16

да,да ама не

преди 3 години

До морскиМоже това, което са събрали някъде за да му изкарат маста да е съхранявано неправилно! Дори от прясно заклано животно, ако се забавиш и не го оправиш навреме и сланината и тлъстината за мас се развалят и вмирисват! Нищо ново! А ако производителите са мундари и е имало в материала от нескопен нерез - тогава става само за производство на парфюми, но...!

15

морски

преди 3 години

До Киро РамботоНаистина има `силна неприятна миризма`. защото прасетата се хранят с риба напр.Само строго определено време трябва да е това. Просрочиш ли го ... ето го резултата.

14

да,да ама не

преди 3 години

Че то останаха ли прасета дето имат и тлъстини за да изкараш мас! На последното свинско изпълнение прасето беше към 150 килограма живо тегло, мръвка много а сланина нямаше; само на врата имаше до 3-4 см дебела сланина и то много малко! По "осмянката" също, това от което главно се изкарва маста - тлъстините между осмянката и червата също тънко!С тия кръстоски дето стават само на месо и кокали - откъде мас?! Навремето прасетата бяха с по 8-10 см сланина, а сега - спортисти!

13

Анонимен

преди 3 години

Който маже фелия с мас ще получи много власт .

12

Киро Рамбото

преди 3 години

Веднъж купих свинска мас, която да използвам за рецепта, но имаше силна неприятна миризма и рецептата не се получи добре. Не знам, дали не е била от нерез? Много силно миришеше, а мога да направя сравнение, защото преди години на село имахме прасе.

11

ей да знаете

преди 3 години

най-добре е да намажете филийка с мас и да търчите като изоглавени по поляната. По умни няма да станете, но един ден може да станете премиер. Обаче много е важна филийката с мас, да знаете.

10

Анонимен

преди 3 години

Също за мазане на филии в ранна детска възраст,когато си решил да пълниш чекмеджетата като пораснеш и да караш джипка по селата.

9

Анонимен

преди 3 години

Най-доброто за мазане при нарязване на резби,ръчно с метчил и флашка,а също и при нарязване на резби на струг и други винтонарезни машини.ДъБест.

8

Чичо

преди 3 години

Бай Иван я използва редовно, когат ме опъва.

7

Анонимен

преди 3 години

Стара бг рецепта за пурички:1ч. чаша разтопена св.мас1 чаша(200 мл.) бяло вино(или бира)3,4 с.лъж.пудра захар1 ванилиябрашно за замесване на не твърдо тесто(малко повече от 4 ч.ч.)От изброените продукти замесете нормално-нелепнещо тесто.Разточете по-тънък лист и нарежете на квадрати.Във всеки поставете по правоъгълно парченце локум и завийте на пуричка.Подредете ги в намазнена тава и печете на 180 гр.до зачервяване.(Или оформите на топче с пълнеж от локум и смл.орехови ядки)

6

Анонимен

преди 3 години

Става и за мазане на обувки,за да не се напукват и да е здрава кожата,обаче вече няма обувки от естествена кожа,както някога.

5

Анонимен

преди 3 години

Нямаме намерени да се виждаме съ които и да било бедни сме

4

Биби Бибитката

преди 3 години

Пържени картофи в свинска мас !Кеф!

3

SS

преди 3 години

10 употреба.три части бензин,една част терпентин и свинска мас,може и маргарин и става чудесен коктейл Моло-тов.

2

Бойко Борисов

преди 3 години

Като бях малък всеки деня ядях филии с мас но сега вече не ям хляб и продължавам да нагъвам чиста мас директно с лъжицата от буркана.

1

Анонимен

преди 3 години

Като бебета едно време бабите са ни мажели със свинска мас и сол.