103

emigrant

преди 3 години

Емигрирах преди 20 години от България защото останах без работа 3 години,а после почвах за по една година и на всяка Нова година,вместо да празнувам ме ощастливяваха с уволнение и следващата година драпане наново!Накрая ми писна и си реших проблемът веднъж и завинаги!Но не препоръчвам на никой,който от ламтеж за повече пари или от някакви американски мечти се подложи на това през което преминах лично аз!!Имаш ли си жилище,имаш ли си някакъв доход и постоянна работа,налягай си парцалите и живей!!

102

Хари

преди 3 години

Ми що стягаме куфарите? Май от хубаво!

101

123

преди 3 години

До 109: Аз съм много доволен от живота си във Франция, и да, не съжалявам че съм заминал. Успех ти желая. Не знам на каква възраст си. На 30 е едно, на 40 друго. Не е нужно да ми обясняваш какъв е живота в България и Франция, наясно съм с обстановката и в двете държави.

100

до 108

преди 3 години

Некое друго клише немаш ли?

99

БАЙ ХОЙ

преди 3 години

До 123Е да, ама все пак много ти е крайно мнението ... Излиза, че Арабска република Франция е най - доброто място на света , а не е така и не мога да се съглася ... Аз лично предпочитам Германия .. :))) А и от това което си написал мога да ти кажа, че моите условия на труд са по- добри от твоите , въпреки че съм в БГ ;) На 40 мин ми е планината , а морето ми е на един ... разстояние :))) Само не се навивай , за да си докажеш, че там където си в момента и най хубаво ... не си прав

98

Анонимен

преди 3 години

Обичам родината, бих умрял за нея, но МРАЗЯ ДЪРЖАВАТА!!!

97

123

преди 3 години

До hoho. Нищо пресилено няма в това което съм написал. Всеки има право на мнение. Във Франция животът е много добре уреден. Разбира се, за социално слабите е трудно, както навсякъде. Марсилия е огромен град, с присъщите за такава агломерации проблеми. За мен най важното е че работя при добри условия, работното време се спазва, не доплащам нищо за здравни услуги (или е символично), не съм под постоянно напрежение за утрешния ден. И океана ми е на 10 минути, така че и родното море не ми липсва.

96

@@@

преди 3 години

Остнах в България и не съжалявам, макар че през годините имах въможност на 2 пъти да замина при това с уредена от тук работа и заплащане.На всички чужденци с които съм работил през годините им задавам само един въпрос : От местото където живея съм на около 200 км. до две морета три спа курорта и три зимни за ски , къде при вас има такова място ?Досега не съм получил положителен отговор на въпроса.Толкова за природата , другото са доходи зависи колко ти трябват за да си доволен.

95

Ми добре

преди 3 години

До бай: Казваш го по друг начин, но пак е същото: ако в Родината не можеш да просперираш, то зад граница едва ли.Иначе към всички заминали и щастливи да живеят там, където са - топли пожелания за здраве, щастие и още повече успехи.

94

Дедо

преди 3 години

До 96 БББог да пази България ОТ българите че тя е на това дередже заради тях. Едните лъжат, крадат и обещават келипир на електората а той за едната аванта харизва бъдещето на нацията.

93

БАЙ

преди 3 години

А бре вие всички тука да не сте някакви гастербайтери , че само плюете по България ? Чужбина е идеално място за социално слаби хорица . Който е високо образован за него няма значение къде се намира. Последните хора търсят реализация навън просто защото има повече възможности за развитие не по друга причина.

92

hoho

преди 3 години

До 123Малко е пресилено това което казваш , но айде ще ти простим, от нас да мине. :)) Не мога да приема такива крайни оценки. Аз мога да кажа същото за Арабска република Франция. Да, има недостатъци тук , но и във Франция не е цветущо. Като е толкова хубаво там, можеш ли да е разхождаш нощем в Марсилия например? Тук в София това мога да го правя без да се страхувам....

91

IT-спец

преди 3 години

като емигрант от 21+ години мога да кажа че първите години не са лесни но после ако си направиш нещата както трябва става добре, бях на 19 като избягах от бг заради казармата и безпаричие, сега на запад е локдаун който емигрира невиждам как ще си намери работа освен по интернет а по интернет може да си работи и от БГ ....

90

Анонимен

преди 3 години

Глупости на търкалета!Ако чужденците,които източват България им се пресече кражбата от България,както и на някои алчи олигарси,също подчинени на чужбинските интереси,България сама ще се оправи и ще бъде един рай за живеене,от който никой няма да иска да си тръгва!Сега България не е свободна и самостоятелна държава,затова е тази гавра с населението.

89

Iozeff

преди 3 години

Гледам новините в шест вечерта и веднага си отговарям на въпроса! България е потънала във ***! Няма пътища,няма болници,няма ред,няма законност! Навсякъде само далавери и корупция! Ааааа,и бфрисоффф! Подпухнал от пиене и други неща!В чужбина поне е чисто и подредено!

88

Анонимен

преди 3 години

Айде пак варненски ...

87

Анонимен

преди 3 години

'' по-добър живот навън, но песен ли е той? ''...............Дали си щастлив или нещастен няма нищо общо с това къде се намираш ...Едно е сигурно ... тези които най-пламенно убеждават, колко са щастливи тук или там ... те са най-нещастни.

86

ББ

преди 3 години

Не стягаме куфарите...милиони наши братя четат История на България плачейки...стягат душите и сърцата си...ще ни има,ще съдим еничарите-предатели ...ще има България въпреки предателствата и кражбите...не можете загасите туй що не гасне...Бог да пази България!!!Дома на предците ни...дома на децата ни...Свобода или Смърт!!!

85

Анонимен

преди 3 години

До 123Точно наскоро говорих с един познат предприемач, който си беше дошъл за празниците.Каза, че във Франция става все по-зле.Преди 10 години е печелил добре, но с всяка изминала година положението се влошава според него.Според мен нещо сбъркано става навсякъде по света.Живота става все по-труден и по-труден.Франция, Германия, Италия, Испания, САЩ ...Рашките се пъчат и се правят на велики, но и те така са го заскубали, че може би няма да избутат тази година без революция.

84

Христо Христов

преди 3 години

Ми тя тиквата лично пращаше хората навън.