190

Разбирач

преди 3 години

Винаги в бъдеще време казват, че Китай ще станат първи. От 1975 година го слушам това. Винаги след 10 години вече стават първи, а все 3-ти стоят...

189

Здравейте гл у паци

преди 3 години

Китай в момента е 3-та икономика след 1-та ЕС и 2-та САЩ.

188

Рамзан Кадиров

преди 3 години

До Отечествен ФронтОт 100 години насам другарите предричат как "Кравария" всеки момент ще се разпадне, ама все се разпадат комунистическите кочини...Гру-уух, гру-ууух... Ха-ха-ха... Другарите загубиха вяра, че от Москва ще ги хранят със сельодка и ще ги поят с водка, сега се надяват Пекин да ги храни с ориз и да ги пои с мазни ла-*** от канализацията...

187

Отечествен Фронт

преди 3 години

До Рамзан Кадиров Абе като гледам и миризливите кравари са тръгнали по същият път на разпада .Натам са тръгнали със 200 км във час и няма връщане назад ,защото вече няма чужди държави за превземане и грабежи на чужди икономики и природни ресурси .

186

Ко40

преди 3 години

Ами имигрирайте в китай

185

ПАЗАРЪТ Е ВЪЗДЕСЪЩ

преди 3 години

При 100% до 50% частна икономика, е държавата икономиката да е на един крак. При криза и война печалбата - съответно частното се срива, и ако е само частно, всичко се срива и няма кой да ги подпомага. В Китай има ленинизъм. Няма приватизация, 70% от БВП се прави от държавата(не-частен-капитал), 50% от работната ръка е на държавна работа. КАПИТАЛИЗМЪТ Е ЧАСТЕН, ИЛИ ДЪРЖАВЕН, ИЛИ СМЕСЕН. КАПИТАЛИ=ИНВЕСТИЦИИ, КАПИТАЛИСТ=ИНВЕСТИТОР. Преди църквите се издържат от лепти, но след това миряните дават земя, и църквата сама се издържа. Приватизацията беше отнемане на самоиздръжката на държавата, и на д

184

Рамзан Кадиров

преди 3 години

Без малко да забравя да честитя "на патерица" на другарите годишината: на вчерашният ден преди 29 години се разпадна СССР! И те бяха тръгнали да "стават водеща икономика", ама нещо се обърка... Ха-ха-ха...

183

СТАТИСТИКА

преди 3 години

България има 60% от производителността на Германия, по реале бвп на зает не в номинал. Но те имат 10 пъти повече инвестиции на зает. И 5-пъти по голямо потребление на глава, и 12 пъти на зает. Може при същите инвестиции и тяхната производителност да имаме, но няма потребление.

182

Анонимен

преди 3 години

Ще бъде много интересно,ако страните от ОПЕК престанат да продават петрола в долари!Какво ще стане ,ако примерно е с ...китайски юан?Къде отива икономиката на САЩ?На кое място?

181

Анонимен

преди 3 години

САЩ са номер едно икономика само на книга с там разните му борси , фйчърси, индекси и печатането на долари а иначе всичко идва от Китай

180

Анонимен

преди 3 години

Нещо доста куца доклада на бломберга ! Тия са доста назад в времето и пространството ! Китай отдавна е икономика номер едно но явно това убива доста и неискат да го признаят изостаналите западняци !

179

Анонимен

преди 3 години

ДоРамзан КадировНе знам за какъв режим на ток има вКитай,обаче китайците са най-голямият производител на ток6050 тераватчаса(1терават-1000мегаватаСАЩ-4400Индия-1200Така,че ако има режим на тот ,това доказва силната промишленост която имат китайците.

178

Уорън Бъфет Младши

преди 3 години

Икономиката днес:1. ЕС без Великобритания2. САЩ3. Китай

177

хихик

преди 3 години

До ВОДЕЩА ИКОНОМИКА ЛИ!Всеки преди 200 години е можел да си приказва, както си иска, капиш?

176

197

преди 3 години

До 198 Обикновено комунистите ,обиждат когато ,фактите оборват техните комунистически фантазии.Ти си същият като тях с космическите си фантастики!

175

Тошко тъпака

преди 3 години

Аз почвам да бегам на там бате. То всички сигурно са почнали да бегат натам. Да изпреварят тълпите от белия свят...

174

до 197

преди 3 години

Ти дрОгарю си от не информираните, защото си от примитивната съветска школа и ти е простено... 192

173

Анонимен

преди 3 години

До 192Смешен си ти!Щели американците да еръщст извънземни обратно ха,ха,ха!Много фантастика четеш!Най-близката звезда извън Слнчевава с-*** е ,,Проксима -Кентавър" само 4.23 свтл.год..С днешните технологии до там се пътува само 13000год.

172

Рамзан Кадиров

преди 3 години

То затова ли в Китай от месец насам има режим на тока, щото се готвят да станат "водеща икономика"?

171

до 192

преди 3 години

За първо време НАСА нека направят свой космически апарат с който да отидат на ниска орбита,а не да използват руски или на частна компания.От 10год.мелят едно също ,,да се завърнем на Луната"За сега си остава ,само пожелание!