48

Анонимен

преди 3 години

Нека някой просветен да каже знае ли за някой от село, закотвил се в града, който пак да се е върнал на село.

47

Too Far

преди 3 години

62, В града гъмжи от магазини, клиники, зъболекари и тем подобни.На няколко минути пеша, няма нужда от кола.

46

Анонимен

преди 3 години

На село без кола човек е умрел.Отделно, и да има такава, ако се наложи за нещо да я кара, и една ракия не може да пие като бял човек.Липса в близост на магазини , училища и какъвто и да било "сървис" като цяло.Комари, мухи и кърлежи допълват идилията.

45

До 50 Българин

преди 3 години

Най близка аптека, лекар и зъболекар има на 12 км. Много ли ти се виждат? Минавам ги за 10-15 минути с колата без да си давам зор. Когато живеех в София за 15 минути не можех да изляза на централната улица на квартала ми.

44

Терора

преди 3 години

наречен карантрина ни изпрати на село а не страха от измисления ви вирус !!!

43

Анонимен

преди 3 години

До 55Много ви здраве на областния град и провинцията. Всички драпате тук, превърнахте градовете си в руини. И София я орезилихте. Знам, че не ви пука, много ви здраве и приятни прогнози какво лошо било и щяло да става в София.

42

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 55Ей прованс, така ли се злослови за племенници, бе?! Злoбни и прoсти сте, пък после защо ви наричаме сeляндуpи...

41

читател

преди 3 години

До българин От 40 години познавам въпросното село.В него има две аптеки,лекар и е около 1500 души с ромите.Та, ромите на това село са основната работна ръка.Българите не ги търси,те даже и прасета не гледат.Рускинята ми продава яйца,а домашната свинска мас е по 10 лв.буркана.Но както казах аз пък им продавам домати и картофи.Ако ме питаш за името на селото няма да го кажа,защото ще вдигнем цените на имотите,а аз смятам да купя и съседния от третата страна двор.

40

читател

преди 3 години

До АнонименСлед три месеца,както казваш, нищо няма да бъде забравено,защото нищо няма да бъде така както е било.Забрави за статуквото.Ще настъпи времето на инако мислещите,на различните.Това,че съседа кара BMV не води до това и аз да карам такава кола.Всички отиват в чужбина или в София и аз тръгвам.Дошло е времето,когато всеки трябва да намери себе си и своето място под слънцето.

39

българин

преди 3 години

До: читател (Драги, номер 48)Само не разбрах, от 40 години ли живееш на село?Имам само няколко въпроса към теб:1. На колко километра от къщата ти на село се намира най-близката аптека?2. На колко километра от къщата ти се намира най-близкият лекар?3. На колко километра от къщата ти се намира най-близкият зъболекар?Мога да задам още въпроси но да не станат много.В селото (на майка ми) има една жена която ми е комшийка, но тя работи в Италия.Друг пък кара трактор или комбайн.

38

българин

преди 3 години

До: номер 47ХА-ХА-ХА, аз също обичам да чета научна фантастика!!!Разсмя ме от сърце!!!

37

българин

преди 3 години

До: номер 41Ами да, явно сме от различни села. Аз съм свидетел, защото съм живял на село като малък и всяка ваканция като ученик съм ходил при баба ми и дядо ми.Още по времето на комунизма имаше миграция към големите градове, а сега е направо мъртвило, все едно атомна бомба е паднала!Самите селяни го казват това, не аз - като говоря с тях викат, ей, добре сте си вие у София! Повечето пенсионери, стари хора, няма кой да се грижи за тях.

36

Драги,

преди 3 години

До българин-от читателГражданин съм по потекло,софиянец,видях селото преди 40 години.От тогава работя по двора-само трева и цветя на 1.5 дка.Скоро купих и комшийския двор,та станаха 3.5 дка.Докарахме я до там,че продавам домати и картофи на селяните,вярваш ли ми?Сея ги в новия двор.За да живееш на село се иска желание,много пари за работници,личен труд,кола и човешко отношение към хората.Днешната работа се върши с машини,никой не копа на ръка,а машините са скъпи,но си струват инвестицията.

35

мен

преди 3 години

и мен страха от простащината на придошлите ме кара да отида някъде в някое забравоно от бога място. Но ако те се върнат там, където са ги възпитали, София ще се превърне в едно наистина прекрасно кътче.

34

пияница мистик

преди 3 години

Саше, това "бащината къща" не е никак политкоректно в наше време. Вече има жени, които вадят много повече от мъжете и са независими и самостоятелни. Купуват си освен сами жилищата из градовете, но и вили и селски къщи за уикендите. Така че може да се каже, че коронакризата прати младите в мамината къща :)))

33

Сифилисчо

преди 3 години

Да се приберат още към 30%, че да стане пак приятно в София.

32

Анонимен

преди 3 години

Едно е да си идеш на село - друго да живееш!

31

българин

преди 3 години

До: читателВмирисан ти е мозъкът. Мечтай си за село, има много дълго да си мечтаеш.Защото по думите ти разбирам, че никога не си живял на село, за разлика от мен.Да, няма кой да коси трева наистина. Един мой познат минавайки по улицата го питам, викам плащам колкото кажеш, той ми вика - нямам време!Аз съм косил, колкото да мога да си вляза в къщата! Как се коси 4 декара двор?!Знаеш ли че само да пуснеш водата трябва да нагазиш във водомерната шахта за да отвиеш крана? И още много...

30

читател

преди 3 години

До българин Всичко иска "ръка да пипне",с мечти за есзотични почивки- няма да стане.Живуркай си във *** София и чакай някой да ти окоси двора.По селата даже се плаща по-скъпо за косене на трева,защото няма кой да върши тази работа.Българското село скоро ще стане екзотична мечта,само богатите ще могат да си позволят кефа да се кефят.Българските домати и картофи ще струват много пари,но сега не ти се вярва на думите ми.Короната ще промени ВСИЧКО.Вируса дойде за да ни покаже правия път.

29

Селският дух

преди 3 години

Се пробужда и зове обратно към родните места. На всеки голям празник виждаме масова миграция по родните места.Не се срамувайте хора от това че сте селяни и селският манталитет заложен генетично не се мени.