25

Краси

преди 3 години

Истината е проста!Фирмите с договори за почистване не си вършат работата съвестно,а гушкат огромни пари !Всеки гледа от където може да открадне!РБ е "село без кучета"!

24

анонимен

преди 3 години

Рибата се размирисва първо откъм главата, не от опашката! Зимата изненадва Министрерството на транспорта и Агенция Пътна Инфраструктура! Смотаната организация води до изненади при всеки първи сняг!

23

Реалист

преди 3 години

Този Ананиев се взима много насериозно, а очевидно нищо не разбира от проблемите на движението по пътищата и затова беше преди време беше шеф на транспортната комисия в парламента. Сега пак, дивотия, след дивотия.

22

Анонимен

преди 3 години

До Тони ШушониА колко му трябва да се възстановят снегозадържащите прегради край пътищата, където всяка снежна година стават навявания? Ама това сигурно е "комунистически мурафет" и е забранен. Жалка история...

21

Ко? Не?

преди 3 години

То, че много възрастните шофьори трябва да минават по често на медицински преглед е ясно, но как така се случи, че епилептици и шизофреници са със шофьорски книжки?

20

Анонимен

преди 3 години

С цялото ми уважение към възрастните хора но наистина трябва над определена възраст ако не да им се отнемат книжките то поне всяка година да минават на медицински преглед, ама истински. Не може камикадзе на 76 години на прав, празен път да прегази майка с дете на пешеходна пътека както стана на скоро и да твърди че си е наред и може да кара.

19

Анонимен

преди 3 години

Не знам дали зимата изненадва българските шофьори но АПИ и разни други които трябва да се грижат за почистването на пътищата ги изненадва всяка година и то по няколко пъти. Ти да видиш.

18

Анонимен

преди 3 години

И сняг вече не вали..Тъжна е природата. Радваме се, че заваля сняг.

17

Анонимен

преди 3 години

До До 11Това състояние не е комунизъм, а се нарича "да накараш държавата да си свърши работата". Как така теб те глобяват, защото не си си платил данъците навреме, а държавата не можеш да я глобиш, щото "тя много се старае, ама все нещо пречи"?

16

До 11

преди 3 години

Това състояние на българският дух се нарича комунизъм

15

Анонимен

преди 3 години

С автопарк като нашия, с шуробаджанащина ни, заместваща глоби, и най-вече с летни гуми няма как да не ни изненада зимата..

14

Тони Шушони

преди 3 години

в североизточна България винаги е проблем когато вали сняг. Духа силен вятър, стават навявания и АПИ не е предприело никакви мерки. Отделно, че в тоя край не се чисти както трябва. Отделно и шофьорите не са със зимни гуми. Предпоставки за беля колкото искаш. И така е всяка зима.

13

Анонимен

преди 3 години

Представете си ледарка, вадите я от фризера, обръщате и леда не пада. Това е лятната гума и нейния грайфер. Става твърда и грайфера е пълен.Когато обаче усучете ледарката, бучките лед падат - това е зимната гума, която се усуква при движение (мекия каучук) и от грайфера веднага изпадва каквото има в него. Зимната гума, има по-голямо усикване от лятната. Затова и със зимна гума, ако се чукнете по-сериозно в бордюр и става бабаняк на гумата. Защото каучука е по-мек.

12

Анонимен

преди 3 години

Зимната гума си е зимна гума.Всики шарки,които виждате - за вас са просто шарки, но тези малки нарези - точно те работят в снега.И зимната гума е изработена от по-мек каучук, в сравнение с лятната.Лятна гума,чисто нова - в снега не работи.Първо защото температурата е ниска и става като пластмаса и второ - нейната шарка е направена най-много да изхвърля вода а не сняг който застава в самата шарка.Все едно да влезеш в кал с лятна/зимна гума - замазва се и не работи. Това става с лятна гума в снега

11

Анонимен

преди 3 години

Тоя казва камионите - надявам се няма предвид ТИР-овете. Щото камиона, с хубави гуми си върви без проблем в снега. Че и през преспи минава и отаваря път на тези след него, понеже е с две оси, които се задвижват и е малка вероятността да закъса. Закъсват тези, които нямат гуми с грайфер.Помня как преди 2-3 години се опитаха да спрат камионите, щото нямали зимни гуми :D То за камиони и автобуси - зимни и летни гуми НЯМА. Има само гуми с грайфер и изтъркани.

10

Анонимен

преди 3 години

До АнонименЗадължителни са и те трябва да са с 4мм грайфер.

9

Анонимен

преди 3 години

До 12. В България зимните гуми НЕ са задължителни! :-) Прочетете закона, ако не вярвате. Трябва само да са с 4мм грайфер.

8

Анонимен

преди 3 години

Не може от АПИ да ми казват да си слагам вериги, само защото не са почистили пътя. Задължават ме зимни гуми да сложа и после ми говорят за вериги. Това е булшит брато. Знаеш ли кво ще стане със зимната гума (която е с по-мек каучук) когато й сложа верига и стъпя за 30 секунди на асфалт? Ще хвърчат парчета от нея.Затова - италия са го измислили. Зимата караш с летни гуми с хубав грайфер, но задължително в колата трябва да имаш вериги. Не са задължителни зимните гуми, веригите са задължителни.

7

Анонимен

преди 3 години

Проблема не е в шофьорите а в тия които трябва да чистят пътищата. АПИ - в момента е тихо и спокойно и има непочистен републикански път, неопесъчен и е заледен.Общините - те пък са направо в зимен сън. Те разчитат на слънцето да разтопи снега и да изсуши асфалта. Един трактор нямат който да минава поне 2 пъти дневно.

6

Анонимен

преди 3 години

Накрая пак стигнаха до пари. Мъдри съвети от НПО "специалисти". :-) Вече започна да ми омръзва.