73

Анонимен

преди 3 години

Явно кмета не знае какво точно се е случило в Хирошима, иначе не виждам причина за сравнението му, жалко за разрушенията и жертвите, жалко и за неуместните сравнения.

72

Анонимен

преди 3 години

Не знам кой слага такива заглавия, само при Хирошима директните жертви са 140 000,а тук се съобщава за 2-3жертви, което разбира се е жалко и не трябва да се умаловажава това, просто сравнението е напълно неуместно.

71

Анонимен

преди 3 години

Същото ще се случи с почти всички градове в България при същата сила на земетресине. Първо ще паднат новите блокове, че от тях излезнаха много лимузини под формата на спестен материал.

70

Едно ченге

преди 3 години

Съболезнования на загиналите.Какво чакат още, вече можеше хиляди пожарникари и колеги да сме там и да помагаме.Хората гласно искат помощ, тромавите процедури още са на ниво "оглед". Действия трябват, а не думи и фейсбук подкрепа.

69

Георги

преди 3 години

Това е като Хирошима, половината ми град го няма. - Кмете то след атомната бомба целият град Хирошима го нямаше.

68

Абе

преди 3 години

Не е ходил там Кольо Фичето да ги научи на здраво строителство !

67

Burgaski

преди 3 години

До АнонименВ Бургас земетресение до земетресение.Всеки ден даже и цунами има.В града има повече високи 18 ет. блокове от цяла България.Никога не е имало епицентър на земетресение в бургаско.Само философи и специалисти тука.

66

Внимателно

преди 3 години

НА видео репортажи се ПОЯВИ ИНФО ЧЕ" АКО НАПРАВЯТ ТРУС около 7.9 разрушенията ще са ВЕЛИКИ!!!Да се следи за рискове от откатни земетресения по границите вкл на БАлканите и средиземно море...

65

noFreeman

преди 3 години

Баща ми беше един от техническите строили и малкия и големия гигант в Пловдив... казвал ми е, че издържат на 8-а степен по Рихтер...

64

до 63

преди 3 години

Големите блокове над 12 етажа са строени преди години със противоземетръсни шайби. Баба ми живееше в един блок, огромен за България. Доколкото знам имат 5 входа и 500 апартамента в блока. За Гиганта в Пловдив искам да споделя... Та едно време когато беше голямото земетресение 1986г. аз бях в блока при нея. В основите има като релси и противоземетръсните шайби ги чух как скърцаха.Беше ужасяващо.Но блока получи минимални щети-само от облицовката плочки имаше паднали.Чуваше се боботене-люлееше се.

63

Анонимен

преди 3 години

Как ще не сме? Почти цяла България без Видинско и Козлодуйско (затова АЕЦа е там) и Бургаско е земетръсна, цяла Румъния без Западните области, цяла Италия без Пулия, цялата Северна и Западна Турция са върху разломи, Гърция цялата е земетръсна, бившите Юго Републики също. Неземетръсна е Северна Европа.

62

Кочо

преди 3 години

Кофти е, че в Европа не сме свикнали, не сме земетръсна зона и нашите постройки не са строени да издържат на трусове, дори и слаби, защото 6,2 не е особено силен трус за съвременното строителство, японците примерно на 6,2 не им падат половината градове, нито калифорния примерно. Лошо е, че ние не сме подготвени, защото не е имало нужда, но ако протичат процеси, които ще доведат до повече трусове в Европа, ще трябва да си променим сградите. Ще трябва да строим по други стандарти.

61

до 51

преди 3 години

Не признава граници но защо в Северна Европа не се чува за земетресения? Защо все на Балканите и в Италия, как да остане човек тук при условие че няма по-лошо от земетръс (наводнения и урагани по не ме плашат). Май трябва да направят Видин или Бургас столица.

60

G

преди 3 години

Такова земетресение ако стане тук. Първо ще паднат покривите на новите бизнес сгради, който са изградени с ефтините китайски стомани/релси...по европроекти. Не знам тези 60 годишни панелки с 5 сантиметрови стени на 8 етажа ...каква кайма ще стане там. А новото строителство ... гипсокартон ..там ще е само пепел няма да има и "кайма".

59

Боже!

преди 3 години

Господи!

58

Анонимен

преди 3 години

До АнонименНякой дава ли си сметка какво ще се случи с новото тухлено строителство в България след 6та степен по рихтер?ще оцелее, за разлика от строеното по времето на правешкия селянин.

57

Анонимен

преди 3 години

Ужас, все едно е след управлението на бсп/дпс!

56

Анонимен

преди 3 години

То България беше достатъчно опустошена от десетилетната гербава напаст!Земетресение не ни трябва.

55

ЦИНИК

преди 3 години

Ко да праим ? А си застраховаме имотите ли ? *** дъ не даа господ са случи подобно нещо у нази жа зейм от трите най дългото от засрахователите веднага или жа фалират или жа бегат.То си е... мамата.Ни така ,ни инак.То сичко е алтаво .От сякъде дръво !

54

Как се казва градът?

преди 3 години

Петриня или Петрине?