15

Анонимен

преди 3 години

Някой от тях да помага за чистенето на язовира? Само питам де.

14

Реалист

преди 3 години

Да вземат да засадят една гора и да има видима полза от усвояването на милионите грандове.

13

Анонимен

преди 3 години

До АнонименДа, преди 50 години.

12

Анонимен

преди 3 години

Задължете супермаркетите и складовете за напитки и храна да си поставят такива машини, продават ги в Германия и са доста ефикасни,но трябва и след това да извозвате към някой завод пластмасата,ако може да не е в България!

11

пулев

преди 3 години

какви протести какви активистки, я Ревизоро излез и ги глоби по една глоба за замърсяване пред МОСВ, пък и по една глоба за противоепидемичните мерки...

10

Анонимен

преди 3 години

Г.жа активистката не разбира, че проблемът е много по - сериозен и той се корени в умишленото унищожаване на просветната система, още 5 години и ситуацията ще е по - зле от латинска америка, ще се радваме ако немарим хора дето пишат да станат учители като в килийните училища. Учителят по математика в 4 клас не може да реши правилно задачата на детето и то не една, ами системно не знае как се решават задачите, гледамги на Zoom и не вярвам какво се случва. Та от образованиет тръгва и този проблем.

9

Анонимен

преди 3 години

До АнонименПомня, прясното мляко също беше в зелени стъклени бутилки,киселото мляко също в прозрачни стъклени бурканчета и всички бутилки и стъкла , се приемаха обратно в супермаркетите срещу заплащане.Не се използваше пластмаса за хранителни продукти изобщо през соца.

8

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 6В началото на 90-те почти нямаше пластмаса безалкохолните и дори олиото бяха във стъклени бутилки, олиото беше в едни зелени стъклени бутилки.

7

Анонимен

преди 3 години

И ако може завода за преработка да е извън България,иначе ще налетят и тука да стоварват отпадъци,няма да има отърване,като знаем колко безотговорни са алчните ни и дебелооки бизнесмени.А вие не се правете,че не виждате вносителите на смет и причинителите на замърсяване,само едни машини няма да спорат вноса на отпадъци!А на Ковачки кой му стоварва отпадъци и замърсява и кой е подписал договора?Кьорави ли сте?

6

Анонимен

преди 3 години

Може да има всякакви машини ама българинът е бохем той с дребни стотинки не се занимава. По му е лесно да си метне *** в реката отколкото да си го носи до контейнера за смет. Има разбира се варианти за да се намали и използването на пластмаси и изхвърлянето им където им падне но на първо място трябва да си сменим мисленето, че някой ни е длъжен да почисти след като сме освинили Малките стъпки почват от нас самите за да продължат чрез институциите. Ако ние цапаме и 200 мерки няма да помогнат

5

Анонимен

преди 3 години

одавна трябваше да се направи това!навсякъде има незаконни сметища, всеки хвърля където му падне!срам за уж европейска страна!

4

Анонимен

преди 3 години

В ЕС отдавна има такива машини,заплащаш бутилката и след връщането в машината,ти излиза хартиено бонче колко бутилки и каква сума ти връща,колкото си платил при покупката, толкова пари ти връща и при връщането. Има и специален начин да разпознава бутилките,дали са за връщане или са фалшиви,ако са фалшиви,машината ти изплюва бутилката обратно и не я взема.След това, приетите пластмасови бутилки отиват за преработка.Събират се в определени дни,а не всеки ден и пътуват към завод за преработка

3

Анонимен

преди 3 години

Изчистете, ама с ваши пари и труд не само да давате акъл на другите. Като ходя на походи в планината един фас не съм изхвърлил.

2

Кънчо

преди 3 години

Ей, уж активисти, ако наистина милеете за природата ще отидете лично да чистите отпадъците, или да платите определена сума на фирмите, които почистват, или да следите кога и как определени груби изхвърлят *** си в реките или горите на България. вместо това, начело с октопода белев, крадете, лъжете и протестирате. Направете нещо, не бройте костенурки.....срещу милиарди евра по евр. програми!!!!!!!!!!!!!

1

Анонимен

преди 3 години

Подкрепям инициативата,да закупят веднага машини от Германия и да задължат всички супермаркети и складове за напитки,храна да си слагат такива машини.и пластмасата да се преработва на найлон,маси,столове,кофи,торбички за смет,бутилки....... и т.н.Но това е малко,трябва и имената на хората,държавите и фирмите внасящи смет в България да изпишете ясно и да им търсите съдебна отговорност!