16

до 16

преди 3 години

Нито ваксината на Бионтех, нито тази на Модерна съдържат консерванти.Разликите в температурата на съхранение може да идва от разлики във формулировката на РНК субституциите и/или липидните частици. А може и Бионтех просто да се презастраховат.

15

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 12Вмомента за хората с автоимунно заболявания важи следното:Автоимуннотозаболяване трябва да е в Ремисия/да не е в остра или подостра фаза/Най-добрият избор в момента е ваксината наПфайзър малко консерванти затова се налага съхранението и при -70 градуса Трябва да съобщавате лекаря всички известни домомента алергииПоследно-никой не може да ви даде 100% гаранция в медицината

14

do 12

преди 3 години

Американският CDC изрично казва, че няма проблем хора с автоимунни заболявания да се ваксинират с РНК ваксина, стига да нямат история с непоносимост към ваксини.

13

Анонимен

преди 3 години

До 10Да сега и свалила цената но първоначално бе обявена малко под 20 евро, когато стана ясно че са лъгали в протоколите на проучванията си и излязоха новите резултати за 62% ефективност свалила цената и под 2 евро. Само за инфо- това не покрива производствените разходи. Става въпрос за спасяване на имидж на компания която направи провал. И да това е Астра Зенека.

12

Анонимен

преди 3 години

Продължава да е неясно за хората с автоимунни, а как се очаква от тях да решат, когато и лекарите свиват рамене? Съвсем сериозна е дилемата, а отговорът е "изчакайте". Колко да изчакаме, някои вече сме се записали в списъците...

11

Кармен Златарева

преди 3 години

Абе някой може ли да ми каже колко професори и генерали има в БГ??? И няма ли някога да се извърши преатестация че тия станах с лопата да ги ринеш...

10

do 9

преди 3 години

Е АстраЗенека е най-евтина и то много по-евтина от останалите.То ние затова чакаме най-много бройки от нея. :)

9

Анонимен

преди 3 години

А другарката Мурджева може ли да обясни що за oтпадък е ваксина която създава имунитет само при около 60% от ваксинираните, тоест почти наполовина , защотоще получим от нея 4.5 милиона дози и това ше е най-голямата бройка. Австралийските лекари-имунолози излязоха с официална позиция че НЕ препоръчатда се ваксинира с нея. Освен това е и най-скъпа.Защо бе намалена бройката за България на ваксините на Пфайзър и Модерна които имат 94-95% ефективност?

8

Анонимен

преди 3 години

Проф. Мурджева .. . . Въпрос! А кога трябва да се ваксинираме?

7

Анонимен

преди 3 години

Тези от нас с филъри да внимават!! Специално с Moderna.

6

преди 3 години

"Той е еднакъв с този, който се създава след преболедуване от естествената инфекция."Това е очевидно невярно, освен ако "еднакъв" не е дефинирано по някакъв странен начин...Ваксините създават антитела срещу антигена във ваксината в общия случай спайк протеина. Преболедуването създава антитела срещу няколко протеина, а част от тия антитела изглежда не само не помагат, а може би и вредят.Преболедуването винаги създава клетъчен имунитет, а ваксините според зависи от технологията.

5

IQ 2.28

преди 3 години

До Анонимен1не, излиза че няма данни за специфични реакции при хронично болни, но информацията се представя наопаки, за да си мислят плебеите това, което казваш

4

IQ 2.28

преди 3 години

До Стар наборпак си разбрал нещо. в статията освен изказването на няква-дето-е-спец няма нищо по темата от заглавието. тва, че трябва да се внимава е по подразбиране, за това се подписва и информирано съгласие. читалищна работа.

3

Стар набор

преди 3 години

Разбрах от статията, че при ваксинирани липсват ясни доказателства за леталния край. Не мога обаче да разбера, защо всички починали С корона и придружаващи болести се числят автоматично като починали само ОТ корона. Къде са ясните доказателства в тези случаи ?

2

дали е така

преди 3 години

Проф.Мурджева е внучка на стааария дедо Мурджо, нали?

1

Анонимен

преди 3 години

Е то като чета излиза, че човек трябва да е в изключително добро здравословно състояние, за да си позволи да се ваксинира?Освен, че е добре да не прави сметка за забременяване.