ВЪСТАНИЕ А НЕ СЪРБОМАНИЯ СЕГАШНА,С ЛИЧЕН БИОГРАФ И НАЙ-ДОВЕРЕН ПРИЯТЕЛ ПЕЙО КРАЧОЛОВ ЯВОРОВ,ТРАКИЙСКИ БЪЛГАРИН ОТ ЧИРПАН!!БОГ ДА ГО ПРОСТИ!Трябва да искаме да ВЪРНАТ КОСТИТЕ МУ СЪРБОМАНСКИТЕ ПС..ТА които се подиграват с паметта му и на неговите родители и братя,и сестри!ТОЙ СИ Е НАШ,НЕ СРЪСКИ.

7

Анонимен

преди 3 години

Да оставиме невежите да си останат невежи.

6

Анонимен

преди 3 години

дори и днес единствените хора в българия,които ще се сетят за гоце делчев са македонците и под пирина и във варна,пловдив,бургас...

5

Кънчо Мисирков

преди 3 години

Борил се е за Независима Македониа и за никакво бъдещо присъединяване към кое да е общо Българско отечество. Това дописване си е чиста българска измищлйотина.

4

Анонимен

преди 3 години

Гоце Делчев създава цялостна идеология за освобождаването на югозападните части на българската общност.------ Глупости. Последното, което може да се каже за Гоце, е че е бил български националист. Македония е страна със смесено население, там винаги се е говорело за швейцарски модел и републиканско управление.

3

Анонимен

преди 3 години

една думичка от това,което е написано не е вярно...македонските революционери не са се борили за присъединяване на македония към българия,тъй като тогава българия не съществува като признат държавен субект на картата на европа...да си припомним,че българия се обявява за независима от турския султан 1908 г.,пет години след смъртта на гоце делчев.единственото нещо,което са осъзнали е,че македония ще бъде разделена и така и се случва след букурещ 1913.

2

Анонимен

преди 3 години

Зарад тоя комунист Гоце се изпокараха два народа.Да не беше се раждал.