19

трябва повече

преди 3 години

така няма шанс да се крие печалба и ддс това е добра новина и тъжна за сивия сектор дано стане още сто пъти повече

18

Ганьо

преди 3 години

До ХммИмам дебитна, но никога не съм плащал с нея.Предпочитам, банката или който/каквото и да е, да знае само, че съм изтеглил 100-200лв, а не за какво или къде съм ги дал.Колкото по-малко знаят за мен, ***, толкова по-добре.

17

Аз

преди 3 години

Да за клиентите е безплатно, не плащат на банката, но бизнеса плаща, като му удържат % от от безплатното плащане. Банките печелят при всички положения, когато стане масово и бизнеса ще вдигне цените, за да ги плащат картодържателите, въртележка.

16

Анонимен

преди 3 години

Баси КОМУНИСТИЧЕСКАТА СТАТИЯ "РАБОТНИЧЕСКО ДЕЛО".Както в миналото някой следи "ОБЩИТЕ ПАРИ" ама сега били по БАНКОВО СЛЕДЕНЕ!!!!!!

15

malart

преди 3 години

Това с безконтактните е супер. Като намеря такава, веднага мога да пазарувам за чужда сметка. По 50 от магазинче. За час мога да източа цялата. Германците предпочитат да плащат в брой, защото са по-глупави от нас

14

Анонимен

преди 3 години

До 5Не познавам но един със запор от ЧСИ.Отде ги измисли тези 30%?

13

Анонимен

преди 3 години

До 1Вместо инфлацията да ти яде парите - ти ги харчиш.

12

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 11Ако плащаш на места където има знак за плащане с карта тегленето се обезмисля.

11

Анонимен

преди 3 години

Плащам с телефона, никога не ми иска ПИН от заразния терминал.

10

Ace of spades

преди 3 години

Каквито и карти да имат, пак са капо, повечето. Финансовата система в тикволандия е сериозно прецакана, и то отдавна.

9

Анонимен

преди 3 години

Като банката ми взима 2.5 лв такса за теглене на пари от собствената ми сметка много ясно,че ще съм принуден да си направя карта. Макар че има и банки като Пощенска които ти взимат такса дори при теглене от техен банкомат с тяхна карта. Всичко е направено така,че банките да печелят.

8

Анонимен

преди 3 години

Най-обичам пети, когато картата пуска соцяла.

7

Анонимен

преди 3 години

В периода 8-12ти пред банкоматите, особено в по-малките населени места, е жив пример кои "българи" имат дебитни карти. Онези "социални експерименти". Направо пред банките е "почерняло" от "хора" :)))))))

6

до 5

преди 3 години

Една корекция - Не, не си "стоят там"! Автоматично се прибира остатъка (личен опит), след което типично по български, специално звъниш на ЧСИ, да си размърда мързеливия анyc, и да прекрати запора. За останалото е така.

5

Анонимен

преди 3 години

До ХммНе се чуди. Прочети поста на Анонимен 5. Ей затова не плащат с карта хората, защото не могат да ползват картата.

4

Анонимен

преди 3 години

Ква файда че има дебитна карта, след като сметката му е запорирана? Поне на 30% от хората има наложени запори от ЧСИ. Това защо не го пишете?Дори и при запор на сметка, ко ти се превежда заплатата по банков път, можеш да изтеглиш пари от каза на банката НО НЕ ПОВЕЧЕ ОТ МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА. Дори и 2000 да ти е преведената заплата, ти можеш да изтеглиш само минималната. Другите пари си седят в сметката и не можеш да оперираш с тях. Не ги взема и ЧСИ. Седят си там. И си вързан като куче за ЧСИ.

3

Анонимен

преди 3 години

имат дебитна карта и телефон, но се притесняват че ще ги чипират... параноици!

2

Хмм

преди 3 години

Не съм плащал каквото и да е в кеш от месеци. Дори физическата карта не съм ползвал отдавна - добавена ми е в телефона. Много по-удобно (и хигиенично) е да се плаща с карта. Няма ги гадните банкноти и многото стотинки, броенето колко да дадеш, дали ще имат да ти върнат и т.н. Няма такси за плащане на ПОС терминал, така че се чудя защо повече хора не плащат така... Очаквах едно 90% от хората да плащат с карти в магазините

1

Анонимен

преди 3 години

А колко имат и кредитни? Аз нямам!-:)