55

Анонимен

преди 3 години

До AЗатварянето на бизнес по заповед на държавата не е нито свободен пазар, нито капитализъм, а точно обратното.

54

A

преди 3 години

До От къде ви вадят бе? 54След 89 г. когато се затваряха заводи с хиляди работници, счетоводители и пр. обвързани бизнеси, умниците казваха (като Костов ), че това е нормално. Преди това също периодично е имало икономически кризи. Свободен пазар и капитализам, който искахте.

53

Мен

преди 3 години

До до 46Доста правилно си постъпил. Ако бях на твое място щях да действам по същият начин! Наследствен имот в топ центъра бих продал само в много много крайни случаи. Комбинацията от наема и високо ликвидните инвестиции на борсата ти дават сигурност и възможност да живееш където си поискаш по света!

52

Анонимен

преди 3 години

До ЧисткаИнтересно на какъв бизнес се крепи силната държава? Даже и енергетиката и високите технологии са зависими от увеселителния бизнес.

51

Чистка

преди 3 години

Слаба държава е това да се крепи на основно на кръчмарски хотелски и увеселителен бизнес. С изключение на проституцията която е печеливша и трябва да се легализира.

50

Име

преди 3 години

между другото много интересна статия в Капитал от декември 2020, казва се Не е моментът да се купува имот с цел отдаване под наем, съвсем различни работи се говорят, макар че и там някои работи са поукрасени. Заслужава си да се прочете, потърсете я в интернет.

49

Анонимен

преди 3 години

До Излишен бизнесЕдно е "да се остави да фалира", съвсем друго е да го затвориш.

48

Излишен бизнес

преди 3 години

ТРЯБВА ДА СЕ ОСТАВИ ДА ФАЛИРА и да се трансформира в друг вид.Свободният пазар и капитализма това е правило който не се адаптира и променя умира и няма място за изкуствени социални помощи и фондове.

47

От къде ви вадят бе?

преди 3 години

... и не ми стигна мястото... "Умниците" които си мислят, че като затворят кафенетата ще пострадат само кафенетата... Цели отрасли от икономиката стават абсолютно безмислени без наличието на кафенета, барове и нощни клубове и то отрасли, от които българската икономика е особено зависима. Дори и тези, които не са пряко засегнати пак ще страдат, защото клиентите им ще са засегнати.

46

От къде ви вадят бе?

преди 3 години

До Тези бизнеси???Точно така. Кафенета, барове и ресторанти са паразитиращ бизнес, както и тектилния, който им произвежда покривките, както и "стъкло и порцелан", който им произвежда чашите и чиниите, индустрията с хладилници, печки, котлони, софтуерни продукти за бранша, търговски имоти, селско стопанство на което са основен клиент, хладилен транспорт, счетоводителите на които са клиенти, рекламата и медиите в които рекламират, печатниците, които им правят брошурите и менютата, мебелите...

45

до 46

преди 3 години

За апартаментите в Студентски град (и апартаментите като цяло) отдавна разправям, че са безсмислена инвестиция, освен ако не намериш нещо на много изгодна цена. Преди години си купих тристаен, изплатих го, сега купих къща и продадох първия. Единственото, което не продавам, а е под наем, е наследствен мой имот в центъра на София в сграда, паметник на културата. Иначе парите ми отиват във фондове, акции, криптовалути, стартъпи.

44

Анонимен

преди 3 години

Аз си купих на безценица 2 малки къщи за гости до София. Едната ще я продам (даже вече я продавам на двойна цена, откакто я купих и има много огледи), а другата я използвам за собствена вила. Демек, като продам едната, втората ми излиза без пари. Имаш ли оперативни пари и ликвидност в момента, купуваш и после щракаш с пръсти. Както в ИТ сектора- компаниите с ликвидност окрадоха за по-високи заплати топ кадрите на по-закъсалите. Кеф.

43

ДА ВИ СВЕТНА:

преди 3 години

КРЪЧМАРСКИЯ БИЗНЕС --НИКОГА НЕ Е БИЛ "НАЦИОНАЛЕН БИЗНЕС" В ДО-КОМУНИСТИЧЕСКА БЪЛГАРИЯ!ТОВА ГО ПРАВИ БКП- ПО ПРИМЕРА НА "БРАТСКИЯ -*** ОПИТ", ЗАЩОТО НА ПИЯНА ГЛАВА , СЕ ВЗИМАТ ВСЯКАКВИ БОЛШЕВИШКИ ВЕЛИКИ РЕШЕНИЯ!

42

Анонимен

преди 3 години

До Ами, свиквайте...точно така държавата да подкрепи проституцията да я легализира да се осигуряват за пенсия и да си плащат данъци и осигуровки.Ще има възвръщаемост и секс туризъм това е бъдещето на България само да има достатъчно качествени и обучени жени да крепят икономиката на държавата. Ще е добре да има обучителни центрове и още от училище да ги ограмотяват на този много древен и печеливш занаят.

41

м дааа

преди 3 години

Една позната записа задочно и всичко по интернет и като нея са хиляди студенти , които няма да пълнят автобуси, квартири , барчета... ще го ам-каме не мит .

40

Тези бизнеси???

преди 3 години

Са за хора безделници които да си пилеят парите и времето вместо да спестяват и инвестират в себе си хранят този паразитиращ бизнес.

39

Мен

преди 3 години

След тях следват и апартаментите на тия дето се имат за най-големи тарикати и инвеститори, а именно в студентски град. Студентите няма да се върнат до края на годината повече от ясно е. Покрай тях всичките бизнеси в студентски град ще изпозатворят. Още разпродажби тотален срив тая година.

38

140 г руско иго

преди 3 години

Браво на кризата! Спести ми грях на душата. До жилището ми има кръчма на някакъв недосегаем, всяка вечер до 2-3-5 ч дъни музика и не можем да спим. След 112 минава полицейска кола и подминава... Бях решил да я запаля.... ковида ми спести този грях!

37

ГосТ

преди 3 години

Гражданин се става по заслуги. Но това е отживелица вече. Затова и селяните станаха граждани.

36

ГосТ

преди 3 години

Като секнат еврофондовете, винету и всичкото му индианец ще излезе в почивка у барцелона и където са се урЕдили. Това ще стане. А бг'то ще стане по зле от повечето африкански страни.