13

Анонимен

преди 3 години

В текста по-долу *** да се чете като diarrhea!

12

До анонимен 21

преди 3 години

Това за съюзниците надали има някой българин да не го знае, умни. И да не псува по този повод! Въпреки това, немците са изгонили българските студенти, дядо ми и баба ми, в частност. Ако не рипаше толкова, щеше да забележиш, че съм писал, че дядо ми е имал И НЕМСКИ орден. Документът е подписан от Генерал-фелдмаршал Мантойфел, командващ войските на Южния фронт. Не саморъчно, а с печат, 1:1 като този в Уикито. По-добре е да премълчиш, въпреки напиращия словесен ***, отколкото да станеш за резил!

11

Глад

преди 3 години

Половината от тези капацитети, които не са намерили своята реализация в чужбина днес гладуват в България и умират, като "коне без история".

10

@ к.14

преди 3 години

Зависи какъв е ВУЗа. Бившият Педагогически институт , сега ЮЗУ, от десетилетия произвежда юристи - там завършиха Право механизаторът, бивш лидер на РЗС, бившият лидер на ДПС и учител Л.Местан, Каракачанов - Международно Право. Сегашният гл.прокурор е решил на стари години там да става свободен докторант и да получи научното звание Д-р. Бургаският свободен университет пък бълва едновременно юристи - бивша негова възпитаничка беше зам.министър на МП и инженери. Перник правеше архитекти...

9

Анонимен

преди 3 години

Че физици и химици ще бъдат сред най-кадърните учени в света, кои други! Смятате ли, че такива ще станат пожарникари, икУНУмиЗДи от бившия ВИИ "Карл Маркс", милиционери, завършили Право във Висшата милиционерска школа, лекари, завършили медицина и станали джипита , философи, политолози и социолози?! Та те са за вътрешна употреба - кой премиер - единствен в света пожарникар, кой вицепремиер или със завършен колеж по туризъм - министър на социалните грижи и така нататИка.

8

10 до 11

преди 3 години

Стори ми се много умен - не правиш правописни грешки като повечето тук. А дядо ми не е главанак, а побойник - набил е Владо Черноземски, защото се е въртял наоколо и подслушвал. Той не е успял да завърши в Берлин, а баба ми - в Лайпциг, защото започнала ПСВ, а фрицовете не вярвали на славяни. Но има немски орден, освен двата български "За храбрость". Бил се е на Червената стена. Не се закачай с паметта на дядо ми!Знам много добре какви некадърници имаше в БАН. Много, но по-малко от другаде.

7

Анонимен

преди 3 години

До Забрави тройкаджиитеАз съм син на АБПФК и само аз и внук на царски учен, добър мой приятел, имахме отличен на приемния по ХХХХ. Не съм ползвал параграф 11, б! И познавам много такива. Станаха световноизвестни учени, един е в списъка на 25-те. Друг нахълта в Nature и остана там. Един десетилетия беше вицепрезидент на ОЯИ в Дубна и участваше в синтеза на нови трансуранови.Ти кой си?Не питам за име, а бил ли си някога за миг в науката? Как си в Citation Index? Или и там комунистите ти пречат?

6

Анонимен

преди 3 години

До ОбърнахтеЛиВнимание?Главанак, с това "Не са хрантутници от БАН, които са зачислени на заплата в институти на БАН, но си запълват времето, като четат остарели лекции в разни филиали на университети в страната." много се изложи! Какво ще кажеш за мързеливците от университетите, които предъвкват стари лекции години наред и също са зачислени на заплата? Защо ми пращаха години наред студенти да им водя практикума, а всъщност да им попълвам оскъдните знания? Защо им водих дипломанти? ***!

5

Светлинен

преди 3 години

Само че търтея им дава само 800лв на месец.

4

Щирлиц

преди 3 години

Феодални старци ли са,или нещо по-свежо?

3

Handel

преди 3 години

Защо лъжете? Аз си направих труда да проверя и разбрах че класацията е направена на база търсачката на Google - колко пъти Google намира съответно име. По тази причина в същата класация челни места заемат и 1492-*** индийци, а индийците са, както е известно, световни лидери в науката.

2

човек с памет

преди 3 години

Не знам как по времв на комунистическият режим били запазени, ама аз съм стар вечв с единият крак в гроба, но помня, че всъщност точно комунистическият режим даде тласък на науката и образованието и произведе най висок процент от висококвалифицирани и уважавани по света учени и огромна емигрантска учена маса...Явно новата история е да се променят нещата според призмата.на демагозите ама аз съм стар побелял и помъдрял...., но не мога да не отговоря когато истината бива изопачена или изкривена

1

ГРАД КОЗЛОДУЙ

преди 3 години

браво на БЪЛГАРСКИТЕ УЧЕНИ