11

Анонимен

преди 3 години

*** е готов да превърне цялата държава в сметище, само за да спести 5 ст.

10

Анонимен

преди 3 години

бизнесът е готов да добави и този тарикатлък към цената на стоката си така че накрая пак ние ще плащаме

9

пияница мистик

преди 3 години

До SSНяма да забраняват всичко бе, Глупи :))) Само изделията за еднократна употреба -чаши, тарелки, вилици, лъжици, които след едно ползване се хвърлят. Спойлера на колата ти предполагам не го сменяш след едно возене, нито пък градинските столове се хвърлят след едно сядане. Мислете малко бе, безполови другари (НЕджендъри) :))) И има още една алтернатива - прибори и тарелки от ядлив материал. Една ги демонстрираше и накрая ги изяде :))) Даже май са патентовани, но са интересно решение

8

Анонимен

преди 3 години

dosta plastmasovi zabni protezi se razhojdat.

7

Хмм

преди 3 години

Преди да плюете и т.н. в самата директива е описано за кои типове продукти става дума. Неща в стил торбички, сламки, клечки за уши, бъркалки, чинии, вилици, ножове, стиропорените кутии за храна, чаши и подобните им. Не става дума за пълна забрана на пластмасата, а за определени категории изделия. Просто тук не са описали какво точно предвижда бъдещата забрана.

6

Браво бе !

преди 3 години

В случай, че фирмата няма алтернатива на пластмасовите изделия ЕС предвижда така наречения принцип "замърсителят плаща".Накратко. Производителя на замърсяващата пластмаса повишава цените за да не му намалява печалбата И СЕ ОКАЗВА ЧЕ ОБИКНОВЕННИЯ ЧОВЕК ПЛАЩА .Чиновника си прибира глобата . Производителя си повишава цените . Потребителя плаща щото няма друга алтернатива а и повечето стока е със пластмасови опаковки . Всички са доволни.

5

SS

преди 3 години

От пластмаса се изработва какво ли не. От маси и столове,зъбни колела,спойлери за коли,дограма,някои изделия във военната промишленост и т.н.Не виждам как ще бъде забранена.Това са пак глупостите на Брюкселските ***.

4

Х

преди 3 години

Всички вещи за еднократна употреба трябва да се забранят. Дърво и пластмаса. Да останат само стъкло и метал. Е, ще има някои затруднения , но ще се преодолеят.

3

ПорЦелан

преди 3 години

Хората се готвят от две години за това. Днес ми направи впечатление че вече има хартиени сламки и клечки за уши в Лидъл. В колата имам дървени лъжици, вилици и ножове за еднократна употреба, хартиени чинии и чаши и пр. Когато правиш барбекю, накрая можеш да изгориш всичко.

2

Анонимен

преди 3 години

Това се казва убиване на източна Европа и бизнеса й. Къде в нашето море някой видя тонове сламки или чаши? Няма Въртят едни пропагандни клипове на бедни държави пълни с б7йлуци от техните западни туристи и круизи. България не трябваше да се съгласява на подобно неща преди да и обещаят евро паринза компенсация на бизнеса. Това е убийството на доста фирми . Германия защо ненсорв да произвежда коли нали замърсяват въздуха ?:)

1

У

преди 3 години

Интерестно как са класифицирали опаковките на абсолютно всичко-те са също вид еднократно използвана пластмаса? Има много вещи, дето също са еднократни,без да са обявени за такива. Ето вчера пробваме да надуем едни дъъълги балони. Пластмасовата помпа работи 10-15 помпения и се счупи! Това е безмислен и замърсяващ продукт и изобщо, би имал смисъл само ако работи известно време.