44

Анонимен

преди 3 години

До БАЧКАТОРОфициално около 5% го пракарват средно или тежко. А винаги ги има всякакви болни мозъци, нарциси, конспиратори т.н. А това, че имат медицинско образование ги прави по-опасни. И по времето на испанският грип е имало такива гении. Ама над 35-40 млн умират. И тогава са отричали маските, вярвали са в конспирации, в стадният имунитет. Човека винаги е способен да повтаря собствените си грешки. Но за някой славата е по-важна от хората.

43

Анонимен

преди 3 години

Не го е засякла кака ти Гинка :D Учените по света го откриват.За това съветват който е боледувал и вече е излекуван (макар, че е странно думата излекуван след като лекарство няма)Та..който е излекуван да не бърза с ваксината и да изчака до 3 или 4 месеца и да се имунизира.Това го казват учените.Хората четат -интересуват се.Което като цяло е много хубаво.Но трябва да се чете само от проверени източници.Не може всеки да си фантазира.Те много лекари дават акъл, ама не носят отговорност за думите си

42

Анонимен

преди 3 години

"За да имаш стадин имунитет - 70%. Имунитета трае около 1 год. и не е постоянен."Мда, форумния специалист по продължителност на имунитета се появи. Значи с преболедуване ще имаш имунитет 1 година? А с ваксината колко? 3 месеца? Само имай предвид че в света още няма ваксина, която да изгражда по-силен имунитет от преболедуването.Та кажи ми пак - една година ли е имунитета от преболедуването? Ти лично си го засякъл или Гинка пред входа ти го каза? :))))

41

БАЧКАТОР

преди 3 години

Сметките са ти криви. Голяма част от хората го изкарват или леко или без симптоми. И пак да питам защо мислиш че знаеш повече от Мангъров, и други доценти и професори по медицина?

40

Анонимен

преди 3 години

До Не, не смеСмъртност но 100 000 хил. души население и по официална статистика. Не говорим колко е смъртността на самият вирус. Виж за последният месец и тогава ми кажи.

39

Анонимен

преди 3 години

При мутанта от Великобритания и Северна Ирландия първите симптоми се появяват до 12 или 14 дни. Нещата се промениха през последните седмици. Ще се променят още. Инкубационен период е времето когато не знаеш, че си заразен. Това е е времето от заразяването на организма до появата на първите клинични признаци. Щом е до 14 дни няма как карантина от 10 дни да е стабилна и сигурна като средство за предпазване на контактните.

38

Анонимен

преди 3 години

До БАЧКАТОРЩи ти го дам в числа. И такива, като Мангъров и други нарциси не ми ги давай за пример.За да имаш стадин имунитет - 70%. Имунитета трае около 1 год. и не е постоянен.Население - 7 млн. 70% - 5 млн. Трябва да се разболеят за 1 год. Това прави по 400 хил. на месец. Или на ден по 13 хил. 5% тежки случаи или 20 000 на месец. Дали ще издържи здравната система или ще остане медицински персонал. А другите сектори - транспорт, образование и т.н, дали ще останат достатъчно здрави. Кажи.

37

БАЧКАТОР

преди 3 години

Първите симптоми на ковид се появяват 3-4дни след заразяването. През това време човекът е активен- пазарува, разхожда се, разговаря с други хора, в градския транспорт пътува.. и разнася вируса без да знае. А колко са тези които го изксрват безсимптомно и са само преносители никой не знае. Тъй че щем не щем всички ще се срещнат с това.

36

Анонимен

преди 3 години

Не разбирам защо спорите след като анатителата изчезват до месеци?Няма как да се създаде стаден или колективен имунинет щом дори при хора преболедували не се намират антитела. Антителата се губят до 6 месеца. През май почина първи лекар от Бръза помощ. Тогава се оказа, че след като е дала 2 отрицателни теста е изписана и след седмица се влошила.Приеха я и почина за чосове.По онова време в Италия имаше паценти с резаразяване.Направиха им бронхоскопия и се оказа, че вируса заспива под лобовете.

35

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 33Китай и други държави спряха вируса, само нашите мутри не могат......Китайците са с пипе, мутрите - НЕ! :))))))))

34

Не, не сме

преди 3 години

...на първо място по смъртност, поради простата причина, че заразените са поне 2 -3 пъти повече, така че в съотношение към починалите - процентът на смъртност пада доста. И това е истината. Около 0,5% е смъртността. Само по нея може да се съди обективно колко са заразените. А и антигенни тестове всеки може да си наппави вкъщи без никъде да го регистрира. Макар че няма смисъл и от това.

33

БАЧКАТОР

преди 3 години

Аз цитирам думите на хора вирусолози, учени и професионалисти в тази област. Ти каква професия имаш, че знаеш за стадния имунитет повече от тях?

32

Анонимен

преди 3 години

Китай и други държави спряха вируса, само нашите мутри не могат.

31

Анонимен

преди 3 години

До БАЧКАТОРПродължаваш да пишеш простотии и да си арогантен. Стаден имунитет по естествен път няма и ще струва много животи и болни. И не те обиждам. Това е факт. Какво ти пука за другите.

30

Анонимен

преди 3 години

До До 26:Да ти ги изброя ли някои - Язаки, Сенсата, ВМЗ, Идеал Стандарт, АББ, М+С Хидравлик, КЦМ, Костал, Биовет. Хайде, като не си виждал повече от гаражните фирмички, не пиши глупости. Винаги сте все много отворени.

29

БАЧКАТОР

преди 3 години

И да обиждаш и да се пенявиш, знай само че вируса не се спира с никакви мерки. Ти докато разбереш че го имаш вече си говорил с 50 души. Ще изчезне когато поне 80% от народа го прекара и си създаде имунитет. Друг начин няма.

28

Анонимен

преди 3 години

Утре да питат Щаба какво е положението.Както се вижда всеки лекар говори различно. Да питат Щаба защо Борисов пуска гастербайтерите!Защо една Заповед на министъра на здр. не е оцеляла поне 48ч.?Това,че бачкат е видимо.Ама с тези промени в заповедите изглеждат като нестабилни и се уронва престижа и доверието в здр.министър.Или сега пак Борисов се прави на майка Тереза?Писна ми вече от неговите ротации на 360 градуса.Сега като ги пусне пак ще берем ядове.Апр.м.се връщаха с парацетамол на полета.

27

Анонимен

преди 3 години

До БАЧКАТОРИ си горд с това, че си го изкарал инкогнито. *** си е Таньо. Арогантен, циничен и комплексиран тарикат на дребно, който не му пука за никой. А това, че си заразил други хора и си пратил някой от тях в болницата и недай боже и другаде, за теб няма значение. ти сили си верик, тарикат. Но да бъдеш човек, отговорен към другите, за теб е за тъпанарите. Е за това сме на първо място по смъртност и за това си затриваме държавата. Заради собствената си простотия и арогантност.

26

До 26:

преди 3 години

Големи фантазии имаш, ГРОБовите *** сте много елементарни.Къде в България остана завод с 1000 човека, бе?Освен в Министерски Съвет друго няма с над 1000 човека.

25

Анонимен

преди 3 години

Малко от познатите ми го изкараха, но има трима починали между тях. За съжаление има хора, които укриват, че са заразени и заразяват другите. Там, където работя сме над 1000 човека и имаме 39 заразилите се, а от моята група от 72 човека, само трима го изкараха.