21

Анонимен

преди 3 години

Омбусманът няма ли да поиска направо от 4ти клас да им раздадат хартийки за завършен университет?? Защо им е нужно на децата дори таблицата за умножение да знаят, важното е да не се преуморят, нали?? Омбусманът дали по същия начин ще остави нейното дете да бъде необразовано и неграмотно, без никакви усилия да получава всичко наготово, защото да не се преумори евентуално???

20

Анонимен

преди 3 години

До 17Къде ти учи детето, че 30 задачи за седмица? Моето имаше 42 за уикенда....

19

Гошо

преди 3 години

От какво се страхуват?От вируса или от това, че децата им са *** и мързеливи?

18

Анонимен

преди 3 години

Kakvi maturi v 4 klas ????? Кои са тези умници в министерствата, които само се чудят какво да измислят . ДА ПОМИСЛЯТ ПЪРВО ЗА УЧЕБНИЦИТЕ - всяко училище си има собствени учебници - няма единна политика за обучението и възпитанието на децата

17

Анонимен

преди 3 години

От тестване не остава време за обучение. Налигавени деца. Моята госпожица трябваше да реши 30 задачи за една седмица и пропищя. Преди 20 години в математическа гимназията на ден решавахме по една глава от сборника. Светът става все по-силно конкурентен. Нашата образователна система трябва да реши какво иска да произведе - високо научни кадри (раздут материал - руска школа) или практически ориентирани специалисти ( справка Германия). Непроложими знания на никой не му трябват.

16

Анонимен

преди 3 години

До реалнафантазияТе тия на Изток и много се самоубиват само щото не постигнали добри резултати на изпит... Та викаш да вземем пример от тях ли?

15

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 13Ми прочети поста по-надолу за валерианчето и се сети кво пречи! Какъв е смисъла хлапета 4 клас да ги стресираш? А и сега е валерианче, а скоро ще стигнем американците, дето си дават на децата силни успокоителни! Ами пречи матурата! Нищо, че тая за 4 клас е само за да се оцени преподавателя. Пак се стресират излишно децата! А тая за 10 клас е оправдана само за тези, които ще приключат обучението си. Няма смисъл да е за всички.

14

реалнафантазия

преди 3 години

До 3,Ако знаехте в Китай как учат децата, от 7 до 7 и после до 10 пишат домашни. Нямате си на представа за каква конкуренция става въпрос. 10 000 човека кандидатстват за 1 място в техните университети.Както е казвал не веднъж златният учител по физика на България -Тео, твърде много лъжа се е натрупала в българското образование.Тези които успяват и са с висок коефициент на интелигентност са там на Изток... :)

13

Анонимен

преди 3 години

Че какво им пречи матурата? И без това нищо за никой не зависи от нея. Просто разбираме какво са научили учениците за първите 4 класа и за трите гимназиални (десети клас). Или да не лъснат едни голи дупета е цялата работа?

12

Anon

преди 3 години

Матури/външно оценяване след 4-ти клас? Вие сериозно ли? След 8-ми, 10-и и 12-и клас нещата вече да други. Там е не просто необходимо, а вече задължително...

11

Анонимен

преди 3 години

Направо им пишете на всички шестици и да приключи годината, защо ще се пръскат още излишни пари.

10

Анонимен

преди 3 години

Омбудсманът хубаво иска, ама няма да я огрее щото става въпрос за пари. Иначе и аз мисля, че тези 2 матури са напълно излишни по принцип.

9

8

преди 3 години

До Анонимен Защото акцентът не е върху обечението , а на оценяването!Некадърници!

8

6

преди 3 години

До Анонимен Той целият просветен закон е едно извращение като неговитесъздатели!

7

реалнафантазия

преди 3 години

Давайте, махайте... видяхме на външното оценяване по математика колко изкараха децата в масовият случай.Може и още по-зле. :)

6

6

преди 3 години

Искам да чуя мнението и на апологетите на дистанционното "обучение"!

5

Анонимен

преди 3 години

До АнонимеН 2Копят от сащ и техните тестове. Огромен бизнес е това. Всеки трябва да го мине, за всеки се дават едни пари, освен това си мислят, че "държат нещата под контрол", като изготвят профили и досиета на децата от малки. Представяш ли си, на 30 години, имаш доктурантура, 8 години опит и прочие и някой ти казва = ем да, ама като си бил на 10, не си написал правилно това и е в системата и нема те пуснем....

4

Анонимен

преди 3 години

7ци няма ли да пишете в бележниците тази година, както през 1937г ???

3

Анонимен

преди 3 години

Матурите за 4 клас са просто извращение. Имаме 10 годишни деца с треперещи ръце. Къде са ги стресирали учители, къде родители! Брат ми каза, че имал пациент, на който майак му поискала, да му дават валериан, защото се притеснявал за матурите си. Брат ми е педиатър...

2

АнонимеН

преди 3 години

КАКВИ МАТУРИ ЗА 4-ТИ КЛАС!!! ТОВА САМО ГЕРБ МОЖЕ ДА ИЗМИСЛИ ТАКАВА ГЛУПОСТ!ТАКАВА ГЛУПОСТ НЕ ТРЯБВА ДА СЪЩЕСТВУВА ИЗОБЩО!