57

Щирлиц

преди 3 години

"Общо взето, доверието при нас е "един близък ми каза", т.е. социалната дистанция е вид достоверност, а не доверието в науката"У нас отдавна няма наука,този тръгнал да разказва научна фантастика.

56

Еди

преди 3 години

И франсетата са скептични и австриците са скептични че и поляците и норвежците. Типично хората да не искат да се ваксинират с нещо дет не е изпитано дълго за последствия и им се пробутва на всяка цена.Айде да бе оплюваме българите като ***, бай Ганио

55

@56

преди 3 години

Ваксини на свободния пазар няма да има поне до края на годината. Всичко се поръчва на държавно ниво. Т.е. твоят въпрос не стои на дневен ред поне до края на 2021. Очевидно идеята на ББ е такава - да ваксинира минимално количество хора и после да накара останалите да си купуват ваксините, но това просто няма как да знате, защото ЕС казва, че всички ваксини трябва да се купят централизирано. И макар че Германия си е уредила допълнителни, ние не сме Германия.

54

...

преди 3 години

Значи имам следните въпроси? Сега дават, че ваксината ще тряе мин. 3 месеца! Цената на една васкина ще е някъде към 60 евро на свободния пазар! Засега държавата плаща, но е ясно, че тази ваксинация ще стане доброволна задължителна, и в един момент когато държавата каже абе гледайте си работата от тук нататък вие си плащате, та 4 пъти годишно по 60 евро дават 240евро на човек за едно 4 членно семейство 1000евро на година! Та въпроса ми е ЗАЩО да се ваксинирам при едни такива цени????

53

@55

преди 3 години

Дори 50% ефикасност е по-добре от 0% ефикасност. Освен ако нямаш по-добро решение. Защото в момента изборът е между ваксини и да си стоим затворени до второто пришествие. На мен лично ми омръзна да съм затворничка, искам нормален живот, в който хората се срещат и прегръщат и се забавляват заедно, а не дистанционно. Ако ваксината ще ни върне нормалността, ми да се ваксинираме и толкова. Ваксините за грип действат, да се надяваме че и тази ще действа.

52

Анонимен

преди 3 години

Защо мислите, че ваксините ще са ефикасни?Аз лично не мисля, че ще са особено вредни, по-скоро мисля, че няма да спрат епидемията.

51

Анонимен

преди 3 години

Още един в шоуспектакъла "епидемия". Тези умора нямат, което говори достатъчно ясно за психическото им здраве.

50

Психиатър

преди 3 години

Колегата психолог е полудял. Сега е убеден, че нормалните са луди. Трябва да му се окаже спешна медицинска помощ.

49

Анонимен

преди 3 години

Росене,и ти си на хранилката.Кога започна да разбираш от медицина,та и съвети даваш по въпроса???

48

Анонимен

преди 3 години

Оф, да си го кажем направо. Българите са страхливци. Това е истината - затова при първото затваряне нямаше случаи, защото хората се бяха подплашили и се пазеха. След което се подлъгаха по разни фалшиви спасители и се отпуснаха и настана голямата сеч. Сега още се наплашени и случаите са малко. Общо взето май сме много много страхливи. Което не ни прави чест. Като видят, че хората се ваксинират без проблеми, ще им мине страха и всички ще поискат да се ваксинириат. Само че ваксини за всички няма.

47

Анонимен

преди 3 години

До noFreeman... изрева неандерталецът, който гордо се зове българин. Ей, това белите *** сте едни и съща агресивна *** по цял свят.

46

Анонимен

преди 3 години

Няма да се промени защото към негативите от ефекта на ваксината ще се прибави и страха, че ще ни сложат ваксина с изтекъл срок. Тоталното сриване на доверието във всички институций е незаобиколим факт.

45

Анонимен

преди 3 години

До МагдаленаТова изказване дзоказва тезата на статията: средностатистическият българин мрази учените хора, а пък от интелектуалци направо го хваща уртикария.

44

АЗ СКОРПИОНА

преди 3 години

До АнонименСмятайте че ако има реклама за гей браковете. Този същият психолог ще даде пример.......................Ти сериозно ли ? Е, много си зле човек. Ако Росен е гей, аз съм космическа ракета. Бива хейт, ама чак да стигаш до абсолютно ненужна злоба е трагикомично.

43

АЗ СКОРПИОНА

преди 3 години

До noFreemanхей йорданов срещна ли те на улицата на 100% ще повярваш и на мен, колко големи са юмруците ми... те такива и преди и след измислената ви заразичка ще ви трепеме, а сте се измъкнали от дупките си=============Ами браво на теб, то нали знаеш - който няма горе в тялото има юмруци. Жалък си.

42

българин

преди 3 години

Следвайки абсолютно същата психологическа схема, всеки който изрази и най-малкото съмнение във ваксината веднага се обявява за "антиваксър", а тези, които не са съгласни с безумните мерки срещу пандемията се обявяват като "любители на конспиративни теории".Тук е мястото да кажа, че примерно от 100 конспиративни теории една се оказва вярна.Адолф Хитлер е умрял в бункера в Берлин, но нелегалният експеримент със заразени със сифилис чернокожи в Алабама е истина. И не е само той!

41

анонимен

преди 3 години

До АК-47Прочетохме го преди теб материалчето! И кво?!

40

Коментар

преди 3 години

Като чета някои от коментарите ме хваща срамот нас - българите. Ние българите считаме, че смеспециалисти по всичко, най-вече това, което партиятанареди. Недай боже някой капацитет да каже нещо, хилядинеграмотници ще се втурнат да го опровергават.То и затова сме все недоволни от всичко и от всички.

39

анонимен

преди 3 години

До българинМоже и да е вярно, че като се върнал от фронта един комунист заклал дядо му като яре! Въпросите с главно В са:1. Защо!? Лично аз ще пропусна пикантериите в стил "Една Жена Каза"!2. Защо след като комунист е заклал дядо му и той /Бойко/ е станал комунист?Има и други защо и нека тези, които четат да мислят с това дето имат между ушите си!

38

АК-47

преди 3 години

"Най-голямата заплаха за господството на човека над тази планета са ВИРУСИТЕ"!!! - Джошуа Ледерберг, Нобелов лауреат по физиология и медицина, американски генетик и биохимик. /1925 г.-2008г./ Казал го е човекът още през миналия век. Така че, не се водете по акъла на мангъровци и разни ти ми там антиваксъри. На тези същите да не би да не им се е зачервявало мястото при имунизация против полиомелит и дребна шарка, и не са вдигали температура ли. Ама разбират от всичко от "А" до "Я", като Гала.Прочети още на: https://dnes.bg/obshtestvo/2021/01/10/matematik-ima-skok-pri-decata-shte-ima-i