16

Анонимен

преди 3 години

Хвърляйте кръстове, талпи, дъсти, каквото ви душа поиска. Тия неща Нашият ГОСПОД не ги е предписвал. Всичко това са варварски измишльотини - БАЛКАНСКИ. Скачайте, къпете се, да ви се смъзнат топките. Традицията която ни е завещал нашият ГОСПОД ИИСУС ХРИСТОС няма нищо общо с това което правите. Намокрете се може да ви олекне на почерпените глави. Скачайте, ще ви мине!!

15

Анонимен

преди 3 години

Ако мюсюлманите го правеха това, щяхте да ги скъсате от подигравки.

14

SS

преди 3 години

Що не скочи някой поп или владика(нали са божи хора) да извади кръста ами само хвърлят ? Или ще си намокри златния часовник? Само питам .

13

до 12

преди 3 години

Е те хората по комунизма децата ги криеха от доносниците и ДС, за да ги кръщават. Ти искаш цяло хоро да ти снимат.

12

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 5Кое е "вековен" ритуал?Хвърлянето на кръста, или топенето на потурите след това?Ако е първото, съм склонен да се съглася.Ако е второто - дай поне една СНИМКА отпреди 30-40-60 години?НЯМА такава!А имаше навремето "Смяна 8-М" и "Лайка" - съвсем сносни фотоапарати!

11

Анонимен

преди 3 години

До BondТоя не е български обичай малко е привнесен от околностите на р. Йордан. Българските обичай са съвсем други, не като да се къпеш в реката след като си яздил 40 дена през пустинята на гърба на една камила или магаре.

10

65

преди 3 години

Толкова шум,толкова говорене и запълнено ефирно време по тв,та ми втръсна. Какво толкова има да се случва.На хорото се хващат само мъже с PSR тест.Да дадат по 100лв. И да скачат колкото искат.Защо ги спирате, а За онези *** ни ,протестиращите си мълчите, а.Там колко болна и пияна *** има ,ама не пишете.От друга страна трябва да се спазват забраните. Не може кмета да каже : Хоро ще има ,аз ще платя глобата.Ави да отворят ресторантите и от приходите да заделят за глоба

9

Факт

преди 3 години

Простотията и простащината са непобедими... Самото изопачаване на Великия водосвет и освещаването на водите е грях. Не е прилично и редно да се хвърля свещен символ и предмет като Кръста. Свещениците са виновни, щом си позволяват да участват в такова народно зрелище. Първите християни биха се отвратили от това поругаване.

8

Bond

преди 3 години

Голямо реване от ковидистерици, вегани, трезвеници и транс-незнамсикви ***!Празнувайте си вековният български празник - Хелоуин и гледайте с ококорени очи брифингите на НОЩ!

7

Анонимен

преди 3 години

Навремето Йоан Кръстител като е трябвало да ги кръщава фарисеите са смърдели на смрад и ги е тикал в реката. Ама сега за какво се тикат в реката тия абдали.

6

Анонимен

преди 3 години

Аз много не разбирама ама в случая не трябва ли да глобят попа, както попа си има правила тъй и държавата си има закони и също трябва да се спазват законите, както и традициите.

5

Анонимен

преди 3 години

Центъра пълен с хора , магазините и те... но голям рев за Йорданов ден. Смешковци това е вековен ритуал и трябва да се спазва . Ще отидеш до магазина ритуално да си купиш чипс, да си натъпчиш големия дирник и се мислиш за нормален :))))) влез във водата, като мъжете .

4

Анонимен

преди 3 години

Днес, тая снимка горе от коя година е ?

3

Ледено пияно оро

преди 3 години

Браво. Какво мъжество. Да се напиеш като кирка и да викаш и блъскаш по някакъв тъпан. В Калофер на един му прилоша, а друг едвам си стоеше на краката, влезе в несвяст, счупи знамето от блъскане и други двама го крепяха. Каква гордост и изява на българщина.

2

сигурно

преди 3 години

И сега боко ще каже ,че църквата е виновна за многото заразени !!

1

Анонимен

преди 3 години

"двойно по-малко скачат за него"Браво лудите намаляват.