95

хм108до 113

преди 3 години

Не сте технически грамотен, затова не можета да разберете. Аз съм работил и с качествени неща и знам разликата. Естествено, че може да се сглоби сложна машина в Китай, но те самите имат практика да канят инженери от чужбина, за скъпи проекти. Имам приятел, дето от миналия Март е там-монтират едни немски с-ми на кораби. Трудно е да се каже кое по кораба е китайско и кое не!

94

Анонимен

преди 3 години

Когато проектът Кимерика започна, в Китай нямаше нито един свестен инженер. Въпросът е в това, че практиката показа, че се инвестира основно в тоталитарни държави.

93

Русия

преди 3 години

А пък ФАЩ прай саму бърбан.

92

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 106Не става така. Компаниите търсят места с готови хора. Кой ще планира завод тук, ще търси подкрепа държавата да открие отново професионално училище и ще чака 5г за първи випуск чираци, 10 за първи випуск висшисти(пак чираци)? При това с риск випуските да излязат гола вода, защото ни учителите имат опит, ни нищо?Ако се чудиш защо има автомобилни заводи и такива за телефони, телевизори и т.н. в Словакия и Турция, а тук няма, то отговорът е и в липсата на готови кадри и училища.

91

Анонимен

преди 3 години

Докато не се научат да ядат с нож и вилица и не станат по придерчиви към храната си ще си останат в ниският клас и нуво на еволюционно развитие

90

хм..

преди 3 години

Искат да правят висок клас стока, ама още не могат! Качествените неща затова са по-скъпи, защото са минали тестове, ползвани са в работна среда, ако е имало грешки са отстранени и т.н. На тези никога не им стига времето да си тестват нещата и да са изпипани, дето се вика. Може би искат да правят машини или самолетни двигатели??...., но там конкуренцията е на друго ниво. Аз бих купил немска, японска, даже американска. Някой ще се радва ли да го качат на Еърбъс със китайски двигатели?

89

Анонимен

преди 3 години

И след като се обучат тези специалисти,трябва да им осигурите работа и добри усповия на труд,живот и пенсии,за да не избягат извън България.

88

Анонимен

преди 3 години

До АнонименПрофесионални работници винаги може да се обучат,стига да има желание,към средните училища още стоят някои цехове за практика и обучение,може и пансиони(общежитие) да направят,ако даден център е съсредоточен на едно място в страната,може и на обмен да ходят,проблема е ,че трябва да се влага в човешкия капитал и се обучава,след като искате професионалисти,а не да ревете,че вече са на свършване специалистите в страната!

87

Продадохте всичко

преди 3 години

наши разработки фабрики производства. Търсихте мекото или два лава и си милионер.Да ама не. Пазарите ги ликвидирахте за пари. Труда си имаше нормативи сега няма всичко е на пазарлък. Ама качество нула. Измами ,лафове пари, дрога фалшиви банки, фалшиви политици всичко е у БГ.

86

не се плашете

преди 3 години

шъ упраим работата. Хайлази такива само парите са ви в главата и цените.

85

Анонимен

преди 3 години

До-95Абе ти Нормален ли си,тук не можеш вече да намериш вече един читав електричар,стругар или заварчик,щял да произвежда нашия! Какво?Най вероятно мъцари или.....!

84

95

преди 3 години

Наивно момченце си. Нищо не зависи от теб. Зависи от Началниците, както казва твоя Идол - Тиквата. На теб финансирането ти е трудно и с висок процент, а немеца взима евраци на 1.5% лихва без проблем. После държавата не му пречи, а помага за всичко. А в *** герберасти, *** и депесари лапат 1/3 рекет от всичко. Плащаш ниски заплати, но *** идват полупияни на работа, а и трезви да бяха са необразовани и недисциплинирани.

83

АнтиГЕРБ

преди 3 години

С политиката на ГЕРБ може да настигнем Китайците по евтина работна ръка - Както е тръгнало след 10-тина години управление на Б.Б. и тук ще работят за по 100 $ на месец

82

Чушкопеку

преди 3 години

Как кой? Тиквенистан - тигъра на Балканите, Европа, Света, Вселената и т.н.

81

Гоуст

преди 3 години

До До 95България беше с топ образование сега сме последна дупка медицината безплатна частни болници не съществуваха.

80

До 95

преди 3 години

Това не е носталгия,това са просто фактите, къде бяха те - къде бяхме ние,къде са те сега-къде сме ние!Това че ти не ги приемаш,няма никакво значение!

79

Анонимен

преди 3 години

До до 90Ти вярваш ли тия прстии за 100 доларес на месец.Хахаха и как ако взимат такива заплати в Европа е пълно с китайски туристи на тълпи.Лъжат ви много яко а вие се връзвате

78

Цун Кай Го

преди 3 години

Как кой?!? От понеделник арбайтен, *** с ***.

77

Китаец

преди 3 години

Ако не е Китай нямаше да има поме 4-5 световни епидемии от смъртоносни вируси-ФАКТ. Въздуха щеше да е по чист, нямаше да има и озонова дупка, а стоките чяха да са качествени !

76

до 90

преди 3 години

Аз не мога да разбера подобни носталгии по робството на Живков. Еди какво си сме произвеждали. Абе, мама му стара, кой те спира сега да го произвеждаш, бе? Айде плащай по 100$ месечно, колкото взимат китайските роби из завосите на Фокскон, работещи по 18 часа на ден, и започвай да произвеждаш в Българи да видим. Давай! Спира ли те някой? Абсолютно не... Само мрънкане какво било на софрата с ракията. Ама какво ще бъде зависи от тебе, не от друг!