24

Анонимен

преди 3 години

Всяко кисело мляко (йогурт), за да е такова, трябва задължително да съдържа 2 вида бактерии- Лактобацилус булгарикус и Стрептококус термофилус. Казва се "булгарикус", защото така я нарича д-р Стамен Григоров, когато я открива през 1905г. И така се именува до 2014г, когато по някаква причина се променя на Лактобацилус делбруекий, а "булгарикус" се избутва някъде накрая като пояснение за подклас.Така че, малко май сме позакъсняли .

23

Анонимен

преди 3 години

Отврат е предлагането в щандовете. Как няма да е с 0,40 литър краве мляко ,хората си изклаха кравите. Как не измислиха някакъв грип и на кравите и останалото да я разфасоват. Не е кьсно, тия сьс едрите субсидии ще плащат. Как не, няма пазар.

22

Койчо

преди 3 години

Като спрете да правите ментета може и да стане

21

Анонимен

преди 3 години

Кой ТЪ+ПАК продаде лиценза за производство на сирене с Лактобацилус Булгарикум на Гърците?!? Какъв лиценз, какви маслини?!?!?!! Гърците и турците правят бяло сирене от векове! Англичаните например правят същото бяло сирене Луенслидеил също от векове! Можеш ли да лицензирал/патентоваш виното или киселото зеле?!?!?!?!?

20

Анонимен

преди 3 години

Попаднах на интересна статия в която е описано, че и силистренски суджук произведен по специална рецепта за хипертоници, също било защитено наименование.

19

Г.Т.

преди 3 години

До верноПод "частни" имах предвид малки производители, които работят само с поръчка от хора като мен, които ценят качеството, а не от търговски вериги!Извадил си ми думите от контекста!

18

Анонимен

преди 3 години

До AN Коментар 16Може, недовиждам! Но, има прясно и узряло сирене! Нали така? Не искам да споря!По родопите може да се нагледаш на такова! Италианската прясна моцерела от биволско мляко да не би да е по-хубава?

17

верно

преди 3 години

До Г.Т. " добри мандри, частни" - то държавни нема! бих казал супер мандри, без мляко произвеждат сирене!

16

9

преди 3 години

Кой ТЪ+ПАК продаде лиценза за производство на сирене с Лактобацилус Булгарикум на Гърците?!? Те продават Наше сирене с име фета гръцко, и са известни в цял свят с това. В белият свят. Въпросът е кой вече милионер е продал това на Гърците? Гърция държи патента за лактобацилус БУЛГАРИКУМ ...КАК кой защо...в мъглата се "берът" тухли. Жалко за България.

15

мйм

преди 3 години

прости хора, осъзнавате, че снимката няма общо със статията, нали? Просто са взели една снимка от интернет, а не е снимата пред комисията, която е изпратила запитването, че да коментирате. просто си представям на какви други неща се хващате

14

AN

преди 3 години

До Анонимен 14Има шупли и не е узряло като за начало.

13

Шопо

преди 3 години

Мойто е защитено ! Всяка седмица един работлив младеж ми носи по 6 литра чисто ,приятно ,вкусно домашно мляко. 3 литра квася ,3 литра оставям пресно...Така повече от 6 години !

12

Анонимен

преди 3 години

Хайде сега да попитам на номер 8 Г.Т., кой му е сложил минус? По структурата на сиренето си личи, че е домашно или поне правено от някой, който разбира, а не на поточна линия!

11

Смях в залата

преди 3 години

Нито сиренето е сирене нито луканката е луканка.Като искам сирене си взимам гръцко фета и знам ,че е сирене от мляко хората го имат от години и е качествено.Нашите всеки път са с различно качество и солено . Луканка и кашкавал пи същия начин.

10

Г.Т.

преди 3 години

И само да спомена, имаме си добри мандри, частни! Работят на дребно и предимно за хора, които ги познават и още от Април месец взимат поръчки за Септември! Всяка година си купувам овче сирене в тенекия по 8 бучки по килограм! Вече 5 години, тоя тебешир дето го продават по веригите ... (повръщаща емотикона).И пак да кажа, наздраве!

9

Анонимен

преди 3 години

Япония Япония винаги е зачитала България но да видим и другите страни дсли знаят че йогурт е бълг кисело мляко не мислят че е гръцко какео повече да кажа нямаме политика дори за млякото какео остава за друга политика за България

8

Г.Т.

преди 3 години

Малиииййй ... това на снимката ако му нарежеш един истински български розов домат току-що откъснат около него колко рИкия изпива!Ай, наздраве!

7

ГосТ

преди 3 години

В Япония най предпочитано е българското кисело мляко. И си пише на него. Хората си плащат и патент и купуват закваска от Елби. А млякото е определено по добро от това тук,защото е от истинско мляко и не е блъскано с нишесте и стрептококи.

6

баба ви Апсурдана

преди 3 години

лъжи мажи е в държава на,ап сурдите

5

Анонимен

преди 3 години

Какви защитени наименования гледали ли сте кулинарни предавания там има гръцки юогурд някъде видели ли сте бълг кисело мляко Не всичките кулинарни предавания няма нищо българско дори и ошав няма а ястия със сишени дливи зеле и свинско готвеше пра баба ми както и ястия с патешко дето сега го превъзнасят особенно патешки кюфтета хранила съм се добре де обаче няма бълг ястия по тези канали