99

стига хленч даскали

преди 3 години

Да бе, тия търтеи даскали, дето заплатите им станаха космически, а резултата е плачевен, само искат да си стоят в къщи и да лапат... Като не искат да влизат в час да ходят на борсите за безработни, или да се ваксинират задължително! Не може държавата да обрича децата на неграмотност заради тези, които хем ги било страх, хем не искат масово да се ваксинират! Да се връщат в клас, или никакви заплати повече! Да не говорим за горките родители, които поеха и това натоварване!

98

Анонимен

преди 3 години

До ПОНЕСНЯЛ,Нулевата година няма да отмени задължението то да си гледаш децата вкъщи.

97

Анонимен

преди 3 години

Учебната година още от сега трябва да се обяви за нулева ама моментално просто

96

Анонимко

преди 3 години

Няма да споря повече с онзи с банките и рпу-та. Пак изместваш въпроса. Добре, по цял ден полицаите , магазинерките и банковите служителки са на 50 см разстояние , викат, крещят, смеят се, стоят без маски, стоят на отворени прозорци за по 5 мин за 6-7 часа. Също като учениците. Да не забравя, и са на един акъл, нали? Логикааа...

95

ПОБЕСНЯЛ

преди 3 години

Веднага обявявайте нулева учебна година и всички на училище чак септември .

94

Анонимен

преди 3 години

За много от родителите българското училище представлява нещо като детски клуб, в който да могат безплатно да си оставят децата, за да може някои да им ги гледа. В момента дистанционното обучение е единственият възможен вариант, за да няма още "сухи съчки" и евентуално увреждания на организма в дългосрочен план при децата. При положение, че съществува тази опция е глупаво да не се използва, като същевременно се установят недостатъците и се надгради системата.

93

Анонимен

преди 3 години

Тъжно....Така наречения матрял не вярва във вирус, дистанция, маски и мерки до деня в който не почне спешно да търси плазма за близък. А може би и след този ден? Може би търсенето На плазма е само прах в очите на собствената съвест? И като добавка на деградацията на матряла са противоречивите и популистични сигнали от управляващия матрял.

92

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 87Ние сме много далеч от онлайн обучението, което си е практика в повечето развити страни :)) Но тук в България, живеем с илюзията че сме много напред с материала, всъщност сме гола вода :)

91

Анонимен

преди 3 години

Значи ценните хора на държавата заседават онлайн и ако им се наложи да излизат се качват в мерцедеса и обградени от кортежи, а децата, които би трябвало да са бъдещето на нацията искат да ги набутат по тесни и задушни класни в сгради с тоалетни от началото на миналият век в тесни стаи 6 часа дневно и после още час и нещо в пикови часове по нередовен градски транспорт.

90

Анонимен

преди 3 години

Браво! Гениална идея! Баш, след софрите ще ги набутат по училищата, та да поразнедаъ заразата още повече. Наред ли сте? Всеки ден умират по над 150 човека и това са само официално регистрираните, всеки ден изчезва по едно българско село.

89

Анонимко

преди 3 години

До 87Ами хубаво е, че го обясняваш тук, че се навъдиха големи експерти и все недоволни

88

Анонимен

преди 3 години

Децата дори и болни не ги изследват. Хванаха няколко реално болни, но без симптоми ходещи деца на училище само заради критично вече състояние на родителите. Ще пренесат заразата в семействата си и ще загубят близки. Няма да са осакатени образователно, но може да останат без някой близък.Ако това е родител, образованието им в дългосрочен план пак ще е под въпрос, заради финансовата страна на въпроса.

87

Анонимен

преди 3 години

До преди година включваха *** и с полиция ги караха на училище.Сега вече ще ги изучат дистанционно,ама другаря С О Р О С ще спре да плаща!

86

Анонимен

преди 3 години

С тестове по 120 лв платени от хората живеещи в най-бедната държава в ЕС пандемия не се бори.Трябваше още в началото да насочите средства за безплатно тестване и контрол по училищата и болници,които са едно от основните места за разпространение, а не калинките от МОН и РЗИ да си развяват байрака цяло лято по тузарски курорти и да преписват мерки от други държави, които са трудно приложими у нас.

85

Анонимен

преди 3 години

Защо всичко живо подвизаващо се, като експерти удобно пропускат да споменат, когато дават Швеция за пример, че там още от началото е забранено събирането на повече от 50 човека на едно място, а преди два го намалиха до 8 максимум. Също така пропускат в сравненията си да споменат за здравната, образователната системи, гъстотата на населението, начини за придвижване и социалният статус на по-голямата част от населението им. Все важни неща, които са невъзможни за прилагане у нас.

84

Анонимен

преди 3 години

До да го знайтецелта с онлайн обучение е,затъпяване и лесно управляеми.С тия технологии,ще съсипят човечествототи по рождение ли си съсипан или защото гледаш 7/8 ТВ?

83

Анонимен

преди 3 години

Трябваше още преди повече от месец през октомври да се пресече нарастващата зараза . Мухльовците не посмяха . Досвидя им и да включат по-широко тестване и и проследяване , което може до голяма степен да замести тоталният локдаун . Ако откриеш всички контактували с един заразен и ги поставиш под карантина и/или направиш тест навреме , може дори да се изчисти напълно вируса ,както го постигнаха в Тайван и някои подредени и разумни нации.

82

Анонимен

преди 3 години

Не знаете ли какво ще стане сега? Ами "Аз отварям, те затварят". В България на това му се казва "правене на политика" - не да убедиш и да поведеш, а да пробуташ пиниз.

81

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 85 Като толкова се загрижихте за здравето. Да махат алкохол,цигари,дюнери,пици,бургери,газирани напитки и тн. Аре борете се

80

Анонимен

преди 3 години

Вие запознати ли сте как се учи по света онлайн?Питам защото почти не ми останаха роднини в България. Първите заминаха преди 23 год.Децата си родиха извън България. Сега и внуци имат някои, та съм запознат как учат във Франция, Испания и Англия. Няма такова онлайн като в България с платформи,асинхорно,синхронично.Не са чували и за дидактически материали или Родителски консултативен кабинет.Те казват пращат ни 3 пъти седмично по имейл 3 или 4 теми или задачи и нямаме право да им звъним по тел