83

ББ

преди 3 години

Нов вид вирус в Родината и Народа ни...в чужбина сте корави и се борите...да забогатеят...у дома сте мекушави и бягате...само с пари не става,ако ставаше Доган,Пеевски и компания щяха са световни господари...ама са евтини измамници внушаващи ви,че бягството е спасението...Левски и Ботев...не са бягали и броили сребърници...умирали са за да я има България...Дома ни в който се връщате...Сполай ви...България ще я има въпреки еврата и доларите...въпреки еничарите и КГБ...ние сме тук...и ще я браним

82

123

преди 3 години

От 20 години съм във Франция, първо като студент, после работа по специалността. Предпочитам да печеля 2 500 евро в чужбина отколкото 10 000 лева в България. Живея в мальк град и тези пари ми стигат. Обстановката в България, несигурността, липсата на читава здравна и образователна система са нещата които ми пречат да се върна. Мъчно ми става когато собствените ми родители, вече над 65 г, ми споделят че ако бяха на 45 сега щяха да емигрират.

81

Анонимен

преди 3 години

Живота навън е всичко друго но не и песен. Който не е живял навън, казвам живял, не бил на екскурзия няма как да разбере. Навън без език, квалификация и желание за много работа не става. Забравете. Всичко друго е чесане на езици о разкази по картинка. Казвам ви го от първо лице. Навън живея с моето семейство вече 15г. Имаше един филм с Ч. Чаплин "The great expectation". Много хора отиват в чужбина с големи очаквания но бързо прегарят за жалост.

80

Ясъмкон

преди 3 години

Колкото искате си коментирайте. Колко искате статистики публикувайте. Който е на запад му е все едно. Лайте си тука и се надявайте да не ви се наложи да потърсите бърза помощ че ще си умрете пред входа като кучета.

79

ББ

преди 3 години

Не само парите са определящи,разбира се,че са повече,у нас няма алтернатива...или си роб на ДС и КГБ ченгета или си аутсайдер и ***...няма критична маса от хора да си върнем Държавата...строги и справедливи правила за всички...демек прокуратура,съд...ама те обслужват мафията,бягаме заради Свободата си...Свободни и Справедливи държави са ...заради това бягаме...да оцелеем...да възпитаме децата си да се върнат и да накарат вашите да платят сметката...1400 г.оцеляваме и наказваме еничари...

78

Пунта Кана

преди 3 години

О,даааааааа

77

хаха

преди 3 години

навсякъде е по-добре от Тикволандия. Тук се осъществява геноцид над населението съпроводен с масово затъпяване.

76

Анонимен

преди 3 години

МОЖЕ ДА НЕ Е ПЕСЕН, НО Е ПО-ДОБРЕ ОТ ТУКА.

75

Анонимен

преди 3 години

тук няма признателност нито ценности, които да припознаваш.за какво да оставаш - за мизерния живот и това да те правят луд за простите житейски необходимости.в мафиотска държава не ми се живее.

74

Ми добре

преди 3 години

И като шуробаджанащината и институциите в Родината ви попречиха да успеете, заминахте и какво стана? Успяхте ли? Похвалете се.

73

Анонимен

преди 3 години

Тук живота ще си остане ромски.За какво да оставаш?

72

Анонимен

преди 3 години

Имам приятели в Германия които тиквата прогони , не мислят да се връщат ,всяко лято им ходя на гости много са доволни

71

Тошо Африкански

преди 3 години

Е как да се върна в България , като тука за същата работа взимам 4 пити повече , а разходите са същите.

70

Анонимен

преди 3 години

До Ми добреЕ па точно, защото стените в родината може да помагат, е пълно с хора, които си получават работните места не заради качествата си, а заради шуробаджанащината. Сори, ама в другите държави може да е трудно, но специалист ли си в дадена област, работиш ли усърдно и се бориш, те възнаграждават заслужено. В БГ за елементарни услуги по институции, все познати трябва да търсиш, а и не само там.

69

АТАКИСТ

преди 3 години

Всички млади бягат към майка-Русия, раят на земята и първоизточникът на всичко красиво на вселената!

68

Анонимен

преди 3 години

Единственото което задържа по успешните за момента в България са данъците. В момента в който това се промени ще минем обратно към висока сива икономика или тотална емиграция към по уредените държави където има ред, дисциплина и спазване на законите !!!

67

Анонимен

преди 3 години

Аз мисля да стягам куфарите за Беларус, ако ни наложат насилствена ваксинация с краварската "ваксина"....Венецуела или Аржентина са ми много далече ....

66

Анонимен

преди 3 години

90 процента от емигрантите да църрвул до църрвула. Има едни 10-тина процента успешни. Останалите просто се мъчат, но разправят колко са добре там. Лъжат най-вече себе си.

65

Ми добре

преди 3 години

Навремето един колега ми каза така: Ако в родината, където и стените помагат, не можеш да се реализираш, навънка - едва ли.Аз останах. И не съжалявам.

64

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 79Невежи са тия, които се пънат, че "тиквата" им е проблема, но са НЕВЕЖИ да предложат по-добра алтернатива.