58

ШОПА

преди 3 години

ДОКАТО ОТ УПРАВЛЕНИЕТО НА мАКЕДОНИЯ НЕ СЕ РАЗКАРАТ СРЪБСКИТЕ МЕКЕРЕТА ПЛАТЕНИ ОТ сЪРБИЯ И ГЪРЦИЯ-НИЩО НЯМА ДА СТАНЕ.

57

Ива

преди 3 години

Вето бе *** антични!

56

Малко слонче

преди 3 години

Машалла Османи ефенди машалла.За толкова време само това ли излюпихте в измислената държава.Не чакайте изборите в България да минат,нищо няма да се промени след тях.

55

11

преди 3 години

Брееййй, кво убаво северномакедонско име - хем буяр, хем османлия. Завалийките, май ги управлява тамошното депесе.

54

Анонимен

преди 3 години

О да, кажете си това на вас, толкова отмраза към българите и България,която бълва от новоизлюпената държавица край Вардар, няма в целия свят.

53

Анонимен

преди 3 години

Я пак. Добре почваш, да видим quo vadis.

52

Анонимен

преди 3 години

Не само македонци и албанци ни мразят!!!

51

Ей Богу

преди 3 години

Някой нещо разбра ли от излиянията на този Османи...??????Аз не!Много празнодумие!

50

хитруване на дребно

преди 3 години

Докато не признаят в писмен вид,че цар Симеон е български цар,че Гоце Делчев е българин,че братя Миладинови са българи и т.н.и, че нямат претенции за македонско малцинство в Бълагария,че нямат териториални претенции към Югозападна България,няма да им се вържем на плиткоумните трикове!!!БАСТА!!!До тук беше с "братското"доверие и добрина!!!

49

Анонимен

преди 3 години

Господина добре е запознат с договора,че няма срокове,т.е. на добра воля.Е да но няма такава на мм, от 3 г. се тупа топката.А историческа комисия от историци македонисти фалшификатори да продължава е бош лаф.Не иска срокове,и защо,е моля дотук беше и така да влязат в ЕС с добра воля и антибългарска риторика,да не признават дори,че българския етнос съществува в СМ,че българския език е бил основен до 1944 г.,преди Блаже да създаде "плескавицата"т.н. македонска азбука и да поселчат езика.Абсурд!

48

Албанска

преди 3 години

Абе, знаех, че всички македонски политици са сърбомани и българомразци, но не знаех, че и етническите им албанци са такива!? Тоя Осман Буяри още малко ще покръсти на Огнен Боянич.

47

анаЛизатор

преди 3 години

Бля-бля-бля...вятър и мъгла...ПРАЗНОДУМИЕ и клатене на вятъра без никаква конкретика!!!Много приказки ,съдържание никакво.В типичен северно-македонски стил ни се обяснява нещо от сорта:"Дайте да дадете..."Аман от северно-македонски лакърдии и тарикатлъци!!!АРЕ у ЛЕВО!!!Не мож да КРАДЕТЕ нашата история и език!ТОЧКА ПО ВЪПРОСА!!!

46

До 48

преди 3 години

Няма точни данни за славяните,нито са открити артефакти за тяхното присъствие.Говори се че са дошли или били на Балканите,но и при разкопки не се открива нищо.Ако в днешната територия на БГ е имало славяни ,поне в ДНК трябваше да е налично,а то е между 1-5%.Това предполага минимално присъствие,докато на траките е близо 49%.

45

анонимен

преди 3 години

До Анонимен 48По близо до истината е думата СЛОВЕНИ от СЛОВО! Думата "славяни" е в употреба от около 200-250 години! Словени са били и прусите /живели са на територията на днешната германска провинция Прусия/ - изтребени и понемчени! Панславизма е имперската измишльотина на Екатерина!

44

Анонимен

преди 3 години

До 46 титовистЧакай ся,вие що сакате,вие да ни псувате,а ние да си даваме и другата буза за да ни ударите така ли!? Така ли са ви учили в Титова Югославия а?Съжалявам , но нещо сте се объркали и сега ще ги ручате жабетата, докара ви изветрее югославската отрова от дебелите СМ глави.Или както казваше българския министър председател Ляпчев родом от Ресен,че с вас трябва с кротце со благо но и с малце КЮТЕК!

43

Анонимен

преди 3 години

До анонименНе е вярно че няма славяни. Славянските племена се преселват от севера на балканите след падането на Рим и после част от славяните се смесват с прабългарите и траките и така се формира модерната бг нация. Старобългарският език става смес от езика на траки, прабългари и славяни и после се приема и от част от другите славяни, руснаци, сърби и др. чрез азбуката.

42

Анонимен

преди 3 години

До до всички против РСМНе всички са българи. Биват критикувани тези, които не са и се опитват да твърдят, че такива там няма.

41

анонимен

преди 3 години

До анонимен 44 довършвам:prеssо Аldо, 1595). Cлeд тoвa Мaврo Oрбини дoрaзвивa идeятa в книгaтa cи "Цaрcтвoтo нa cлaвянитe". Пo-къcнo Eкaтeринa Втoрa възприeмa тaзи тeзa зa дa зacили руcкoтo импeрcкo влияниe върху бългaри, cърби, хървaти и др. Cлaвяни кaтo нaрoд НЯМA, имa oтдeлни нaрoди/нaции/, кoитo гoвoрят нa cхoдни eзици.Щото пинтиите от ДНЕС дават само до 500 знака!

40

анонимен

преди 3 години

До 35CЛAВЯНИ прeз 9-16 вeк НЯМA. Имa бългaри , cърби, хървaти/дaлмaтинци/, моравци , пoляци, мocкoвци и др. Зa първи път думaтa "cлaвяни" ce рaждa oт пeрoтo нa Винкo Прибoeвич. Дoктринaтa cи Прибoeвич публикувa прeз 1532 г. в cъчинeниeтo cи Cлoвo зa прoизхoдa нa увeнчaнитe cъc cлaвa cлaвяни (Dе оriginе suссеssibusquе Slаvоrum), кoeтo издaвa във Вeнeция нa лaтинcки. Прeз 1595 г. e нaпрaвeн прeвoд нa итaлиaнcки и e издaдeн във Вeнeция - Dеllа оriginе еt suссеssi dе gli Slаui (In Vеnеtiа:

39

Анонимен

преди 3 години

хм, значи в македония имало македонци, албанци и ТУРЦИ, но няма българи?на този тотално му е разместена рамката, докато не назоват нещата с реалните им имена, няма как да бъдат република северна македония