32

Shark

преди 3 години

До Обективен. Обясни ми за първородният грях? Какво представлява, откъде идва, кой го е измислил? Бог ли, светец ли някой, кой?

31

До 34

преди 3 години

В САЩ (и в цяла Америка) християнството е основна религия от векове, недей да пишеш глпости !

30

Анонимен

преди 3 години

Първата работа на покровителите ви ( Соц-а, а сега САЩ ) е да дискриминират вярващите и религията. Със сатанизма, който изповядва правителстово в сянка и главнокомандващите на финансовата ни система това е разбераемо.

29

Анонимен

преди 3 години

Неспособността да осъзнаеш идеята и необходимостта от религия и Бог, е присъща само на животните. Това е означава, че изобщо не осъзнаваш ценността на живота и не се възприемаш като субект. Религията е това, което държи хората в общество.

28

Анонимен

преди 3 години

Исус е кръстен на 30 години.. НЯма смисъл да кръщаваш деца, които не осъзнават религията.. Може би родителите са нямали какво да качват във Фейса и за това са го кръстили по-рано.

27

Анонимен

преди 3 години

До Обективен 28Първородния грях е най-гнусарското нещо на абрахамовите религии. "роден си в дълг и трябва да го д..аш на поповете/имамите/равините, за спасението си"Просто показва патологичната жажда за власт над хората от страна на религията и нейните организатори. Ай сиктир, ако бога ще ме прави на чеверме, че не са ме полели с водица, независимо от това как съм си живял живота, значи не е бог, а а демон и напълно не заслужаващ ничие преклонение.

26

Шеф Манчев

преди 3 години

Хора които вярват в детски приказки, са хора безвъзвратно подминати от прогреса. Освен това 95% от така наречените вярващи са абсолютни лицемери, които не са наясно с глупавата си религия, ами са просто пияниците обикалящи църка на възкресение или пияниците колещи прасе на рождество. Същите, които не са спазили ни 1 от заповедите на бога си. Атеист като мен е чел доста повече по темата, вероятно и за това съм атеист.

25

Обективен

преди 3 години

До НиколайНима не си чувал за първороден грях? И че само който се кръсти ще бъде спасен!

24

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 27Кръщаваш пълнолетен човек осъзнаващ своята вяра. Като забиеш едно бебе във водата, то нито разбира нито осъзнава защо. После като порасне му казваш - ти си християнин и точка. Това е подмолно.

23

Анонимен

преди 3 години

Бебе на 6 м. не се кръщава. Най малко на 2-3 годинки----/-Разбира се, че се кръщава.

22

Николай

преди 3 години

До СъветКръщението е за опрощаване на греховете.Кръщава се човек, който осъзнава какво прави.На 6 месечно бебе какви грехове се опрощават ?

21

Анонимен

преди 3 години

Доколкото знам, имаше една истерия бебета да се учат да плуват, като директно ги пускат в басейна. Били свикнали с водата в майчината утроба и си имали инстинкт. Така и не разбрах вярно ли е и как въобще корема на жената е еквивалентен на басейн. Според мене и за джакузи не става. Аз лично не помня да съм плувал в майка ми - седях сгънат на 8.

20

Обективен

преди 3 години

До АзимовДа, религиозността е функция на суеверието и страха, но Православието не е религия, а вяра. Преди смъртта човек се пробужда и опомня, защото цял живот си въобразява, че е безсмъртен. Същото си мисли и докато е здрав и не вдигне 40 градуса температура. Именно поради това Бог праща болестите, за да се опомним и да Го потърсим преди смъртта. След смъртта покаяние няма.

19

Анонимен

преди 3 години

Това с религиите е пълна ***

18

Азимов

преди 3 години

"В падащия самолет няма атеисти"Именно това идва да покаже, че религиите са функция на страха. А не на логиката.

17

Право в целта

преди 3 години

До Анонимен 20Православието не е религия. Не ние сме измислили това, в което вярваме. Религията е човешко движение, при което човекът може да вземе Бога и да си фантазира за Него. Навсякъде в Евангелието се говори за вяра, а не за религия. Господ е казал: "Твоята вяра те спаси" /Лука 7:50/, а не твоята религия те спаси. Църквата и свещенството са дадени от Бог, за да може човек да се ползва от тайнствата /кръщение, изповед, причастие и пр./ и да се спасява.

16

Анонимен

преди 3 години

До Обективен 19Бебетата са способни да се удавят, защото не са риби. Особено ако пияното отче му е храснало главата в ръба на ваната преди да го забие в "светената" вода и да му свети масото.

15

Анонимен

преди 3 години

До Право в целта 16"Първо, Православието не е религия, а вяра"Ако беше вярно нямаше да има храмове, духовници на заплата и книги със инструкции. Религия си е. Вярата няма нужда от горното

14

Обективен

преди 3 години

До Анонимен 15Бебетата имат инстинкт за самосъхранение и са свикнали с водата от майчина утроба. Няма случай в църковната история някой да се е удавил при кръщение. Не бъдете наивни.

13

Анонимен

преди 3 години

До Сата НАТО 18Логиката, логиката пречи. Ама за по-подробни обяснения трябва да разполагаш със собствен инструментариум за да разбереш.