29

Пенсионерка скоро

преди 3 години

Не че фондовете са цвете за мирисане, но повечето ще вземем държавна пенсия 300 или малко над 300 лв. Под 300 лв. няма да падна. Тогава защо да си прехвърлям фонда?

28

Анонимен

преди 3 години

Втората пенсиа е най-корупционната схема на прехода. Просто бяха дадени едни пари събрани от хората на определени лица. Накрая ще получат много малко като равностойност на внесеното /обезценено през годините/. Не знам как горното лице непрекъснато я рекламира.

27

Анонимен

преди 3 години

Плащаш цял живот осигуровки. Ако не плащаш, те гонят от НАП, може и в затвора да влезеш. Всичко това, за да можеш един ден евентуално, ако се случи да доживееш, да получаваш завидна пенсия, равняваща се на 10 кг сирене месечно. И после се чудите защо хората не искат да плащат осигуровки и масово се плащат заплати под масата...

26

Дядо Ви Морз

преди 3 години

Плямпала, начело с най-величавия пенсионен математик. В тая територия всички пенсии са завишени, с много-много малки изключения, където унизително са занижени. Като се коментира, малко преди това трябва да си чел и най-вече да си хаберен що е това труд, квалиикация, категория на труда и ПРИНОС. Но нали плямпането е безплатно. Тарикати и шмекери В ПЕНСИЯ НЕ СЕ ИНВЕСТИРА. ИНВЕСТИРА СЕ В ПОКОЛЕНИЯ. Разбрахте ли, поняли , ок, анаданъс му? ЕДВА ЛИ.

25

Анонимен

преди 3 години

Даже Нейков ти какво работиш вземай мотиката нещасник

24

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 21Абе ти недей да работиш,не се осигурявай на реалната заплата,а после обвинявай и марсианците,за ниска пенсия!

23

Знам едно:

преди 3 години

Баба ми има 15 години стаж и взима 420 лв. пенсия. Майка ми я мотаха 6 месеца, за да се пенсионира, защото остана без работа заради Ковид 19 и мерките на правителството за подпомагане. За 39 години стаж като главен сетоводител ще взема ... 380 лв. пенсия. Значи когато дойде моето време ще взимам 200 лв. пенсия - 100 за тест за болест и 100 за ваксина. Яко!

22

Нищо което е

преди 3 години

задължително не е в наша ползапенсионните осигуровки са задължителнит.е. ясно е кой има полза да ни прибира парите цял живот и на старини да ни плащат огризки

21

Анонимен

преди 3 години

Поставям Нейков в ТОП 3 на Лъжците на Прехода. А повярвайте-там конкуренцията е убийствена....

20

Анонимен

преди 3 години

Който си мисли,че комунисти ще му дадат нормална пенсия жестоко се лъже.А други освен комунисти в България не са били на власт от 1944г.Каквито и вноски да правиш за пенсия и здраве,уравновиловката си остана и повече няма да получиш.Ще получат само техните хора по-високи пенсии,социални греижи и по-качествено здравеопазване.А техните хора минаха през властта.Работник да получи справедлива пенсия в България е невъзможно!

19

Знае се!

преди 3 години

Иван Нейков - автора на всички идиотщини свързани с пенсиите през последните 20 години. Неграмотността на този подмазвач стана причина за преждевременната смърт на стотици хиляди, което приравнява мястото му на политик с това на Хитлер, Гьоринг, Гьобелс. Работата му като министър следва да се разглежда като геноцид - без давност за престъпленията му.

18

Анонимен

преди 3 години

Втората пенсия при минимална заплата е слаба ракия,дори ще е по малка ако се получава изцяло от НОИ.Затова е рева ,че процента от втора пенсия няма да може да конкурира НОИ.Все пак имаше възможност сумата от втората да се прехвърли в НОИ,сега предлагат други опции.Тези игри на борсата не винаги са успешни.

17

До 13

преди 3 години

Които нямат трудов стаж чак на 70 г. ще получат нещо,преди беше на 65 г.,преди да увеличението на пенсионната възраст.Социална пенсия за старост е имало винаги,не е ново откритие,както и помощи.

16

До 15

преди 3 години

Тук е 60% от заплатата

15

Анонимен

преди 3 години

Абе,оставихте екс комунистите да ни сготвят с финансовата криза през 90 те ,без да понесат никаква отговорност,,сега първи критикари ,,като този и гечевци,дето и професори станаха..Ами анализирай защо днешните пенсионери които са работили са бедни и кои са тези с високите пенсии,по браншове,на кой стол са се клатили и колко процента са?Не повече от 6-7 %!

14

Анонимен

преди 3 години

Групости първа пенсия втора пенсия, давайте нормална пенсия. В европейските страни пенсията е 70-80% от заплатата, а тука 30. Това е некадърността на всички управляващи.

13

Анонимен

преди 3 години

Пак копае дъното!.Какъв стимул ,какви пет лева?Увеличаха пенсиите защото се вдигна стандарта,МРЗ стана 650 лв.,спрямо 1999 г. с МРЗ -150 лв,че до 2009 г.МРЗ беше едва 260 лв.Че какви пенсии да очакват хората?Увеличиха минималната пенсия на 300 лв.,но само на тези с изслужено време към датата на пенсионирането,защото на повечето пенсиите са орязани след хиперинфлацията.Затова половината пенсионери бяха с нищожни около 200 лв, а последната година - 250 лв.Нейков как си представя издръжка с 200 лв

12

Анонимен

преди 3 години

До *** Друго е да си социално слабичък ? Пожизнени пенсии без нито един ден трудов стаж ,осигуровки ,безплатна медицинска и юридическа помощ ,топлина ,вода ,ток,мамбо в пакети целегодишно . Видими резултати ГЕРБ

11

Анонимен

преди 3 години

Нейков, като министър, казваше, че втората пенсия ще е по-голяма от първата, защото частниците щели да инвестират на борсата и да печелят огромни печалби за пенсионерите.След 20 години събиране и инвестиране в издръжката на частни застрахователи, пенсионерите ще получат обезценени пари, намалени от инфлацията.

10

Анонимен

преди 3 години

Аман от този африкански шаман Нейков. Идеите му се прилагат в Африка, Индия и Латинска Америка.Там е пазарната икономика, либертарианската икономика, която рекламира.Затова ни водят към Африка.