52

Полина

преди 3 години

Голяма подигравка с пенсионерите, които са се осигурявали 40 г. и накраяполучават колкото тези, които да се осигурявали на минимална заплата.Провал на цялата пенсионна система!Некадърници!Имаше и други начини да се помогне натези, които получават ниски пенсии, а не по този начин.Как може управляващите да нямат грам мозък в главите си?Ужас!Голям провал!

51

До Гост

преди 3 години

Точно обратното е за Япония - като пенсионери повече живеят в огромна мизерия и масово се самоубиват.

50

До 50

преди 3 години

И какво ще постигнеш с това преизчисление по твоя начин? Освен да ти се намали пенсията, друго е невъзможно да стане. Съвсем друго преизчисление трябва да има - ежегодно преизчисление на всички пенсии със средния осигурителен доход от предишната година.

49

Анонимен

преди 3 години

Наглец

48

Някакъв прост

преди 3 години

ПЛямпала, аз като един от най-простите, с пенсия 302 лв и 49 ст плюс още 50 лв, освен като ***, но и беден имам един въпрос: Колко от Вас ще се подпишат всички пенсии да се преизчислят въз основа реални доход от ЦЕЛИЯ трудов стаж? С какви баджове и още висящи табели ще се накичите, ако бяте извършили изпитанията на корабите БМРТ "Алфеус" от заводите Гдиния-Гданск, на 100 хил. танкер "Хан Аспарух" т. н. обект 02, и на "Петимата от РМС"?И още въпроси, които ще задавам.

47

Гост

преди 3 години

В Япония няма държавна пенсия. Всеки сам си внася в частен фонд. Затова там има пенсионери с бели капели и такива, които на 80 години метат улиците.

46

КИМ

преди 3 години

Как ще има пари като храним и *** ни, които нямат елементарно образование, не ходят масово на работа, а чакат само на помощи.И навсякъде са с предимство, за разлика от нас.Та как на тях ще дават по-малко пари това ще си е чиста дискриминация🙄

45

Каквото и

преди 3 години

да се прави, както и да се преизчисляват пенсии, както и да се дава на калпак от пенсионния фонд винажи ще се краде и никога няма да стига. Причините са основно демографски. Пенсионния фонд е нещо като пирамида - ако влизат повече отколкото излизат може да си правиш всякакви сметки, ако е обратното както е при нас - всичко е на дотации и на дълг. Единствената сметка, която би работила е адекватна демографска политика, която да подпомага раждаемостта на умните и работещите.

44

м,да

преди 3 години

Осигурявал се на минималната и сега ще взема 300лв наравно с другите....

43

Свиня

преди 3 години

Русия стои зад Сърбия и начело на Русия е Путин а не пияницата Елцин....Русия не е разграден двор като по времето на ПРЕЕСТЪПНИКА Горбачов и ПИЯНИЦАТА Елцин....Ако някой си мисли че НАто отново ще вилнее в Сърбия има много здраве...да ходи да мучи жално в обора...Така че чака ни нова студена война.....

42

Анонимен

преди 3 години

Където гербав мине, сто години трева не никне.

41

Българка

преди 3 години

Сега стана така, че се нарушиха логика, смисъл и принципа на пенсионната система всеки да получава това, което съответства на удържаните и внесените му осигуровки. Вместо чрез социалното подпомагане, на хората с ниски пенсии се дадоха пари от пенсионния фонд, които не им се полагат. Грубо звучи, но това е нещо като кражба. А е гадно и че тези, фирмаджиите, които са се самоосигурявали на минимална заплата и съответно имат малка пенсия и те реват, че им е ниска пенсията и управляващите им угаждат.

40

Българка

преди 3 години

Прав е Калфин! Не трябваше минималните и максималните пенсии да се вдигат с по 20 процента и то от 1-ви януари, а другите от 1-ви юли с по 5 процента. Справедливо щеше да е преизчисляването на всички пенсии съобразно индивидуалния коефициент и актуалния осигурителен доход. Такъв беше и един от вариантите, които се обсъждаха, но може би беше само да се каже, че се предлагат варианти. Щеше да е чудо да се приеме нещо такова, защото имаше предизборно обещание за 300 лв. пенсия.

39

Анонимен

преди 3 години

Съжалявам, но имам чувството, че у нас най-добрия пенсионер е мъртвия пенсионер. Да си внасяш цял живот и да не вземеш нищо.

38

Анонимен

преди 3 години

25,Какво значи работодателят да не иска да плаща осигуровки? Като не иска, а ти искаш, не работи там. При липса на хора набързо ще почне да плаща.Проблемът е в друго. Работникът иска максимума чисто. Да, ама бюджетът за позицията е Х. За да вземеш 1000лв, вместо да плащат 1600, те осигуряват на МРЗ и с 1200 ти дават исканото от теб. Е, като дойде за пенсия, ревеш... Но пък не би се навил за взимаш 700 и другото да е данък, нали?

37

Помнещ

преди 3 години

Пишеш Ивайло Калфин и хоп 1990-1997 - БСП. 1997 държавата фалира. Имаше един млад комунист, който тръгна да прави бизнес с братските народи. Изчезнаха парите за пенсии, а.заплатите бяха по 3 (три) долара. И сега, след 20+ години излизат такива, и Румен Гечев, тогава финансов, и започват да раздават присъди. Нямало смисъл от това, пенсиите, не знам си какво. Тези хора не ги ли е срам. Даже да не се участвали пряко във фалита, аз бих се скрил. Те тръгнали пак държавните финанси да оправят.

36

Анонимен

преди 3 години

До 38Първо чети и осмисли. Казва, че не може да вдигаш само ниските пенсии, а трябва да се вдигат всички наведнъж.Ако съм се осигурявал 40г на 400лв и взимам 300, а ти си плащал 40г на 1000лв и взимаш 350, няма да ти е никак приятно, че си плащал данъци, нали? 40г си давал по 200-300лв повече всеки месец, за да получиш едно нищо.Равните пенсии дават ясен сигнал към хората, че няма смисъл да плащат данъци. Трябва да взимаш примерно 60% от заплатата си с отчетена инфлация, за да е честно.

35

До 36

преди 3 години

Какво значи 620 лв. средно?Дете с увреждания само ако е вродено взима висока помощ,а придобитите -20-30.-50 лв.

34

Анонимен

преди 3 години

Иска да каже,че новата минимална пенсия от 300 лв. е "супер лукс "трябваше пак да е 200-250 лв.Този който увеличи пенсионната възраст с ниски пенсии!Изобщо не си спомня при кое правителство беше хиперинфлацията,която стопи всички фондове,след това деноминацията с МРЗ -150 лв.1999 г.,а пенсиите по 100-120 лв,че и по малко.Другарю,ти не виждаш ли стандарта,това са пенсии за изслужено време ,орязани не защото хората не са работили ,а защото заплатите са били ниски,но сега стандарта е друг.

33

Анонимен

преди 3 години

По света хората като се пенсионират вземат 80% от заплатата си,-----Взимат, ако са работили на минимална заплата.