28

Анонимен

преди 3 години

Не ни трябват никакви линейки-това чини пари! По-добре да подарим на пРосия още 4 МИЛИАРДА. Па българите -вълчи/червени/ ги яли.....

27

Nikola pan

преди 3 години

Крайно време е държавата ни да въведе въздушните линейки ще бъдат спасени десетки живота и похарчените за това пари ще се възстановят СРАМНО е купуваме фрегата и военни самолети за милиарди угаждаме на Разни военни а за вътрешната сигурност Нищо Предлагам да се направи подписка за закупуване на спасителни Хиликоптери.

26

Поне 10 трябват

преди 3 години

Ако купят каквото трябва и против пожари могат да ги използват.....не е нужно да са строго профилирани-- трябва да го измислят някак си .

25

Поне 10 трябват

преди 3 години

1- Рила 1-Пирин 3-Стара планина 1-Родопите и поне един резерва ...и още 3 --за спешни медицински нужди.....

24

ля ля

преди 3 години

че то има ли го този 1!!! а ние в София строим хеликоптерни площадки!!! сигурно се подготвят за някакъв ударен вид автомобили - прототипи летящи!

23

Анонимен

преди 3 години

До ГосТГайдарски го оближи където искаш! Също и Виткова! "Най-добрите" здравни министри! Нямат равни! На 11.7.2019-та Хели еър продаде и втория медицински хеликоптер в България! Колко пъти бе ползван? От 2014-та 20 спасителни операции за 25-човека!!! Колко от тях имаха застраховка"Планинска грижа"? Колко прави това на един безхаберен самоубиец, като тези от началото на годината? Без да смятаме експлоатационните разходи. Само първоначалната стойност на 5 хеликоптера е 30милиона ЕВРО!

22

Сат Н

преди 3 години

Мало умие и абсолютно неоправдан разход са тези хеликоптери, но явно са решили да похарчат едни пари и да лапнат няколко десетки милиона откат. Затова е цялата медийна тупурдия.

21

Ми добре

преди 3 години

За повечето кандидат-инциденти с потенциална необходимост от хеликоптер има алтернативни варианти, които да покрият златния час. Като посмятаме, за да ни излязат смислени инвестициите в пет поста за медицински хеликоптери по двайсе и кусур милиона на брой и необходимост от 30-40 полета за нуждите на ПСС значи народа тряа се изпотрепе по пътищата и крупните аварии да са поне по пит на месец. Иначе ще си имаме едни скъпи паметници и готин имидж за пред чужденците.

20

Вие си го... се преи

преди 3 години

Румъния има 17 коптера и 2 самолета в специална спасителна въздушна служба.... Тук има *** който няма нито един хеликоптер, който да го извози на май ната си.

19

ГосТ

преди 3 години

В Япония ползват дронове, но все още не пренасят хора, а ги намират с тях. Хелито е животоспасяващо и удобно и както казва човека, може да се ползва и за спешни случаи в медицината а не само от ПСС. Всички нации с грижа за човека имат такава система.

18

Анонимен

преди 3 години

Това са много пари, за не често срещани случай. Но трябва да се провери дали може да се направи нещо. Дали няма алтернатива същото да се постигне със по-малки и по-евтини дронове? Бях виждал дрон с размер на мотоциклет който може да носи 1 спасител (като моторна шейна). Това няма ли да е по-добър вариант?

17

ГосТ

преди 3 години

Проверете колко хелита за спасяване и медицина имат румънците. За други няма да говоря. Поредното доказателство за престъпното и неандерталско управление на гроб последните 12 години. Всъщност, Гайдарски започна да прави нещо по въпроса включително и площадка в Александровска болница. К'во се случва с нея ? Иначе за туризъм плямпат, то верно че за долнопробен алкохолен и секс туризъм "хелито на баце" му върши работа.

16

Анонимен

преди 3 години

България отдавана я управляват, като все едно цялата държава се състои от само 3 града. Всичко останало е дадено на вълците. В градчета като Тервел, например, и царят е далеко, и Бога е високо. От тая гледна точка, един хеликоптер ще е достатъчен за България, споко :)

15

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 5пълни глупости, HEMS покрива всичко, от линейки, до МПС катастрофи, инциденти при ски, както и планинско спасяване разбира се, което по думите на шефа на ППС ще е под 5% от общата натовареност.България е единствената ЕУ страна, докога ще разчитаме на благоволението и добро настроение на Боко, за да се извърши една елементарна операция по транспортиране на човек в нужда. Да не говорим, че няма нищо общо между самолет и хеликоптер по отношение на времето за транспорт, достъпа и тн

14

Анонимен

преди 3 години

До Киро РамботоНе е така. Всичко е до приоритети. Примерно, ако вземем намалено ДДС на лекарствата и 6 хеликоптера (към 2-3мил. единия), пак ще са по-малко от намаленото ДДС на кръчмите, дето само лъжат за оборотите и платените заплати.

13

Анонимен

преди 3 години

Тази система преди колко години застрахователното Армеец я въведе в България? И два медицински хеликоптера купи! Ама *** иска друг да плаща. За цигари и алкохол има пари. За медицинска и туристическа застраховки няма! Въпрос на приоритети и манталитет! И през 2019-та останахме без медицински хеликоптери! Защо държавата?

12

Анонимен

преди 3 години

Всичко Мара втасала, за хеликоптера се хванала...

11

Анонимен

преди 3 години

Е те курортите и система за бързо намиране при лавини не искат да се сложи. Хеликоптери линейки, няма да има (а те много бързо стигат и при катастрофи и по отдалечени села, не само за туристи).После защо наплива от платежоспособни туристи намалява, а идват само пия.ници и нар.комани.Защото тези които плащат (включително и гражданите на тази държава) искат сигурност, обслужване и спокойствие.

10

Анонимен

преди 3 години

Решил някой да катери скали в леда и виелицата и после ГЕРБ и Бойко му виновни

9

Киро Рамбото

преди 3 години

Няма пари да оправят дупките по улиците, а ше ми купуват десет хеликоптера. Всчиката Мара втасала. Не сме Швейцария, не можем да купим всичко.