159

Ноколов

преди 3 години

До Христо Христов Какви комунисти къде си ги видял те отдавна се споменаха сега са социалисти.Много говорят за това което го няма няма го.

158

дгд

преди 3 години

загубена държава..

157

Анонимен

преди 3 години

Две министерства пълни с чантаджии, на всеки Генерал, под 100 войника, ако искате армия, пререформирайте я. Сега армията е гола вода, а там потъват немалко пари. Младите в България намаляват. И най-важното, без икономика, няма армия.

156

Анонимен

преди 3 години

В армията само с IQ 60.

155

Пак същата песен

преди 3 години

Мине не мине някое време и някой "мозък" пак тръгва да връща казармата. И аз съм служил и? Какво от това? Пропиляно безсмислено време. Единственото нещо, което научих беше, че от консерва русенско варено можеш да сготвиш към 150 манджи. Да съм стрелял? 4 пъти... Да били научили младите нещо си... Да. Как се спи прав, как да общуваш с откровени слабоумници, без да ти размажат мутрата, как да си криеш собствените вещи като наркос, да си едно послушно добиче като всички други в студената кочинка.

154

Анонимен

преди 3 години

диваци, противни ченгета,хубаво е фуражка да щипне дупето на момчето, а.

153

Анонимен

преди 3 години

в тая държава останаха само комунисти,нормално е да комунизират държавата.скоро и ДС ще се възстанови и вътрешни войски и други институции за репресиране на народа.

152

Реформата умре

преди 3 години

Какво става, ценностите на социализма се завръщат постепенно. Макар че при бананова република ще готвят пушечно месо срещу Русия отново.

151

Зозо

преди 3 години

До ВарненецКопейкин, ти ли си? :))))))))))))))))))))))))))))))

150

Зозо

преди 3 години

Калашници ще им раздават ли? Или само на картинка :))))))))))))))))))))))))))))))))))То да не стане като един приятел, за цялата служба беше изгърмял само 4 патрона с автомата :))))))))))))) Голяма потготовка :)))))))))))))))

149

Реалист

преди 3 години

Джамбазки дали ще се запише или отново ще се скатае?

148

Варненец

преди 3 години

Без армия няма независима и неограбвана държава. САЩ, Русия, Турция и Китай са доказателство. Япония и Германия са ограбвани от САЩ с над 15 % от националния си продукт. А Българско е 33 % ограбвано от западни банки и корпорации. Ние сме робослуги на Запада. Имахме силна и дееспособна армия. Без армия няма икономика, няма наука, няма ред, няма справедливост.

147

Щерю

преди 3 години

- Айде, уредиха хиляди военни пенсионери пак да смучат милиони от бюджета! В БГ комунизмът се завръща...

146

Словянин

преди 3 години

Не харесвам Каракачанов, но армията и военното обучение са абсолютно необходими. При соца в 90 % от поделенията нямаше гонения от стари над млади войници. Има разказ от Г.П.Стаматов окак в "царската" армия офицерите издевателстват над войници и войници-адютанти. Днещните тв и "медии" лъжат 5 пъти повече от времето на Бай Тошо. Бил съм войник през 1973/75 г и помня. А военното обучение в армията по мое време беше над световно равнище. От кашик до пилот на изтребител. Сега сме под равнището на Афр

145

Анонимен

преди 3 години

За България при сегашната ситуация е по-добре да има казарма от поне една година, а после всяка година по една-две седмици запас. Защо е по-добре е дълго за обяснение, но всеки би могъл и сам да се сети.И да туриш войводата със синята каска да ги обучи на българщина!? Не можеш да почнеш да строиш без основа!

144

Анонимен

преди 3 години

Издевателствата в казармата по тошово време са нищо пред тези по царско време или през 17-18 века в другите държави, както и сега в повечето държави с наборна армия.По царско време сме имали истинска българска армия и сме го доказали както подобава! В западно европейските държави с наборни армии издевателствата са криминален прецедент и се наказват със огромна строгост! Там ги обучават в съвместни усилия а не в просташка индивидуалност като през времето на цоциализма у нас!

143

Анонимен

преди 3 години

Казармените идьотщини са пренесени от Съветската армия, а там пък - от тюрмите и щтрафбатите. Въобще казармата първата година си беше затворнически лагер.

142

Анонимен

преди 3 години

Издевателствата в казармата по тошово време са нищо пред тези по царско време или през 17-18 века в другите държави-------По царско време издевателства може да д кмало от някой фелдфебел, но не и от старите войници. По наше време беше пълна просто тия -полагания, сапунки, какви ли не мало умия. А сравненията със 17-ти век са смешни.

141

Анонимен

преди 3 години

За България при сегашната ситуация е по-добре да има казарма от поне една година, а после всяка година по една-две седмици запас. Защо е по-добре е дълго за обяснение, но всеки би могъл и сам да се сети.

140

44

преди 3 години

В тая пандемия лесно се отсвирва идиоткста армия :)