34

Е няма справедливост

преди 3 години

преди 20 години нямах опит и близо 10 години го трупах, а заплатата беше значително по-малка от колегите със стаж. Работих като вол и то с ИТ образование. После дойде плоският данък и хоп стажа вече няма значение. Сега имам опит работа бол, а някой айляк без опит ще взима колкото мен ? Е нямя справедливост.

33

Анонимен

преди 3 години

Сетиха се за тези заплати, ама доста късно. Голяма част от хората вършещи работа са с по-ниски заплати от новоназначените, които още малко знаят и могат. Това е както в обществения сектор, така и в частния сектор. Нископлатените опитни служители всеки ден намаляват - пенсионират се и вече навсякъде има глад за кадри. Единственият начин да се осигурят повече кадри е да се задържат на работа пенсионерите, но с тези ниски заплати това няма да стане. Не говоря за бармани, сервитьори, продавачки ...

32

Анонимен

преди 3 години

Този феномен за значително по-ниските заплати при вършещите много повече работа опитни служители не е от вечра, а е поне от 2009 година.

31

Анонимен

преди 3 години

Пълно е с обяви за работа в държавния сектор, вкл. и държавната администрация. При това новоназначените започват с два пъти по-високи заплати от опитните служители, въпреки че вършат много по-малко работа. Пълно е с обяви, защото няма желаещи. Като чуят какви са заплатите, кандидатите се отказват и пак пускат обява за същите длъжности.

30

Анонимен

преди 3 години

Обяви в *** не съм виждал за държавна администрация. Всички знаем че тя е пълна по наследство с хора които друго не могат да правят, и без нея ще са ..... може би да чистят улиците понеже на други места се иска поне малко усърдие.

29

Анонимен

преди 3 години

Ей голяма омраза има към държавните служители. Ами що не кандидатствате и вие да станете такива. Ей го жена ми е учителка и докато беше в майчинство я заместваше пенсионерка.Нали било много лесно-що нямаше кандидати да я заместват?Един приятел се яви на конкурс за" Съдебна охрана".Били са двама кандидати за едно място-другият бил някакъв дебелак и го скъсали на физическите изпити и само моят приятел ги е издържал и го назначиха.Що е нямало повече кандидати -нали е много лесно и нищо не правят?

28

Вуйчо Ваньо

преди 3 години

От коментарите често се раждат бисери та ще цитирам един по памет, който ми хареса."офисния планктон се множи, а опашките пред гишетата също"..Да добавя ако не дай си боже да ги попиташ нещо, или ако си сбъркал нещо в декларация, заявление, молба и т.н. почва едно викане, сумтене, пъшкане и офкане, абе все едно си на изпит. Иначе схемата е ясна вдигам заплатата ама да знаете за кой да гласувате. Ковачки едно време така караше всички в Мини Бобов дол да гласуват под строй.

27

Анонимен

преди 3 години

Стига с тези комисии! В България има над 60 агенции и комисии, които дублират работата на инспекторатите към министерствата! За това сме "най - богата" страна, щом се ги позволяваме!

26

Анонимен

преди 3 години

"Да се направи президентска република, тип Путин!?"=====================Абсолютно заблуждение. Правиш републиката президентска и тя автоматично се оказва тип Путин. Трънки и глогинки. Забравяте за решителната роля на Личността в историята - на Личността на ръководещия държавата, републиката, монархията и т.н..

25

Иван Пацов

преди 3 години

Къде можем да видим промените в наредбата за заплатите на служителите в държавната администрация, пуснати за обществено обсъждане?

24

Статуквото!?

преди 3 години

Непрекъснато витае думата "статуквото" и се използва безда се аргументира ясно, както и "мъртвите души" в списъците.Какво значи да се измени статуквото?Да се направи президентска република, тип Путин!?Да се замени парламентарната република и демократичното устройство на страната с удобно проруско управление или какво друго?"Мъртвите души" - кои са те? Хората в чужбина, за които ронитекрокодилски сълзи, че няма да могат да гласуват или какво друго?

23

Анонимен

преди 3 години

Па вие ако си мислите, че парите им са от заплати хи хе!

22

Анонимен

преди 3 години

Естествено, нали идват избори...

21

ЦК на ГЕРБ

преди 3 години

Нашите кадри ЗАСЛУЖАВАТ !!!

20

zeus

преди 3 години

1200 разлика за една и съща длъжност може да се получи само ако на правилните калинки са дали максималната по закон, май за главен експерт беше 2300 лева. Трябва да се коригират както максималните, така и минималните заплати за една и съща длъжност и да се изравнят към някаква средна стойност.

19

Непозната

преди 3 години

На новите служители са се давали по-високи заплати от тези на дългогодишните служители на същата длъжност, защото новите служители са ГЕРБ-протежета. Сега решиха най-после да привлекат и дългогодишните служители за свои гласоподаватели. Е няма да им се получи. Няма как.

18

ПРОСВЕТЕН

преди 3 години

Каква "слуайност" точно в този момент да се реши проблема със " дисбалансите във "държавните структури"!!!В България нищо не е случайно !!!!Идват избори и трябват "гласоподаватели" за статуквото!!! Много жалка картинка е положението, в което се намира България и хората, които трябва да градят нейното "бъдеще"!!!!Познавайки т. нар "бг елит" България не я очаква нищо НОРМАЛНО.......

17

бай Иван

преди 3 години

Ами сега следва и на служителите в МВР да "изравните" заплатите щом пипате администрацията. Ех душички, идат избори.

16

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 13Могат да увеличат заплатите, като намалят числеността на чиносвниците, но и това не им отърва, че ще загубят гласове.А бройката на офисният планктон последните години се увеличава непрекъснато. Имаме най-много числената администрация, но и най-неработеща.Кого обслужва тя? Хората ли, които се редят за всяко нешо на всевъзможно опашки.

15

Анонимен

преди 3 години

Така де и тази разлика от 1200 лв. я изравниха нагоре. Същото можеше да стане и надолу, ама пуста грижа за калинките си.