127

Friedman

преди 3 години

На всеки му се плаща според това, което може и колко хора могат да го заместят за тези или по-малко пари. Това е. Като направят в САЩ минималната ставка 15 долара бедните няма да забогатеят. Просто на богатите ще им стане скъпо да ги наемат за най-елементарната работа, а те ще се наредят за помощи.

126

бл.134 в Зап. парк

преди 3 години

Добре , че отложиха " случайно " преброяването за след изборите , да видите още бг реалности .... като че гласоподавателите са повече живите !

125

Щерю

преди 3 години

Нужно ли е да си припомним, че "Бизнесът" в БГ не искаше МРЗ да стане 650 лв. от януари тази година. На 18.11.2020 г. национално представителните работодателски организации единодушно отхвърлиха предложението на Министерския съвет за увеличение на минималната работна заплата (МРЗ) за 2021 на 650 лв. ...

124

anon

преди 3 години

8 пъти? ако най- ниската заплата е 500 лева това значи, че тези дето са напред са със 4000 лева... а аз лично познавам няколко човека които са на 10000+ лева заплата. не говориме за бизнеси- говориме за заплати... а и не ни трябват такива стъкмистики за да знаеме, че живееме в бананова държава

123

Анонимен

преди 3 години

Какви 8 пъти? 800 пъти по-високи доходи имат милионерите в сравнение с минималната работна заплата.

122

123

преди 3 години

Експроприация на експроприаторите!!!

121

Анонимен

преди 3 години

великия български бей мисли че всички са му длъжни да му работят защото е велик връзкар нищо че е абсолютен некадърник, щом минималната заплата е 5леа той толкова ще дава братята му мутри няма да я вдигнат, по добре е да гледа от великия джип за половин милион купен с парите на европейците и да казва неа пари за заплати

120

Американ

преди 3 години

Що ще е "негативна класация" ? Когато има много богати хора значи има бизнес, а от там има заплати и за народа.

119

Левски

преди 3 години

Малко ни е още трябва!

118

Анонимен

преди 3 години

Мога да ви дам пример за нашенски капиталист милионер от търновска област. Започна с печатане на фалшив бандерол за алкохол и цигари. После се сдуши с един ДС доносник, дето беше много високо преди 89 г. С негова помощ започна схема с никому ненужни обществени поръчки за фирмата му от един университет в областта. ДС доносника го запозна с други бивши доносници да му дават и те "поръчки". Член е на партията на силните на деня. Много обича да обяснява какво било честно предприемачество и честна конкуренция.

117

Анонимен

преди 3 години

То да беше 8 пъти,с перо да ги галиш.Сравнете стойността на чекмедже с кюлчета и банкноти с 660 лв заплата и смятайте колко пъти едното се нанася в другото.

116

Анонимен

преди 3 години

Мирише на завист. Не са взели моя залък, моя си ми е в устата още.

115

бай работник

преди 3 години

Капитализъм в най-долния латиноамерикански и Африкански вид е нашия. Който може краде,лъже и влачи -нека *** останалите. Такова общество няма бъдеще,това е края му и е за добро!

114

Анонимен

преди 3 години

Вълчи долен капитализъм.Не всичко са пари в тоя живот..

113

абоната е на ~~~~~~~

преди 3 години

Знаем ги новобогаташите -ДС агенти, доносници жалки,след 9-ти се писаха баш партизани,след 10-ти вкупом менте демократи.

112

до 120

преди 3 години

Колкото и да обясняваш на някои хора защо са на дъното, те няма да те разберат. Именно и поради тази причина за тиня. Доста подобни съм срещал в живота си. Не ме впечатляват, не се впечатлявай и ти, а се развивай и се радвай на живота.

111

до 115

преди 3 години

Аз хич не харесвам хора, които само пеят как богатите са успели, защото са бандити. И за мене какво ли не са говорили от една далечна компания. Близка приятелка на жена ми имаше простоват мъж и той само пееше как съм бил крадец и затова съм имал нова скъпа кола, която съм бил сменял на 2 години и затова съм имал скъпа къща и прочее. А аз съм обикновен човек на заплата. Не е добре да се гледа в чуждата паница. Гледай себе си и се учи от успелите. Научи се да мислиш и действаш като тях.

110

Койчо

преди 3 години

Най богатите хора в България са политици прокурори съдии и висши полицаи.А най богат сред най богатите е бойчето с неговото чекмедже

109

дърт

преди 3 години

Осем или осемдесет?

108

до 115

преди 3 години

Изреди смешни заплати на хора с висока квалификация, имена на фирми и т.н., много те моля. Защото аз не познавам такива. Всеки с висока квалификация взима заплата в пъти над прага, ама има някои, които си мислят, че като имат диплома от ТУ и не разбират абсолютно нищо, получават 1500лв. заплата, защото, виждаш ли, всички взимали толкова. Просто са некадърни.