14

Анонимен

преди 3 години

Не всеки който иска да изкара книжка има за цел да си прави гонки по пътя, да се самоубива или да застрашава живота на другите участници в движението. Много знаете да се правите на умни понеже Вие не сте изпаднали в ситуацията на хората. Наистина е абсурдно това което се случва. Училища, детски градини и ясли отварят врати, шофьорски курсове все още се провеждат и всичко е наред, но БЧК не може да се заеме да измисли някаква алтернатива за да не висят хората с месеци.

13

Анонимен

преди 3 години

А ако да сте здрави изобщо не я слагайте. Полза никаква.

12

Анонимен

преди 3 години

И други абсурдни ситуации има. Има една Наредба от 2011 година, че когато си подновяваш шофьорската книжка трябва да минеш през транспортен ТЕЛК (ТОЛЕК), ако имаш разни заболявания. Интерпретацията на КАТ е потресаваща - всеки имащ Експертно решение (ЕР) от ТЕЛК, трябва да ходи на ТОЛЕК, а за ТОЛЕК се чака месеци и човека остава без валидна шофьорска книжка. ЕР на ТЕЛК може да бъде например, че човека искат болнични, а ТЕЛК решава, че е здрав или че иска процент за инвалидност, а ТЕЛК не му дава

11

Истина

преди 3 години

Това е най-голямата глупост която съм чел "Подобно забавяне е опасно за младите шофьори. Те трябва да шофират веднага, след като приключи курсът, за да свикнат"Ако не са научени на елементарни неща, няма да ги научат и веднага ако започнат да шофират още повече зимата, най-вече ако завали сняг и се заледят пътищата. Тука никой не те учи , така че за тези тепърва си мислят че могат да карат, да покарат лятото кгоато ще са си взели книжките, да внимават следващата зима, която трябва да им е първа

10

Анонимен

преди 3 години

То и без това е достатъчно опасно по улиците, могат да почакат. Да връщат полигон, нощно , сняг, мъгла. Масово не могат да карат "младите " шофьори. За сметка на това компенсират с помощ от телефона докато криволичат по платното.

9

Анонимен

преди 3 години

Защо да не могат да преминат обучение в БЧК?Онлайн не става ли? Една доцентка днес даваше мило и драго децата да не тръгват на училище, не ги искаше на училище, за да няма да има образовани, за да няма да има шофьори и т.н.

8

РусенецЪ до 6

преди 3 години

Дори на 112 няма да се обадя повече! Катастрофа стана пред очите ми с пострадала жена. Аз се обадих на 112. След две-три седмици ме търси следовател някакъв да дам показания. ОК до тук, явих се в посочения ми час, излязох от работа. Ама 4 часа /ЧЕТИРИ ЧАСА/ висях на втория етаж на КАТ-Русе, подпрян на един радиатор. ЧЕТИРИ ЧАСА!!! Вече ако ще да дерат някой жив пред очите ми ще кажа, че съм бил с гръб и нищо не съм видял!

7

факт

преди 3 години

Аз познавам лично хора, които изчакаха почти една година, докато навършат 18 за да си получат СУМПС, а бяха минали без никакви грешки изпитите по теория листовки, практика шофиране на полигон и градско движение. Нямаше курс за първа помощ тогава.

6

Сметалото

преди 3 години

Сега, каква е тази глупотевина ?! Минал съм някога такова обучение. И моментално заявявам, че има ли пострадал на пътя, звъня на 112, но не го докосвам за нищо на света! Защото тия които изведоха Милен Цветков от колата и му дадоха вода без малко да се озоват в затвора заради "неправилни действия" ! Скъп ми е пострадалия, но семейството ми дето ще ми идва на свиждане като съм зад решетките ми е по скъпо!

5

Анонимен

преди 3 години

Направете го онлайн обучението в БЧК. Толкова ли е трудно,или гледате как да затрудните хората?

4

Анонимен

преди 3 години

Не книжката а мЪНТАЛИТЕТА цървуллски убива

3

До 1

преди 3 години

Аре измисли нещо друго ве папагал!

2

Анонимен

преди 3 години

Голяма работа, по-малко убийци нови на пътя.

1

София

преди 3 години

Кое му е спешното? За да могат новите самоубийци с А3-ки от Швейцария/Австрия/Германия да се гонкат по улиците? И да се мислят за безсмъртни?