255

ПроСоТо

преди 3 години

-"опят" фърлих адно око на "коментарите"../след известна пауза..Все пак имам и други "задлъжнения",както се изразява полицай Крафтрий../Какво ми направивпечатление?:-Некои си се опитват да "турат над един знаменател" "Бирения фест" на швабите и БЪЛГАРСКОТО "Мъжко ледено хоро"....Абе симпатяги,на "Феста" в Бавария САМО се нагъват мазни бургери и се лее бира!!!!НИЩО ОБЩО няма ОНАЯ "традиция" с нашата!!!Забранили са им това БИРОПИЕНЕ?..-Е,те имат нужда от малко диета!..Но "Хорото" е съв

254

Ковид за РЗИ

преди 3 години

В Кауфланд и Лидл що не ревете че има по няколко пъти повече хора , всеки ден във времена на пандемия?!?Щото и вие сте там да плющите, или бъдете обективни или мълчете!!

253

Анонимен

преди 3 години

До и така да еТака е!!!Да влезеш в ледените води се иска кураж,искат се здрави топки!!Който може ,го може!Който не може гледа!

252

Ковид за РЗИ

преди 3 години

Днес в Калофер само представителите на РЗИ са хванали от модерния вирус. Браво на Калофер, браво на Българите , да живее България.!!

251

Бг мама

преди 3 години

Тази година беше прекършена хегемонията на мъжете!!Този хилядолетен ритуал не само за мъже!!И ние жените имаме право да играем хоро за здраве!!Ние жените не сме по-долу от мъжете!! Както си мислят повечето ориенталци!

250

бай Ставри

преди 3 години

Как не ви е срам тъмни балкански субекти !!! Това, че нарушихте анти пандемичните мерки е нищо. Какъв е този варварски сексистки ритуал. Нямаше нито една жена. Това е расистка проява. На събитието нямаше нито един афро българин или поне афро или арабо европеец. Нямаше нито един ***, абе транс мъж или транс жена. И вместо под строй демократично да се ваксинират тия варвари ми пият ракия и вино. Не вземат като цивилизованите холандци и нашата елит интелигенция да дръпнат една бела линия.

249

Анонимен

преди 3 години

Не е само мъжко хоро!!Вече и жени влизат!!Това е добро начало на заличаването на половете!!Догодина ще е *** неутрално хоро!!

248

W

преди 3 години

До ВладиАйде сега, след Леденото хоро, дай да плюем и християнския ритуал. Да, някои скачащи за кръста са спиртосани. Ако видиш репортаж от хвърляне на кръста в Гърция или в Македония, и там ще видиш понаквасени батки. Някои са много набожни, други не. При публиката е същото - за някои хора е важна церемонията по водосвета, изричаните слова и т.н., за други е важен сеирът при хвърлянето на кръста. Е и? Самите попове не придирят толкова, но виж, възмутените атеисти много знаят да дават акъл.

247

Влади

преди 3 години

Умен човек беше казал, че българите сме по имитациите на религиозност. Никой не знае каква е символиката на хвърляне на Кръста във вода, но редовно показват голи бабаити как се надпреварват ( че и с бой) да го хванат. Напоследък пък, първа медийна новина е пиянското хоро в умрялото градче Калофер. Язък, че заради възмущението на Европа, отпадна древният обичай тричване на кучетата.Че защо се хвърля Кръст във вода?

246

Анонимен

преди 3 години

До АнонименПрез оная ми работа колко е посещавана германската традиция.

245

S

преди 3 години

До 268 Има народна традиция. Има народен празник "водици". Има и народен празник "топеница" в Софийско на Йордановден, когато се къпят омъжените през годината моми, и накрая се завършва с хоро. Всякакви варианти има. Църковните обичаи се преплитат с народните. Това в Калофер е местен вариант на тези стари празници. И какво като този Калоферски ритуал се е появил през 70-те години? Хората там са си привързани към ритуала и го изпълняват за тях си, не за камерите.

244

Анонимен

преди 3 години

Германската традиция я посещават милиони, а българската традиция я посещават онезим които са в селото, а останалите я плюят по форумите. Ето какво означава да си бил 45 год. под комунистическо робство и още 30 под мутрокомунистическо робство.

243

Анонимен

преди 3 години

До Като БотевНа такива като тоя няма смисъл да им обяснняваш подобни неща пич, няма да те разберат. Той не знае в кой град се провежда биерфест тръгнал да дава акъл....

242

и така да е

преди 3 години

До Анонимен 268Някой да те кара да влизаш в реката!?Те така решават,и го правят!Да са живи и здрави!

241

Анонимен

преди 3 години

Само не разбрах коравите глави кого нагъзиха, това не ми стана ясно.

240

Като Ботев

преди 3 години

Ясно е -разбираш от пиене и плюскане,но от българщина -няма начин!!! И понеже швабите послушно не са спазили своя традиция,да ти напомня,че те толкова послушно ,отговорно и акуратно се заеха с изтребването на ,,други" в газовите камери! Страхливо продължавай да надничаш иззад пердето,плюй по куражлиите и се възхишавай на изпълнителните немци!!!!

239

Анонимен

преди 3 години

Миналата година във франкфурт отмениха 500 годишна традиция! Биерфест! Посещава се от милиони от цял свят! На кой му пука какво са отменили в Германия, това си е тяхна традиция, тази си е наша, може да е създадена и спазване в един единствен малък град но той си е наш български град. Това че швабите са като програмирани и правят всичко което им се казва без да отстояват своето си е техен проблем. Браво на Мъжете от Калофер.

238

Shark

преди 3 години

До 266. Първо, Биерфест, се прави в Мюнхен, не във Франкфурт. Второ, това няма нищо общо с хорото, там се яде и пие и наистина е опасно. Двете неща са коренно различни, да не говорим че мащаба на събиране на хора изобщо не може да се сравнява.

237

Анонимен

преди 3 години

Няма тава християнска традиция,даже и народна одтанала от вековете.Подобно струпване в реката(като *** около огъня)се е появило в Калофер някъде през 60те год.на миналия век.Най-вероятно 2-3 пиянд урника са влезли в реката да поизтрезнят.И това лека-полека се е превърнало в местен обичай.

236

Хана

преди 3 години

Малък, но мега *** народ. Скоро няма да го има.