63

Анонимен

преди 3 години

Докато управляват престъпници, нищо няма да се промени. Жалко е, че много хора в България са невежи и си мислят, че с тиквата изгрява слънцето...подема няма да дойде скоро

62

от СТАРИЯ НЕСЕБЪР

преди 3 години

Скоро обвинихте брокери, че лъжат за покупки на апартаменти по морето от мигрирали българи.Не, не е лъжа, а от няколко години се засилват покупките.Други пък опаричени нашенци, купуват къщи с двор в села близо до брега.Толкоз за лошия живот навън !

61

ПорЦелан

преди 3 години

Работил съм в САЩ и Израел. Това е свързано с голям стрес. Сега си работя от вкъщи София или къща на 30 мин с кола от София и спестявам повече. Преди Ковида беше хубаво да ходиш за по седмица някъде командировка на всеки два месеца за разнообразие. Сега е по-добре да ходиш за риба.

60

Анонимен

преди 3 години

До Алекси БебовТова ви е проблема на вас и за това пишат и в статията: хората на запад главно РАБОТЯТ. Дори и да имат пари се счупват от работа и рядко си позволяват "почивки на Хаваите", камо ли 7 на година.

59

Личен опит

преди 3 години

Аз съм IT и работих в Мюнхен на 3000 евро чиста заплата след всички данъци. За наем, режийни, такси отиваха половината... Като сложим транспорт, храна и тук-таме някое излизане навън, едвам спестявах около 800 евро на месец. Да не говорим, че социалният живот е 0. Сега работя в София и взимам около 4500 лева чисто, от които спестявам 2/3, а не се ограничавам особено.

58

Анонимен

преди 3 години

Само да отменят извънземните положения, карантиите и другите разни простотии, терминалите на заминаващи завинаги ще отеснеят.

57

Анонимен

преди 3 години

До абоната е на ~~~~~~~На НЕПОЗВОЛЕНИ от закона си-ВИДИМО Е!!!

56

Ром'с

преди 3 години

В България да се върне човек, то трябва да Е направил някакъв добър капитал(много трудно ще Е...) или да Е пред пенсионна възраст, за да си изкара старините . У нас медицината и образоаанието са под всякаква критика, а и възпитанието на народа Е под нужното ниво. Хората, особено поколението на кока колата, нямат никакво държание, та не говорим пък за поколенито Зеро... У нас природа Е хубава и май и с друго няма с какво да се привиличат "чужденците" ни да се завърнат... носталгията също..

55

абоната е на ~~~~~~~

преди 3 години

Мечтата на *** селски тарикат е да се ожени за богата градска жена.Така живота му е уреден, стига да кръсти децата си на богатите дядо и баба.Па вие отивайте да гоните Михаля ... !!

54

Анонимен

преди 3 години

От година време съм без работа и поне още толкова мога да продължа така, но сериозно се замислям да си ида до България за година-две, да видя как са нещата, пък тя чужбината няма да избяга .

53

чичо

преди 3 години

Един отиде в началото на Прехода да печели на Запад.Казваха, че продавал кръвта си.Дойде със много добра кола, но се върна пак там.Научих, че продал костен мозък.Върна се ... след няколко месеца ... гушна букета.

52

ПАРТИЗАНИН

преди 3 години

Ало анонимен, я кажи под кой мост на Сена, или над кой отдушник на метро станция над Лондон има свободно място за кашонен АПАРТАМЕНТ.

51

Анонимен

преди 3 години

до 50ти използваш думи на великия бей мутра, хайде обясни как способните хора да пробият в републиката на наглите връзкари в мутро-чалгаджийската република на замаяните от ръкопляскане по команда на великия бей мутра в джипа?

50

Врял

преди 3 години

Аз лично съм доволен от моето приключение в чужбина. Проблема е, че масово хората тръгват навънка с идеята, че парите се събират по земята. Истината е, че ако не знаеш език и нямаш добра професия си по зле и от тук. Дори неговоря да разбирате от финанси или икономика, един водопроводчик или дърводелец или Ел техник взима между 150-200 & в Англия само за начална надница,но масово се работи в амазон, дпд и други такива за по 80&, което примерно за Лондон е =на мизерия

49

Анонимен

преди 3 години

И в Румъния да емигрираш, пак е по-добре от тикволандия.

48

52

преди 3 години

Тези приказки ги разказвай на събранието на ГЕРБ в Симитли. 18 000 заплата в Германия е достатъчна за перфектен живот. Никой не би се върнал в ***, дори за повече, въпреки, че няма кой да му ги даде. Просто няма. Дори западните фирми плащат поне 2 пъти по-малко в България.

47

Анонимен

преди 3 години

На никой нормален не му се живее в Тикволандия.

46

Хахахаха

преди 3 години

Много се кефя, когато хора, които никога не са живели на Запад пишат статии за живота тук. Истината е, че всеки ден се псувам, че съм губил години в България. Повярвайте ми, живота в богата държава е нещо уникално различно. Зарязвайте глупостите и тръгвайте. Само див селски бек не би харесал Западна Европа.

45

Анонимен

преди 3 години

Един мой познат с 18 хил евро месечна заплата в Хамбург се върна в България на по-висока заплата. И той познава няколко човека които също се върнаха на по-високи заплати. Българина забогатява, заводите никнат като гъби, заплатите растат, българина живее добре в ЕС и НАТО.

44

Анонимен

преди 3 години

До 30 Ти явно не си бил в друга държава, затова пишеш глупости. Не е лесно да работиш навън, но е в пъти по добре отколкото у нас. Тук само шефа е човек, велик човек, и ти трябва даси му много благодарен и да му целуваш ***, защото те е взел да му работиш за някакви дребни пари.