160

-------

преди 3 години

Бaйдн си е човек на китайците. Канада и Европа вече ca под китайско влияние.

159

Анонимен

преди 3 години

Ако Китай го въведат това, означава вечна диктатура на ККП. Мисля, че светът прекали с толерантността към тези!

158

НИЕ, ХОРАТА...

преди 3 години

Ние, хората, сме създадени от Твореца по негов образ и подобие и със свободна воля. Изборите са наши и последствията са наши.Толкова е просто!Всичко друго е богоборство.България е Християнска страна.Бога да благослови българите!

157

Анонимен

преди 3 години

С най-малко точки няма да ги ваксинират, а ще ги скопяват.

156

те са изумителни

преди 3 години

тИХО, КРОТКО И С ТАКИВА "ИГРИ" / СПОРЕД АВТОРА/ ТЕ ОТДАВНА СА В 24 ВЕК, повярвайте ми - виждал съм ги лично! А нещо за "игрите на демокрация" в САЩ да каже автора? За заличаване на акаунти в социални мрежи, за ТЕРОР на "правилни" и погроми над магазини - те ка политкоректни? За премахване на полове от Конгреса на същата "демократична" САЩ?

155

САМО КИТАЙ?

преди 3 години

Това е глобален експеримент. Той само започва от Китай - както вируса. Въобще не е за смях! Това е Новото нормално. Трябва да е ясно. Ако успеем да го избегнем ще е чудо.

154

Пътуващ във времето

преди 3 години

Ейй ти да видиш.Китайците вече съвсем нямат лична свобода.Спете овце,носете маските над челото ако щете и този режим ще дойде и при вас.Дигиталната валута,дигиталната самоличност и другите неща от 4-тата индустриална революция също ще станат факт и ще бъдат представени като видиш ли "раят на земята'',но реалността ще е съвсем друга-щом правителството има достъп до личните ви данни,социалния ви рейтинг,парите ви,само да кажете гъг срещу него и сте аут.Спират ви парите,намаляват ви точките и край

153

от СиднеиАвстралия

преди 3 години

то и в БГ е подобна система отдавна, ако си римлянин държавата те подпомага и можеш да правиш престъпления, колкото повече толкова повече точки ти дава и още повече безплатни неща

152

Анонимен

преди 3 години

Да съвсем като в black mirror. И да Оруел си е бил черен шаман от всякъде.

151

Gogo

преди 3 години

Това е вече наистина трагедия...

150

Зла свекърва

преди 3 години

Ами то в Библията си го пише: "Дето е Христовия дух, там е свобода." Респективно, където властите на една държава се противят на Христовия дух, там хората могат да очакват само робство. Но Господ е спечелил битката. Той пипа вътре в човешкото сърце. Как знам? С двама родители комунисти и партийни секретари, аз станах християнка. Няма по-добра реклама на свободата от потресаващата реалност на робството. Човек не може да живее само за едното си черво. В него има дух, който винаги ще търси Бога.

149

РОБотизация

преди 3 години

Системата на "точкуване" няма да мине без масово "чипиране".Днес в Китай,утре във всички "прогресивни" страни.Слава на ККП и вожда Ли Къцян!

148

anonimen

преди 3 години

С изключение на възхвалата на праеителството другото кое е лошо? Отсяват плявата и бутат стриктните и продуктивни хора напред. Първа икономика са, това какво Ви говори? Когато имаш тези предимства, жилище, кола и др. ти се размножаваш и децата ти са като теб. Вече виждаме резултатите от размножаване на *** и емиграцията на млади и знаещи, те това искат да избегнат. И най-вероятно ще успеят

147

РОБотизация

преди 3 години

По тази система,когато точките ти паднат под определен минимум,ще подлежиш на физическо унищожение.Ненужен и вреден.Под минимума точки нямаш право на кола,дом,семейство,жена,деца...Сънувам ли?!

146

пецата

преди 3 години

Половината китайци ще отпаднат от системата тъй като статистически голяма част от хората са криви и неприятни това ще доведе до масова емиграция по света , което е и идеята скрита зад тази система за соц кредит, тези които построиха китай сега искат да ги изгонят , тогава ще видите какво значи имиграция на 600 милиона човека , как ще влязат в европа и африканците ще ни се видят като добри хора по сравнение с китайците

145

J I k k k j j

преди 3 години

Че на запад кое е по-различното драги овчици?!?

144

Анонимен

преди 3 години

Контролиране, видеонаблюдение, мачкане, психическо малтретиране, следене на всички равнища на организация, унижение и заличаване на човешкото право на свободен избор, с една дума нечовешки, а робски и роботски живот.

143

БайХ

преди 3 години

Интересно, но там където живея изобилства с китайци и те са безспорно сред най-напористите, напредничави, самоинициативни и интелигентни хора в местното общество. Тази кредитна система в един или друг вид вече отдавна съществува в западните общества и на мен също ми е трудно да направя много работи ако не съм си платил парлинга, глобата или сметката за телефона например. Просто на китайците им се налага да я модернизират до безумие предвид огромната и трудно контролируема популация.

142

пияница мистик

преди 3 години

...А тука идеотите комунисти скимтят за някакви измислици, че Бил Гейтс щял да ги чипира, за да ги следи. Я гледайте китайските комунисти какъв глобален контрол налагат. Милиард пъти по-зле от това да им вкарват чипове за следение, че и пари да дават за тях. Събирай точки и лайкове пред партията, която ще те контролира на 100%, от слушане силно на музика до разделно събиране на бoклука и ако не изпълняваш, ще те отритнат от обществото заради нисък рейтинг и ще умреш от глад.

141

Христо Христов

преди 3 години

Стоянчо, а Ти лично, знаеш ли какво е да си свободев?!