62

Анонимен

преди 3 години

За работа на конвеер има логика. За куп други професии не важи. Еднакви образование и години стаж не са критерий за заплата и не показват умения, особено когато 2 деца по 2 години майчинство са ти "стаж по специалността". Мъжете по-често остават след работа или доработват вкъщи, по-малко в работно време мислят за децата, изпълняват често много над заложеното, за да получат повишение. От там са разликите.Иначе има едно добро решение, но само дотам. Всяка обява да трябва да съдържа ТОЧНА заплата.

61

Анонимен

преди 3 години

Жените са второ качество и само неандерталец не би осъзнал това.Само допреди 100 години не са имали право да гласуват и то в страни като САЩ.В Бг право да гласуват са и дали КОМУНИСТИТЕ през 1944г.Какви равни права какви градински домати през зимата?!

60

Handel

преди 3 години

До ШефчеАбсолютно си прав. Освен ако не си отворил специализиарн бърдак за мъже.

59

Шефче

преди 3 години

Аз в моя екип затова само жени съм привлякъл. С по-малки заплати мачкаме другите екипи и преизпълняваме плановете. Чудя се - кой е толкова луд да наема мъже, та да им плаща повече за същата работа!?

58

Женчо Жечев

преди 3 години

Ами да почнат жените да си мерят заплатите помежду си. Защо не се мерят с жените с жените шефки, директорки, комисарки и всички управленски постове които са окупирани само от жени ???

57

пенсионер-ветеран

преди 3 години

оставете ги тези Феминистки, да си построят къща, да си прекарат водопровод, да си прокарат електричество - нали могат и са равни! нека всеки мъж бачкатор извършващ тези услуги им откаже докато не започнат да му плащат колкото на програмист!!

56

въпрос

преди 3 години

има ли жени примерно кофражисти?! когато произма, тогава да говорим. не става едните да работят най-тежките и най-опасни работа, а другите да са на топло и климатизирано в офиса и да говорим за равенство!

55

Анонимен

преди 3 години

Зидарите, шлосерите, електротехниците, миньорите, работещите на нефтени платформи, заварчиците, кофражистите, шпакловчиците, всичките очакват свежи попълнения от равностойните по умения и усилия жени в ЕС.

54

Анонимен

преди 3 години

Писнало ми е от подобни манипулативни изследвания. А защо не сравнят мъжете произвеждащи бяла техника с жените работещи в автомобилната индустрия? Защо не сравнят жените работещи в АЕЦ Козлодуй с мъжете работещи в ТЕЦ Бобов Дол?

53

да

преди 3 години

и Глобалното затопляне също е истина!

52

Анонимен

преди 3 години

Ти кажи кой още като студентка я уреди да бачка в немска компания и какво му предложи тя, за да почне да бака там!

51

Анонимен

преди 3 години

Ти ако вземеш да се гръмнеш най-добре ще направиш!

50

обективен

преди 3 години

След като толкова здраво тръбят за еднакво заплащане за мъжете и жените, защо не сравнят какви парични възнаграждения(заплати) манекенките и какви манекените! Сигурен съм, че там разликите ще са огроми в полза на жените!

49

Анонимен

преди 3 години

Абсолютно! Много добре казано!

48

Анонимен

преди 3 години

Е, те това е естината!

47

Анонимен

преди 3 години

Работя в IT от почти 20г - в България и САЩ. Имам дъщеря, но с ръка на сърцето мога да заявя, че над 70% от жените в IT са наети само и единствено заради половия си орган. Когато си от привилегирования пол или цвят на кожата или сексуална ориентация, то всякакви изисквания за квалификация отпадат. Факт!

46

Анонимен

преди 3 години

Само ако беше възможно и да се напишат часовете отработено време, дали някой не си тръгва по-рано от работа, дали има пол, по-склонен да се натовари с допълнителни задължения, в извънработно време, и дали има пол, склонен да си тръгне половин-един-два часа по-рано от работа, за да отиде на прическа, на театър, или "детето".

45

пълни простотии

преди 3 години

Ако беше така хитрите бизнесмени щяха да наемат само жени и да имат по-голяма печалба.Ама поради някаква причина фирмите в които работят само жени нещо не вървят както трябва

44

пущиняк

преди 3 години

Пак обаче сравняват кон с муле! Защо не кажат колко получават жените и колко мъжете в производството на бяла техника! Как изчислиха, че за производството на бяла техника и автомобили са необходими едни и същи занния и умения!?

43

Анонимен

преди 3 години

До бай онзи"Кифлите в моят отдел не могат един HDMI"То и аз не мога, ама не ми се плаща за това.