89

Анонимен

преди 3 години

Не разбрахте ли,че тези ваксини не са създадени за да ви спасяват от някакъв "вирус".

88

Гледна точка

преди 3 години

До 85. А ти кой си и какъв си бе, "разбирач"? Нито е ясно, че починалите са заради ваксината, нито СЕГА може да се каже, че нещо си щяло да се случи след години. Ами ако не се случи. Аман от креттени като теб. А нищо не казваш за милионите, които вече са се ваксинирали без да се страхуват и нищо им няма, нали?

87

Щирлиц

преди 3 години

Реваксинация,реконтра,последно десет...

86

Анонимен

преди 3 години

Това не е ваксина, това е американски белтъчен буламач! Така ще ви разбърка белтъците, че повече бял ден няма да имате до края на живота си!

85

Bili

преди 3 години

Днес стана ясно от хакнатите имейли на европейската агенция по лекарства, че е имало много силен политически натоск за одобрение и сериозни опасения от експертите...Тези ваксини са одобрени политически, не експертно.

84

Анонимен

преди 3 години

Страничните ефекти от ваксините започнаха да избиват. Има и не малко починали и то само 3 седмици след масовото ваксиниране. По-дългосрочните заболявания, както и автоимунните, които са най-страшните ще започнат да ср отключват години след поставянето на ваксината, което ще направи връзката им със същата трудно доказуема. А всички "светила" в науката как ни увещаваха само, че това е възможно най-безопасната ваксина в историята на ваксинирането... Докъде може само да стигне ламтежа за пари!

83

Анонимен

преди 3 години

С това" нещо"никога няма да се инжектирам доброволно!

82

Анонимен

преди 3 години

Прочетете писмото на" Алианс на лекарите за нормален живот"в този сайт няма да го намерите.

81

do 81

преди 3 години

Няма такова нещо като шестмесечен период...

80

Анонимен

преди 3 години

Нещо безумно става. Докато почнем масова ваксинация ще изтече 6 месечния период на тия които вече имат. Нали има математик в щаба, защо не смята. Просто задачата 70% ваксиниране за България май както и да го смяташ няма как да се случи. А и колко са ваксинираните медици като процент? Желаещите учители са 20% но реално ще бъдат 5-10. Нещо много сбъркано е но не се признава.

79

Анонимен

преди 3 години

За да има смисъл ваксинацията в България, трябва да се имунизират по 350 хиляди човека на седмица. Така ще сме имунизирали 70% от населението преди да изтече имунитета на първите ваксинирани, за което слагам 7 месеца. Ако скъсим срока на имунитета на 6 месеца трябва да се поставят по 390000-400000 ваксини на седмица, а ако го удължим на 8 месеца може и по 300000 ваксини на седмица. Досега сме направили 18453 ваксини за 22 дни.*70% означава, че на практика се ваксинират всички без децата.

78

Анонимен

преди 3 години

Защо никой не обяснява какво ще ни направят тези чипове?

77

Санду

преди 3 години

бай Ставри муа кебапчета от пазара за по 80 стинки ама вика - няма да се имунизирам защото не знам кви има вътре!ортака му бай Генчо дето като вземе в петък седмичната надница влиза у кръчмата и се връща на работа чак като е изпил всичко пък разправя:- ааа, щом държи само 6 месеца тая ваксина за кво ми е

76

преди 3 години

Не е вярно нито, че имунитетът е за 6 месеца, нито че ваксините ще правят имунитет за 8 месеца. И двете вероятно ще са по-дълги.Има данни, че при огромната част преболедували (около 90%) имунитет след боледуване има за ПОНЕ 6 месеца, просто щото толкова е проследяването ЗАСЕГА. Което е различно от "имунитет има за 6 месеца".Колкото за дълготрайност от ваксини напълно е възможно те да правят по-траен имунитет от боледуване заради специфичност на антигена в тях и по-мощна имунна реакция.

75

Имунолог

преди 3 години

Няма такова нещо ,че след имунизация имунитетът е 8м ,а след боледуване 6м- ако въобще ваксината работи имунитетът ще е точно толкова като след боледуване- тези зачеркнаха цялата имунология.Проблемът е ,че в световен мащаб ,не може да се постигне бърза имунизация, а не може през 6м ваксина-нито производствено ,нито логистично ,нито дари от гледна точка на имунната ситема. Да не говорим ,че в света по неофициални данни са боледували над 0,5 млрд души и не са за ваксини засега

74

Анонимен

преди 3 години

Отново, имунитетът от Пфайзер е 8 месеца. За 8 месеца, ние в България, няма да имаме пълно или 70% покритие на хората с 2 ваксини по никакъв начин. Т.е. вирусът ще продължи да си вирее и когато ваксините паднат, хората ще са болни. Трябваше да се направи бърза и пълна ваксинация, като в Израел. А не да се лигавят с по 1000 ваксини на седмица. Не знам кой и какво е поръчвал, но това не е сериозно. И когато ЕС е ваксинирана, ние все още ще сме болни и затворени!

73

до 65

преди 3 години

Отпускането е функция на заявяването.Колкото сме си поискали, толкова ни дават... Нищо случайно няма в това, че чакаме 4,5 млн. дози от АстраЗенека. Все пак това е най-евтината ваксина. И добре, че Швеция са добрички, та ни отпуснаха бройки от тяхната заявка за ваксината на Янсен, иначе и нея щяхме да видим през крив макарон, след като се назландисвахме, когато другите правеха заявките.

72

Анонимен

преди 3 години

Абе, чак пък масова ...5-6 балъка които искат да отидат го Гърция.

71

Анонимен

преди 3 години

През пролетта няма да има желаещи, защото вирусът ще се е разкарал.

70

Изненадан

преди 3 години

Говорят за втора вълна, втора фаза!!! Все гръмки и значими думи.Ако погледнем реално броят на ваксините, които ни се отпускат става дума за втора капка в сравнение с населението на България или най-вероятно за втори напън ... ама нищо не излиза.