37

А в БГ как е ?

преди 3 години

Тук свободата направо е НАВСЯКЪДЕ , и всички са свободни .... като например "свободните" шивачки из многобройните фирмички в южна България . Получаващи "достойно" заплащане за 12 часовата си работа .... "свободните" пенсионери, работили за държавата по 40-50г. и сега "свободно" получаващи по 100лв. пенсия. Тук всички , повтарям всички получават мнооого добро заплащане за работата си и никой не иска да бяга в чужбина.Ако бяхме от Третия свят,това тук щеше да е робство, ама ние не сме. НАЛИ ?

36

Анонимен

преди 3 години

23Китай на снимки е като тук да снимат подбрано сгради, за къщи да покажат именията в Бояна. Една фотосесия пред Бедрум или хитова чалготека и западняците ще се шашнат. Чужденци милионери са ме питали откъде тук имаме пари за толкова ламборджинита и ферарита и нали уж сме бедна страна... Отвори сайт за имоти и виж какви имения се продават у нас. Това прави ли теб и масата богати?Снимките не показват истинския живот. Поне не тези от брошурите.

35

Анонимен

преди 3 години

29Само 17 бедни в една китайска провинция? Я пак. Виж хубаво как живеят там "богатите" работници. За повечето да отидат при родата веднъж годишно е немислимо, живеят в коптори, спят в шкафове в офиса, защото нямат пари за квартира.Друго интересно за размисъл е там колко често поради политиката за едно дете в семейство са абортирали момичетата и сега има цели села без жени и случаи двама братя да делят една жена и да са щастливи, че изобщо са били някога с жена за разлика от другите в селото.

34

Анонимен

преди 3 години

До до 23Добре ли си?"че на промитите западни мозъци, които дори труда не си правят да погледнат снимки от Китай им е бедна фантазията" ,те не гледат снимки,западняците имат фирми там, от цял свят имат производства или предсавителства в Китай, да не мислиш,че ще изпуснат евтината работна ръка и милиардния пазар на Китай?

33

Анонимен

преди 3 години

Да и жива и здрава,да си вземе желания от нея дом и дано има късмет в живота!

32

мда

преди 3 години

А в демократичната плуралистична членка на ЕС и НАТО американската партньорка България има индивиди, от съдържанивто на чието нощно шафче може да паднеш от стола, но 85% от населението живее не твърде скромно, ами направо в бедност и мизерия.

31

Анонимен

преди 3 години

Русия и Китай ще повишават стандарта си на живот, населението на ЕС и САЩ все повече ще обеднява.

30

Анонимен

преди 3 години

Каква сила е Китай след като партията си определя капиълистите. Кой да е милионер и кой къде да работи в кои колективи и какви пари да получава.Гладен няма да е но и право на избор няма. Собственоста му е зависима от партията

29

Анонимен

преди 3 години

За роб се приема. Човек без собственост, лични документи, право на избор.

28

SS

преди 3 години

Колкото и неверотно да ви звучи няма по производителен труд от робския. Трудовата повинност навремето,бригадирското движение,строителните и ж.п. войски ,общественно полезния труд всичко това е форма на робство.Колко хора живеят в жилища посроени от безплатния войнишки труд ? Има щял град построен от бригадирите,ж.п.линията Пловдив-Карлово е построен доколкото знам от трудова повинност и бог знае колко още.Не си мислете че родския труд ще изчезне.

27

Анонимен

преди 3 години

В китайска провинция има само 17 бедни от 80 млн. население. В България при ЕС и НАТО над 80% жиевят в бедност, а в провинцията е мървтило, всичко се блъска в пренаселена София която се пръска по шевовете, за да работи за мизерно заплащане.

26

до 23

преди 3 години

другарче, отиди в китай от богатстово ще ти падне шапката, но няма нужда да ходиш погледни дори нашумелият Ухан как изглежда на снимки в Интернет, като град от 22-ри век! за съжаление Китай стане Велик, докато запада се успояваше колка са зле и колка са бедни, те се изтласкаха толкова напред, че на промитите западни мозъци, които дори труда не си правят да погледнат снимки от Китай им е бедна фантазията!

25

Анонимен

преди 3 години

Това е, има добър живот само в държави основани от бели англосаксонци.САЩ, Канада, ЕС, Австралия, Нова Зеландия.Африка, Ю. Америка, Азия има много робство и затова тези хора бягат към горепосочените държави.

24

8 години свобода

преди 3 години

не е малко, у нас р0б се раждаш, р0б умираш!

23

SS

преди 3 години

Форми на робство има много.За съжаление се измислят все по нови.Идващата финансова криза ще задълбочи модерното робство.Помислете си. От какво не сме зависими ? Уволняват те от работа,или ти блокират банк.сметка и ставаш балон.Имаш фирма,пречиш на някого идват слагат ти непосилна глоба и край.По един или друг начин полуроби сме всички.

22

Личен избор

преди 3 години

До До 21Мда,донякъде и ти си прав. Трудно, но не невъзможно Робовладелския строй е приключил с бунтове на робите, родени като роби, обучени от деца да бъдат роби и всички те абсолютно неграмотни, защото знанието тогава е било приоритет само на господарите.Впрочем модерното робство не е само в третия свят.Има го и в Англия и в Германия и в Арабския свят и в Азия... навсякъде където има хора с робско подсъзнание има и робовладелци.Повтарям.Не можеш да направиш роб някой който обича свободата.

21

До 12

преди 3 години

В Китай няма бедност? Ти от какво си облъчен? Бедността в Китай е брутална!

20

До 21

преди 3 години

Мда, донякъде съм съгласен. Когато обаче си роб от дете и това, което познаваш е само робство, тогава е мн трудно да се откъснеш и да се противопоставиш. Знанието е най ценното нещо на тоя свят! Само тогава можеш да бъдеш свободен!

19

Личен избор

преди 3 години

Робството е въпрос на избор.Личен избор.Някои хора е по-комфортно да се подчиняват на другите отколкото да вземат сами решения за съдбата си.Много хора ИСКАТ да има над тях някой всемогъщ и с власт,кото да ги напътства,които да им казва какво е добре за тях и който да ги води.Другата група хора са тези които разчитат на собствените си сили и САМИ решават съдбата си .Опитайте такъв човек да го подчините на волята си.ЩЕ ВИ ПРЕГРИЗЕ ГЪРЛОТО.Робство не може да съществува без съгласието на роба.

18

Анонимен

преди 3 години

Кошмари в една държава от третия свят.